Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İşte Ergenekon'un tarihçesi!

[right]08 Ocak 2009[/right]

İşte Ergenekon'un tarihçesi!


Dün 10. dalgası yapıldı. Kanadoğlu'nun evi bile basıldı. Peki bu Ergenekon nereden çıkmıştı? İlk ne zaman başlamıştı?

Ergenekon Operasyonu'nun 10. dalgası dün gerçekleşti. Tam 37 kişi gözaltına alındı. Peki Ergenekon ne zaman başlamıştı?

Ergenekon operasyonu başlamadan gerçekleşen Danıştay saldırısıyla ve Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan el bombalarıyla ilgili birçok iddia ortaya atıldı. Danıştay saldırganı Alparslan Arslan'ın daha sonra operasyon çerçevesinde tutuklanan emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin'le, Tekin'in de emekli Tuğgeneral Veli Küçük'le ilişkisi olduğu kamuoyunda günlerce tartışıldı. Gözaltına alınan Tekin daha sonra serbest bırakıldı.

HER ŞEY 19 AY ÖNCE ÜMRANİYE'DE BAŞLADI

Saldırılara ilişkin davalar sürerken Ergenekon adı verilen operasyon 12 Haziran 2007'de bir ihbarla başladı. İstanbul Ümraniye'de bir gecekondunun çatısında 27 adet el bombası yakalandı ve bombaların Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan bombalarla aynı seriden olduğu tespit edildi. Savcı Zekeriya Öz'e verilen soruşturmayla Ergenekon operasyonunun ilk dalgası da başlamış oldu.

BOMBALAR YILDIRIM'A MI MI AİT?

Gecekonduda yaşayanlar bombaların emekli Astsubay Oktay Yıldırım'a ait olduğunu Muzaffer Tekin'in de bombaları kontrol etmek için eve geldiğini söylediler. Soruşturma genişletilirken Yıldırım'ın yanı sıra Tekin, Mehmet Demirtaş, Ali Yiğit, emekli astsubay Mahmut Öztürk, Kuvvai Milliye Derneği Genel Başkanı Bekir Öztürk, emekli binbaşı Fikret Emek, emekli yüzbaşı Gazi Güder, Siyasi Ekonomik Sosyal Araştırmalar ve Strateji Geliştirme Merkezi (SESAR) Başkanı İsmail Yıldız tutuklanarak cezaevine gönderildi.

EVLERDEKİ "ERGENEKON" BELGELERİ

Sanıkların evlerinde yapılan aramalarda ise "Ergenekon" ve "Lobi" isimli belgeler ele geçirildi. Ergenekon'un ilk dalgasında operasyon İstanbul'u aşıp Ankara'ya sıçradı. Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi'ni mercek altına alınırken derneğin başkanı Taner Ünal ve bazı dernek üyeleri de tutuklandı.

2. DALGA: METE LAYAZANGİL TUTUKLANDI

Savcı Öz'ün soruşturmayı genişletmesi sonucunda ikinci dalga operasyonu 1 ay sonra geldi. Yazar Ergun Poyraz, Akın Birdal'a yönelik suikast sırasında ismi gündeme gelen ve "Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın adamı olarak bilinen Mete Yalazangil tutuklandı.

3. DALGADA VEKİ KÜÇÜK TUTUKLANDI

Operasyonun üçüncü dalgası 21 Ocak 2008 tarihinde gerçekleşti. Aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Kurmay Albay Mehmet Fikri Karadağ, avukat Kemal Kerinçsiz, gazeteci Gülay Kömürcü, Susurluk hükümlüsü Sami Hoştan, "Drej Ali' olarak tanınan Ali Yasak ve Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol'un da aralarında bulunduğu 31 kişi gözaltına alınarak sorgulandı.

