Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ehli sünnet nedir (!)

tutturmuşsunuz bir ehli sünnet gidiyorsunuz ya nereye gittiğinizi belki sizlerde bilmiyorsunuz ,, müslümanlık deseniz diliniz mi tutulur ?,günaha mı girersiniz ? Peygamberi zişan efendimiz bizlere mezhepleri tebliğ etmedi dini İslamı tebliğ etti farkında değilsiniz ama yanlış yapıyorsunuz ve bilmeden yapıyorsunuz bu yanlışı ben şii değilim lütfen düşünün.. . Haytettin Kahraman hoca, Süleyman Ateş hocalardan daha mı iyi biliyorsunuz yapmayın etmeyin .. .

Yok artık >:(

Güzel kardeşim tutturduk ehli sünnet gidiyoruz işte :))

peki ya sen neyi tutturdun da nereye gidiyorsun direk ;))


Güzel kardeşim tutturduk ehli sünnet gidiyoruz işte :))

peki ya sen neyi tutturdun da nereye gidiyorsun direk ;))

ben müslümanım bu yolun yolcusuyum size de demek istiyorum ki ümmeti ihtilaflara değil İslam dinine davet edin .. bu ne celal ne oldu birden bire orrtaya çıktın pir çıktın.. .

İhtilaf çıkarmayın derken yeni bir ihtilaf çıkarmakta var..

Hepimiz müslümanız çok şükür.. bu yolun yolcusu olmak için mücadele ediyoruz. hepimizin birbirimizdn öğrenecek çok şeyi var ;)

hayır bizler müslümanız asgari müştereklerde birleşiriz ve mezhepleri din sayanlar veya din gibi savunanlar genelde o toplumların avamlarıdır yoksa alimler için sorun yoktur

asgari müştereklerde birleşirken, kendi değerlerimizi yitirmek ha..

örneğin, (eğer alim olarak görüyorsan tabi) imam gazali hazretlerin ihyau ulumiddin eserlerinden neleri çıkaracağız ortak noktalarda birleşebilmek için?

dostum ben şii değilim ben ehli sünnetim .. biz ne şiiler gördük yezid,ten beter yezid ,, nede sünniler gördük SEDDAM dan beter Seddam.... benim şiilik veya sünnilik diye bir takntımın olmadığını söylemek istiyorum ve ben alim değilim ben eski bir marksistim cenabı Allah bizlere nasip etti de İslam ile müşerref olduk ve ben taklıdi iman değil , tahkiki iman sahibiyim... önemli olan takvadır mezhepler,tarikatler, kavmi,yetler değil...
babanın peygamberliği bile kurtaramaz diyor peygamberimiz kzı fatimaya.. .

evet öyle.. babasının peygamberliği bile kurtaramaz..

Takva = allah korkusu ile bütünleşir.. Hem ehli sünnetim deyip hem de mezhep önemli değil derseniz bu ne lahanası bu ne perhizi demezler mi insana?

önemli olan yolculuk yapmak, haritalar rehberler hiç önemli değil deyen biri sadece bilmediği yollarda kurda kuşa yem olmaz mı?

insanlar bilmedikleri şeylere düşmandır ,,derler

öğrenmek için buradasın, dost olabilmek için buradasın..

mezheplere tarikatlara yeni bir açıdan bakabilmek için buradasın ;)

hoş geldin dostum :)

bizlere düşen budur ...biz düşmanlarımıza bile adaletli ve merhametli davranmak mecburiyetindeyiz ha zalime acımak da mazluma haksızlıktır ... şehadeti saadet biliriz.. .çünkü kokarak ve tırsarak HAK SAVUNULAMAZ.. .

