Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Din "la" diye başlar

Eskiden bir ok bir kılıç yetiyordu. şimdi uluslar arası savaşta uzay teknolojisi, nükleer silahlar, robotlar vs. gerekiyor. kendi biglisayarını, kendi telefonunu, kendi arabanı, kendi uçağını üretebilmen gerekiyor. camilerde istediğin kadar cihad feryadı yapalım, sen düşmanının sahip oldugu silahlara güce sahip değilsen onlara köle olmaya mahkumsundur..

cok derin konular bunlar. şu anki müslümanlar islamiyeti dosdogru bir şekilde bir sonraki nesle aktarabilme derdindeler.. bunu başarabilsek ne mutlu bizlere !



Aciz teşhisi koymuş "çok derin konular bunlar" hay Allah çok güldüm yaa :;-D:

Sizin hamurunuz da var bu "siz anlamazsınız" raconu. Yahu neresi derin bunların.

Bir Cuma günü, bütün İmamlar resmi ideolojiden değil Allah'tan korkacak ve Allah'ın kürsüsüne çıkıp diyecek ki;

Ey Cemaat-i Müslimin ;

La İlahe İllallah demekle Müslüman olunmaz. "La" derken neyi "Red"dettiğinizi ve "İllallah" derken de neyi "Kabul" ettiğinizi bileceksiniz. Yani "RedveKabul"

"Din "la" diye başlar, yani;

-Allah'a isyan eden ne varsa hepsini reddedeceksiniz,

-Allah’ın dinine karşı savaşan rejimleri reddedeceksiniz ( demokrasi, cumhuriyet, laiklik, milliyetçilik, kemalizm , kapitalizm vs)

-Atalar dinini, cahili örf ve adetleri, putları kutsayanları reddedeceksiniz,

-Kula Kulluğu reddecek Allah'tan başkasına kul olmayacaksınız

-İbadeti ve itaati şeyhlere, şıhlara değil ancak Allah'a yapacaksınız (ibadet salt ritüeller değildir, diğer anlamlarını araştırın),

-Cahili eğitim kurumlarına çocuklarınızı göndermeyeceksiniz,

-Kuran ve sahih Sünneti ölçü alacak bunun dışındakileri ancak bunlardan neşet ediyorsa kabul, etmiyorsa reddedeceksiniz.

-"Ancak sana ibadet eder ve ancak senden yardım dileriz" ayeti gerçeğinden hareketle hiç kimseden "medet" dilemeyeceğiz, istek ve şikayetlerimizi başkalarına değil ancak Allah'a ileteceğiz, ancak Allah'tan yardım dileyeceğiz ve bileceğiz ki bize yardım edebilecek sadece Allah'tır. Allah'tan başkasından medet dileyen kişi Allah'a ait bir sıfatı (yani ancak Allah'ın giderebileceği veya yerine getirebileceği bir konuyu) bir başkasına vereceğinden küfre girmiş demektir. Ve bileceğiz ki "Medet ya şeyhim" veya "Medet ya Rasulullah" demek küfürdür.

-Mezhepte taassup ve meşrepte cehalete asla izin vermeyeceksiniz

-Aramızdaki herhangi bir ihtilafı hemen Kuran ve Sünnete götürüp bunun dışında bizi ayrıştıran (abi, üstat, şeyhim, şıhım, tarikatım, cemaatim, mezhebim, ırkım vs) hiç bir şeye tevessül etmeyeceksiniz,

-Amel imandan bir cüzdür, kim iman ettiğini iddia edip amel etmiyorsa bilmeli ki imanı batıldır ve Allah katında hiç bir kıymeti yoktur. Zira Müslüman, Kuran'ın ifadesiyle iman ile salih ameli ayırmaz ve birinin yokluğu diğerinin iptalini gerektirdiğini bilir.

Aslında daha çok maddeler var ama aklıma ilk gelen en önemli olanları sıraladım. Evet bütün imamlar çıksınlar bir Cuma günü hutbelerinde bunları okusunlar bakalım ne oluyor. Bu işler kürsülerden "yeşili sev doğayı koru, hepimiz kardeşiz, yurta sulh cihanda sulh" hipnozlarıyla olmuyor. İmam önder demektir. Bu milletin artık silkelenmeye ve gerçekleri haykıran, satılmamış, yüreklere, yiğit imamlara ihtiyacı var.

Allah'ın Rasulü kendisine gelen "liderimiz ol, sana para verelim, sana kadın verelim" vs tekliflerine "hele bir başa geçeyim nasılsa ben bunları Müslüman yaparım" şeklinde insanoğluna göre haklı ve mantıklı gelmesine rağmen kabul etmedi. Meyletti ama ilahi ikaz gecikmedi. O hakikat karşısında taviz vermedi, eğilmedi, bükülmedi, "ne yapalım mecburuz" demedi, "gücümüz yok ne yapalım" diye tavizler vermedi.

Ama günümüzde herşey serbest ve işin daha da ilginci bütün tavizler İslam adına yapılıyor. Tayyip "hele bir başa gelelim, güçlenelim İslamı getireceğiz" diye aday oluyor bizim saftrik millet de Müslüman bir Başbakan diye "küfür rejmine" oy vererek küfre ortak oluyor. Sorduğumuz da "Allah'ın Rasulü bu teklifleri kabul etmedi, size ne oluyor yahu?" hemen bizi harici, tekfirci diye itham ediyor. Zaman içerisinde Erbakan'ın da Erdoğan'ın da sisteme nasıl adapte olduklarını göremiyor. Bu şekilde İslam'ın gelemeyeceğini bunun küfür olduğunu da bilmiyor.

Neyse bunlar derin konular : ))

Bunlar buram buram MUTEZİLE kokuyor.
Günaydın sabah oldu. Bu bozuk görüşler çoktan iptal edildi. Yüzlerce reddiye yazıldı zaten.

Mevcut imamlar senin gibi itikadî sapıklara bin kere tercih edilir. Buna emin olabilirsin.
Kişi isterse ömr-ü billah namaz kılsın, itikadı bozuksa hiçbir değer ve kıymet taşımaz.


Alternatif Bakışlar

MollaCami.Com