Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


...Firavun Müslüman oldu?!

İbn Arabi'ye göre FİRAVUN Müslüman olarak öldü, nasıl mı? İşte hezeyanları;

"Nasıl ki firavun suda boğulurken Allah’ın kendisine verdiği iman sayesinde Musa onun için de göz nuru oldu. Şu halde Allah, (bu yüzden) Firavun’u pak ve temiz öldürdü. Çirkin ve fena amellerinden onda bir şey kalmadı. Çünkü Allah onun ruhunu yeni bir günah işlemeden önce ve imana geldiği anda kabz etti. Hâlbuki İslam (yani Hakk’a teslim ve onu tasdik)evvelce geçmiş olan günahları ortadan kaldırdı. Allah bu ilim ve mazhariyeti dilediği kimse için ayet ve alamet kıldı. Ta ki hiç kimse ilahi rahmetten umutsuzluğa düşmesin. Çünkü kâfirlerden başka hiç kimse tanrı rahmetinden umut kesmez. Şu halde firavun eğer umutsuzlardan olsaydı imana yanaşmazdı."

Fusus-ül- Hikem Muhyiddin-i Arabî. Sayfa 301. Çeviren Nuri Gencosman M.E.B İstanbul 1992 Ayrıca bkz. (El-Futûhât El-Mekkiyye, Muhyiddin İbn’ül Arabi, sayfa 99. )

Klasik işi kurtarma, kıvırma, takla atma, çevir kazı yanmasın cevapları hazır, hele bir gelsin bizim de cevabımız var inş.


Firavunun imanının sahih olmadığının en büyük delili:

HÛD SÛRESİ
(98)firavun, kıyamet gününde kavminin önüne geçecek ve onları ateşe götürecektir. Ne kötü varış yeridir orası!
FECR SÛRESİ
(10)(Ey Muhammed!) Rabbinin, (Hûd'un kavmi) Ad'e, şehirler içinde benzeri kurulmamış olan, sütunlarla dolu İrem'e, vadide kayaları oyan (Salih'in kavmi) Semûd'a, kazıklar sahibi firavun'a ne yaptığını görmedin mi?

Kur'an-ı Kerim de gayet açık şekilde belirtilmiştir.
Birde İman-ı Yeis ve Tevbe-i Yeis ten haberiniz var demi bu ayetlerden sonra ona girmeye gerek yok ama yine de onu da açıklayabiliriz.

Nht_07 bana mı diyorsunuz?

konu açmışsınız cevap verdim ayetin üzerine de başka şu delil bu delil diye birşey yayınlayacak mısınız merak ediyorum ayrıca soruyu da size sordum iman-ı yeis ve tevbe-i yeis olayını biliyor musunuz diye ??

ya kardeşim lütfen dikkatli okuyunuz reddiyelerinizi bana değil İbn-i Arabi'ye yapın. Ben bunu savunuyor değilim : ))

Onun konusunu açtığına göre savunduğun bir olay olduğundan savunmayı sana yapıyoruz :)

Kardeşim, geçmiş kıymetli alimlere laf atarak ve onları aklı sıra tekfir ederek gününü gün edenlere cevap verip de prim vermeyin. Bırakın egolarını tatmin etsinler. Ne halleri varsa görsünler.
Onlar o alimlerin ayağının altındaki toz bile olamazlar. Tüm kompleksleri de bu yüzden zaten.

Firavun öleceğini anladıgı anda secdeye kapanıp musanın rabbine iman ettim demiştir. Zaten müzede sergileniyor onun o hali..


Bizim itikadımıza göre firavunun imanı kabul olmaz. Ha eğer ölmeden 5 dakka önce ölüm korkusu olmaksızın iman etmiş olsa ve sonra bir felaket gelip ölse imanı ile ölürdü. ve bütün günahları af olunurdu. o ayrı..

Muhyiddini arabi yanılmış olabilir. ben bir çok çeviriyi güvenmediğim hatta bazı kitabların karbon testinden geçirilmesi gerektiğini savundugum için bu tür rivayetlerde kulak asıp geçiyorum..


buradan nereye varacaksın merak ediyorum. sonucta firavun imanlı mı gitti imansız mı gitti tartışması yüzyıllarca sürdü hala da sürüyor :)

sürecekte.. hayret ben, senin imanlı gitti diye savunursun diye düşünmüştüm.. :)

konu kalmamis... pisir pisir koy onune

[COLOR="#FF0000"]

Klasik işi kurtarma, kıvırma, takla atma, çevir kazı yanmasın cevapları hazır, hele bir gelsin bizim de cevabımız var inş.


Sizi çok KIVIRMIŞ gördüm sizin TABİRİNİZLE... Millet pek uğraşmıyor diye meydan okumalar hiç bir ayeti, Hadis-i Şerif i araştırmadan sırf birilerine çatmak için açılmış konular nedir amacınız anlamış değilim. Tekrar cevap yazmamın nedeni de "Ohh SENİ dumur ettim" diye kibirlenmek değil amacınız nedir öğrenmek bu şekilde dikkat çekmeye çalışıyorsanız yapmayın daha da çok batıyorsunuz bence. Facebook gibi sosyal paylaşım siteleri var koy bu konuyu Facebook a ooo millet seni haşa peygamber bile ilan eder bayağı bi DİKKAT çekersiniz. Bunları sizi kızdırmak veya rencide etmek için demiyorum sadece artık bu şekilde davranmaktan ve at gözlüğünden kurtulmanız için.

Onun konusunu açtığına göre savunduğun bir olay olduğundan savunmayı sana yapıyoruz :)


Savunduğumu da nereden çıkardın? Okuduğunu anlamakta zorlanıyorsan, ya da okuyor sonra unutuyor ve aklında kalanları yazıyorsan bir doktora gitmeni tavsiye ederim.


Alternatif Bakışlar

MollaCami.Com