çok ilginç bir bakış açınız var ,

ama en önemli özelliğiniz galiba tutarsız olmanız,

İslam kadınları evde oturacak,dışarı çıkmayacak,

sonra çalşmayıp evde çocuk bakacak,

ama Hayrettin Karaman kadınlar için pantolana cevaz verecek sizde bana kalkıp savunacaksınız,

galiba ben sizi baştan beri yanlış anladım herkes gibi,


siz bir yeni islam arayışçısı,

siz bir dinlerarası diyalogçu,

siz La ilahe illallahdan sonra Muhammedün Rasulullahı sadece kemal mertebesine erişmek için söylemeyi kabul etmiş yeni bir ümmetsiniz,

ve amentüde hristiyanlarla ittifak etmişsiniz ,

ÇÜNKÜ HAYRETTİN KARAMAN BUNLARI SÖYLÜYOR...

ve hemen gidip bir dövme yaptırın çünkü süleyman ateş dövmeyede cevaz veriyor,

yalnız 2 Süleyman Ateş var bilirsiniz,

bir tanesi gerçekbir müslümandır,

ama dövmeye cevaz vereni siz daha iyi bilirsiniz çünkü Hayrettin Karamanı bize HOCA diye tanıtan muhakkak ki Hak yolda olanı tutacak değil ya.....

bu ne biçim müslüman uslubu,

bu ne biçim tavırlar,

kalan son külhanbeyini tanırım ben eski kulağıkesiklerden olarak,

tanıştırmak isterim çünkü gerçek külhanbeyi nasıl olur öğrenmeniz lazım ,

belki salıncakta sallar sizi.....

cepni ,, ben ortaya 2 görüş sundum sen bu görüşleri karıştırıyorsun ve aklınca benim ile bilgi yarışına giriyorsunuz P.reis gibi halbuki ben ne senin ile nede öbürü ile tartışmak istemiyorum çünkü sizler daha taklidi iman ehlisiniz ve avamsınız bak ben size imam-ı musa kazımın güzel bir sözünü naklediyorum
Dinlemeden konuşma,anlamadan karşı çıkma ve bilmediğin şey hakkında hüküm verme 7.imam Musa Kazım

imam kasım musanız ne güzel demiş:

Dinlemeden konuşma, anlamadan karşı çıkma ve bilmediğin şey hakkında hüküm verme..

Teklidi iman ile tahkiki iman..

sapık bir görüşten ya da küfürden hakka dönmekle tahkiki imandir demek doğru olamaz.. küfür ehli iken hakka dönüpte takidi iman sahipleri oldugu gibi, anadan babadan doğma olup tahkiki iman sahipleride vardır..

Avam :))

evet bizim mollacami avamıyız.. sizde mollacaminin yöneticiler tahifesinden olmalısın.. uzatınız ellerinizden öpelim güzellik :)


cepni ,, ben ortaya 2 görüş sundum sen bu görüşleri karıştırıyorsun ve aklınca benim ile bilgi yarışına giriyorsunuz P.reis gibi halbuki ben ne senin ile nede öbürü ile tartışmak istemiyorum çünkü sizler daha taklidi iman ehlisiniz ve avamsınız bak ben size imam-ı musa kazımın güzel bir sözünü naklediyorum
Dinlemeden konuşma,anlamadan karşı çıkma ve bilmediğin şey hakkında hüküm verme 7.imam Musa Kazım

çünkü sizler daha taklidi iman ehlisiniz ve avamsınız
dopduğumdan beri müslümanım elhamdülillah.
çok araştırdım çok okudum çok çalıştım ....ama daha taklid demi...tahkiktemi olduğumu anlayamadım.gün geliyor tahkikte olduğumu sanıyorum.gün geliyor taklidde olduğumu görüyorum...!
ama beddavi kardeşimiz hemen anlamış kimin avam kimin bilmem ne olduğunu... YA EYYÜHELLEZİYNE AMENU, ÂMİNU BİLLAHİ......" nisa 136 bu ayeti iyi değerlendir beddavi kardeşim.


Alternatif Bakışlar

MollaCami.Com