Veli Küçük, eski yüzbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk, eski uzman çavuş Muhammed Yüce, avukat Kemal Kerinçsiz, Sami Hoştan, Sevgi Erenerol, Hüseyin Görüm, Oğuz Alpaslan Abdulkadir, Kahraman Şahin, Erol Ölmez, Erkut Ersoy ve yazar Ümit Oğuztan bu dalgada tutuklandı. Küçük'ün evinde Milli Güvenlik Siyaset Belgesi, Ergenekon ve Lobi adı verilen yapılanmalara dair gizli dokümanlar bulundu.

4. DALGA AKADEMİSYENLERE ULAŞTI

Operasyonun 4. dalgası 21 Şubat 2008 tarihinde geldi. İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü'nde görevli Doç. Dr. Ümit Sayın, Sakarya Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Emin Gürses, emekli astsubay Orhan Tunç, Özal ailesinin kuyumcusu olarak ün yapan kuyumcusu Hayrettin Ertekin, gazeteci Vedat Yenerer, Noel Baba Barış Konseyi Derneği Başkanı Muammer Karabulut gözaltına alındı ve 25 Şubat'ta tarihinde tutuklandı. Gözaltına alınanların örgütün üniversitelerde faaliyet gösteren ve örgüte hem teorik hem de yeni eleman kazandırma desteği verdiği iddia edildi. Ertekin'in evinden Glock marka silah bulundu.

EN TARTIŞMALI 5. DALGA OLDU

Ergenekon'un en tartışmalı operasyonunu 5. dalga oluşturdu. Bu dalgada İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ve Cumhuriyet gazetesi yazarı ve imtiyaz sahibi İlhan Selçuk'un da aralarında bulunduğu 13 kişinin gözaltına alındı. Gözaltılar kamuoyunda büyük bir tepki topladı. Perinçek'in örgütün manifestosunu yazdığı, Selçuk'un üyesi örgütün eylemlerini desteklediği, Alemdaroğlu'nun da darbe planlamasının içinde olduğu iddiası ortaya atıldı.

6 VE 7. DALGALAR BİRBİRİ ARDINA GELDİ

Bu dalganın hemen ardından Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı ve emekli Orgeneral Şener Eruygur, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay gözaltına alındı. Böylece operasyonun 6. dalgası da tamamlanmış oldu.

Ergenekon'un 7. dalgası tüm Türkiye'ye yayıldı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talebi üzerine Adana'da bulunan özel yetkili 8. Ağır Ceza Mahkemesi, 26 kişi hakkında yakalama emri çıkarttı. Kararın ardından Konya'da 13, İstanbul'da 5, Kocaeli'nde 6, Elazığ ve Mersin'de birer kişi gözaltına alınırken, operasyonun İstanbul ayağında polisler, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi emekli öğretim üyesi, eski Orman Mühendisleri Odası Başkanı ve İşçi Partisi milletvekili adayı Prof. Dr. Uçkun Geray ile işçi partisi yöneticilerinden Nurhan Gökdemir'i gözaltına aldı. İstanbul'da ayrıca hükümeti eleştiren Milli Çözüm Dergisi'ne de baskın yapıldı.

OPERASYON MAGAZİNEL BOYUT KAZANDI

Operasyon giderek medyatik ve magazinel bir boyut kazanmaya da başladı. Bu dalgada eski Ülkü Ocakları İstanbul Başkanı Levent Temiz, 'Sisi' lakaplı Seyhan Soylu, sanatçı Nurseli İdiz gözaltına alındı. Birçok sanatçının da Ergenekon adı verilen örgütle ilişkisi olduğu iddia edildi.

8. dalga ise tamamen askerlerden oluştu. 5 ilde eşzamanlı gerçekleşen operasyonlarda orduda görevli 15 subay gözaltına alındı.

9 DALGADA GAZETECİ ÖZKAN TUTUKLANDI

Operasyonun sondan bir önceki dalgası olan 9. dalgada ise gazeteci Tuncay Özkan, eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ve eski Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan tutuklandı.

Bir taraftan Ergenekon davası sürerken operasyonun 10. dalgası ise bu sabah geldi.

[right]İnternethaber[/right]

bu kadar dalgaya dayandı ya memleket helal olsun...
helal olsun ki boğulmadı..

