Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Veda Hutbesinde neden mezhepler yok

İnsanlar Bilmediklere şeylere Düşmandırlar..
İslamın şartı 5
İmanın şartı 6
Veda Hutbesi Net ise bunların hiç bir yerinde İslam = Mezhepler veya Tarikatler veya Tasavvuf yoktur. nerede tarikat? nerede tasavvuf ? nerede mezhepler ?
İslama Bitat ve hurafe sokarak doğru mecrasından çıkartanlar Allahın Lanetine düçar olurlar ve ŞİRKİN oluşmasına sebebiyet verirler ve sorumluluk doğar...
ben hiç bi mezhebe karşı değilim buda böyle biline ve bende bi mezhebe tabiiyim ve hiç kimseyi de mezhebime davet etmiyorum veya mezhebimi değil İslam Dinini öne çıkartıyor ve İslam Dininde Buluşalım diyorum.. ZORLAŞTIRMAYIN, KOLAYLAŞTIRIN..

Veda Hutbesi Net ise bunların hiç bir yerinde İslam = Mezhepler veya Tarikatler veya Tasavvuf yoktur. nerede tarikat? nerede tasavvuf ? nerede mezhepler ?


Bu soru soran "mezhep" ve "tarikat" kavramlarını zerre kadar bilmiyor demektir. Üstelik kimse kimseyi mezhebine davet etmemiştir bugüne kadar. Daha fazla bocalamamak için sükût etmeniz daha hayırlıdır.


Veda Hutbesi Net ise bunların hiç bir yerinde İslam = Mezhepler veya Tarikatler veya Tasavvuf yoktur. nerede tarikat? nerede tasavvuf ? nerede mezhepler ?


Bir tabirin anlamını farklı olarak algılarsanız.. O kelimeyi olduğunun dışında görürseniz, o konu hakkındaki değerlendirmeleriniz de çok çok farklı olacaktır..

Mezhep nedir?
Tasavvuf nedir?
Tarikat nedir?

bunlar nasıl ortaya çıkmıştır..

Sütün içinde hiç peynir gören var mı?

Bir bardak sütü içerken kaymağı, yoğurdu, kaşar peynirini içinde gören var mı?

Peki o zaman süte bakıpta kaşar başka şeyden yapılmıştır. yoğurt hiç sütten olur mu diyen birine siz nasıl bir muamele gösterirsiniz?

kesinlikle bu adam kafayı yemiş dersiniz..

tıpkı bir kova süt misali... saydıkların ve daha sayamadığın niceleri her biri kuran ve rasülullahun hayatından çıkmıştır.. kesinlikle içinde KATKI MADDESİ yoktur. yüzde yüz organiktir.. saf ve temizdir. içinde GDO mdo falan da yoktur.. kimyasal hiç bir maddede yoktur..

* * *

gelelim mezhep konusuna:

Muhtasar ilmihal kitabını okuyanlar bilir. mehzep bahsi sonrası imanın koruyucu kaleleri çizelgesi vardır. farzlar vacipler sünnetler diye..

mezhepler islamın koruyucu kalesidir. peygamberimizden sonra kötü niyetli insanlar hadisleri ayetleri peygamberimiz ve ashabının anladığı dışında yorumlamaya başladılar. o zaman da vardı yaşar nuri öztürklerin zekarıya beyazların dedeleri.. işte onlar zırvalamaya başlayınca ashabı ikramdan ders almış onların yolunda giden büyükler onlara karşı ilmi mücadeleler yaptılar..

mezhep kuracağız diye kimse ortaya çıkmadı. işte zırvacılar zırvaladıkca kuranla hadislerle cevap veren alimler o kadar mükemmel cevaplar verdi ki.. sonrasında gelenler de onların verdikleri bu cevapları olduğu gibi kendi dönemlerin zırvacı zekariya beyazlarına yapıştırdılar.. ve biz dediler imam azam'ın mezhebindeniz.. onun yöntemlerine göre cevaplıyoruz size..

Mezhep dediğiniz şey zaten peygamber efendimizin hayatının ta kendisi.. peygamber nasıl yaşamışsssa aynen o.. imam azam gibi büyük islam alimleri efendimizin yaşam tarzını olduğu gibi bize aktarılmasında RADYO görevi görmüşlerdir sadece..

* * *

Mezhepler amel ve iteat konularına değinmiştir. Yani pratik ve teori kısmı.. ama bir de yaşam biçimleri vardır.. işte tasavvuf diye isimlendirilen kısım burasıdır.. kişinin kendi nefsi ile savaş kısmı.. imam azam nasıl namaz kılınmasını anlatmış ama namazdaki huşu kısmının nasıl olması gerektiğini değil..

gıybet günahtır demişler ama ondan nasıl korunuluru mezhep imamları anlatmamış...

