Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İslami İncelemeler - Saklı Kitaplar!

Selamun Aleyküm,
kardeşlerim,
Bütün ihyaformunu takip eden dostları Hz. İdris a.s.'ma ait kitabı okumaya davet ediyoruz.
Bu kitapta, Hz İdrisin yaşadığı olaylar Hz. Zülkarneynin hikayesine Nuh a.s. mın doğuşu ve Tufan, Yecuc Mecuc kavimleri - Yıldızların doğup batma yerlerine, Hikmet Kavramına, ve geçmişte diğer nebi ve resullerie değinilmektedir.
şura 42/13
شَرَعَ لَكُم مِّنَ الدِّينِ مَا وَصَّى بِهِ نُوحًا وَالَّذِي أَوْحَيْنَا إِلَيْكَ وَمَا وَصَّيْنَا بِهِ إِبْرَاهِيمَ وَمُوسَى وَعِيسَى أَنْ أَقِيمُوا الدِّينَ وَلَا تَتَفَرَّقُوا فِيهِ كَبُرَ عَلَى الْمُشْرِكِينَ مَا تَدْعُوهُمْ إِلَيْهِ اللَّهُ يَجْتَبِي إِلَيْهِ مَن يَشَاء وَيَهْدِي إِلَيْهِ مَن يُنِيبُ
Sizin için, dinden, Nûh'a önerdiğini, sana vahyettiğini, İbrahim'e, Mûsa'ya ve İsa'ya önerdiğimizi şöyle diyerek kanunlaştırdı(şeriat kıldı): "Dini dosdoğru tutun; onda bölünüp fırkalara ayrılmayın!" Onları çağırdığın bu tutum, şirke bulaşanlara çok ağır gelmiştir. Allah, dilediğini kendisi için seçer ve hakka yönelenleri kendisine iletir.
saffat 37/78
وَتَرَكْنَا عَلَيْهِ فِي الْآخِرِينَ
Sonrakiler içinde, ona(nuha) işaret eden bir şey bıraktık.

Bu çalışma tamamiyle Allah rızası için yapılmış olup, hiçbir maddi kazanç ve beklenti içermemektedir.
Arzu edenler Hanokun Kitabı sitesinden kitabı okuyabilirler. Sadece bölüm 18 ve 20 üzerinde çalışmalar devam ediyor. Onları da Allah'ın izniyle Ramazanda bitirmiş olucaz.

Saygılarımla

link müdahale edilmiştir..

arzu eden arkadaşlar netten "furkano Hanokun kitabı" sözcüklerini araştırıp, kendileri istedikleri taktirde okuyup yararlanabilirler.

buarada formunuzun yeni görüntüsü gerçekten güzel olmuş kardeşlerim,
Allaha emanet olun


Alternatif Bakışlar

MollaCami.Com