Mezhep imamları akıl ve beden ile olan kısımları aydınlatmış bize aktarmış ama peygamberimizin hayatındaki ruh ve nefis ile olan kısmı aktarmamışlar.. işte tasavvuf ve tasavvuf alimleri de nefis ile alakalı ruh ile alakalı kısımlarla ilgilenmiş.. akıl ve beden ile alakalı kısımları da mezhep imamlarına uymuşlar..

bunların hepsi peygamber efendimizin hayatından alınmıştır..

yüzde yüz katkısız.. yüzde yüz doğal.. yüzde yüz organik.. ama bugün kimyasal çikolotalar cicili bicili boyalı yiyecekler üretenler bu saf ve temiz organik ürünlere savaş açmışlar.. mezhep yoktur.. tasavvuf uydurmadır diye kendi ürünlerini pazarlamaya çalışmaktalar..

oyuna gelmemek lazım

ZORLAŞTIRMAYIN, KOLAYLAŞTIRIN..


kolayı da bırakıp zorun peşine takılmayınız :)


İnsanlar Bilmediklere şeylere Düşmandırlar..


o yüzden bilmediğimizde kuranda mezhep mi var? peygamberin mezhebi neydi gibi tuhaf sorularla karşılaşmaya başarız.. ve sonrada bir mezhep düşmanlığı alır götürür..

Arkadaşa güzel cevaplar verilmiş :)

ama yanlış anlaşılmasın bu konunun burda olması gerekmez çöpe yada kapatılıp siline bilirdi en azından.

Üyeler ve misafirler doğruyu öğrensinler merak etiklerini neyin ne olduğunu nerden geldiğini nasıl meydana çıktığını öğrensinler diye buralarda.

Müderris düşünceniz gayet güzel ozaman şöyle diyelim sizlere.

reddiye yazarsınız konu ile ilgili bunu yayınlarsınız böyle içeriklerede yer vermezsiniz , kşi kuyuya taş atıp bir kaç kişide götüre bilir.

bu söz bundan dolayı yazılmıştır benim gibi düşünen kişilerde vardır. kişilere soru yada sorun şansı vermek yerine onlara sormadan edeple cevap verilip düzgün bir konu açıla bilir idi.

Değerli kardeşim
Formumuz çok zengin içeriğine sahip. Dolaysıyla kişi formu-muzda mezhep hakkında bilgi sahip olmak isterse rahatlıkla bulur. Araştırması irdelemesi okmuması lazım
Kaldı ki soruyu soran üyemizi az çok tanır ne amaçla sorulduğu yazıldığını bilir ana göre hareket ederiz. Mukabil hürmet selam ve dualar ile...

Müderris aleykum selam olsun.

tabi sizde haklısınız ortak bir noktada buluşuruyoruz siz bilgilendirmeyi yapmışsınız aynı soru farklı şekilde ileride sorulursa aynı şekilde cevap vermek yerine güzel bir konu yazılıp kişilerin böyle sorular sormasının önüne geçile bilmekle beraber daha faydalı olur bu güzelim forma. aksi taktirde soru sorup bir çok cevap bazıları yanlış olmakla birlikte allah göstermesin günaha sürükler niyetim ve amacım formun kirlenmesini engellemek her okuyucu gibi amaçımda bu yöndedir. siz değerli kuruculardan ve görevlilerden ricada bulundum ve tavsiyem oldu gerçekten yakışmıyor.
dua ile

Farklı üyelerde gelip aynı tepkiyi vere bilir , onun için her zaman dikkatli olmak gerekiyor.

Sevgili kardeşim
Mezhepler
Bu linki inceleyin nezhep hakında her şey ama her şeyi bulurlar bulacaksınız.
Kocaman formda mezhepler başlığı katogorisi onun altında da 24 adet konu başlığı ve diğer 10 ana başlığı es geçiyorum Aradığını burada bulamıyorsa Neyleyeyim dünyayı bana Allahım gerek....
Farklı üyeler gelirlersede gereken açıklamayı (bu yazıları) okuyup yazmazlar gerekirse bilgilendiririz :)

Müderris ama herkes iyi niyetli olmaz işte ondan dolayı diyorum gelin şöyle yapalım isterseniz güzel bir konu açalım oradan bilgilendirme yapalım ne dersiniz

reddiye yazarız ? böylelikle daha güzel bir açıkla yapılıp kişilerin gereksiz soru sormasınında önüne geçersiniz ? bilinçli kişileriz sonuçta kırmazsanız tabiki. yok derseniz dahada ne diye bilirimki

Görüşünüz öneriniz için şükranlarımızı sunar Allah razı olsun deriz kardeşim.

askiderya kardesimizin yazdiklarini saygi ile karsilamakla beraber
böyle bir konu acmak arzusunda oldugunu anlamaktayiz..

acmasinda da bir sakinca yok sanirim..!

measselam

Tabiki yaza biliriz güzel bir reddiye , böylelikle daha hayırlı olucaktır tabiki izin çıkarsa sonrasında tek istediğim bu konunun kaldırılması olur kişilerin böyle bir soru sorucağınıda sanmam yazdıktan sonra.

Malasef gerekli desteği alamadım izinde çıkmadı iyi bakılan bir yer olmasını ve yardım etmek için gelmiştim ama görüyorumki aynı hassasiyet görülmüyor o zaman kalmanında gerekliliği kalmamıştır.

cumanız mübarek olsun , giriş yapmam artık bu kadar üzülüceğimi tahmin etmemiştim girerken. ama biliyorumki benimle aynı fikirde olanlar gerekli müdahaleyi yaparlar.

Hani dedim ya araştırmak lazım
işte burası olabilir. Derdinizi dökebilir stres atabilirsiniz

http://www.ihyaforum.com/stres-odasi/

http://www.ihyaforum.com/alternatif-bakislar/

http://www.ihyaforum.com/nur-damlalari/

http://www.ihyaforum.com/aykiri-yazilar/

daha neler neler :o


Alternatif Bakışlar

MollaCami.Com