Ergenekon'un tohumlarına inebilmek için Susurluk'a bir göz atmak gerek.Eğer ki o zaman bir çözüm bulunup derinlemesine inilseydi bu dalgaların hiçbirine gerek kalmadan hatta "Ergenekon" gibi bir terör örgütü de kurulmamış olacaktı.Ben burda o zamanın başbakanı Sn. Necmettin Erbakan'ı suçluyorum, "Susurluk" için fasa fiso deyip geçiştirmiş olmasa idi, soruna kökten bir çözüm getirebilse idi ülkeyi böyle bir çıkmaza sürüklememiş olacaktı.
Ülke ne hale geldi, en güvenebilceğimiz Paşalar, Albaylar, Bürokratlar vs... ülkeyi tam bir kaosun içine sürüklediler.Yapılan kazılarda neler çıktı neler, kimbilir daha nerde neler var.Ne demektir yahu çeşitli mühimmatlarla vs... cephanelikler kurup "DARBE" amaçlamak.İnsanın tüylerini ürpertiyor.
Vay benim güzel ülkem ne hale getirdiler.Ne diyelim Allah (c.c.) sonumuzu hayr eylesin...

ne canlar aldılar :'(

ergenekonun tarihcesi basligini okuyunca taaa osmanli öncesi cin tarihine gittim birden...
lakin konu günümüze aitmis :)

ergenekonun suclusu ne erbakan ne de bir baskasidir...

devlet icinde devlet, her cumhuriyet devletlerinde mevcuttur...

bunu anlamak icin cumhuriyetlerin neden ve nasil kurulduklarini arastirmak gerek...

siz ne kadar vebal altına giriyorsunuz

benim açtığım konuları kaldırıyorsunuz ama bu konuları kaldırmıyorsunuz bu nasıl bir taraf tutumaktır sayın yönetim

siz hocamı anladığınızda çok pişman olacaksınız ülke yavaş yavaş satılıoyr siz uyuyun peşkeşlerle hemde

dış borcumuz almış başını gitmiş siz uyuun
domuz eti serbest olmuş siz uyun
zina serbest olmuş siz uyyun
milli eğitim bakanı çıkmış boykotu durdurun çağrısı yapıyor bu kişi bizim bakanımız hmde bakın bu işe
İmam Hatiplere papaz sokacaklar
Dinler arası diyalog: Vatikan projesi(ılımlı müslümalık diyorlar )siz daha uyyun

tabi bu yorumlardan sonra beni susturmak için banlarsınız ama umrumda değil çünkü burda benim açtığım konu siliniyor bu konulara yapılan yorumlar görülmüyor bu nasıl iş


siz ne kadar vebal altına giriyorsunuz

benim açtığım konuları kaldırıyorsunuz ama bu konuları kaldırmıyorsunuz bu nasıl bir taraf tutumaktır sayın yönetim


Sevgili kardeşim sen ve ya ben farketmez kim olursa olsun taraf tutmazsak kimse kaldırmaz. Bir şey demez.
Çünkü her yerin kendine göre kanunu, kıyası vardır. Yeter ki o kanun lara kıyaslara uyalım. Bir şeyler paylaşmak istiyorsak o karara Saygı duymak zorundayız. Alenen bir yeri birilerini taraf için yazarsan ekmeğine yağ sürersen, ( veya İmzana bir şeyler yazarsan ) o dediğin olur, yazın elbette kaldırılır. Görünen köy de kılanuz istemez... Yani sorunu devamlı karşıda değil zaman zaman kendimize bakalım, tartalım hesaba çekelim. Devamlı kendi açıdan değil değişik pencereden bakmak lazım diye düşünüyorum...

siz yönetim olarak bunu söylüyorsanız zaten ben daha bir şey demiyorum adalet isityorum


siz yönetim olarak bunu söylüyorsanız zaten ben daha bir şey demiyorum adalet isityorum


İşte o adaleti siz ve ben sağlıyacağız. Diğer bir deyişle üyeler ve yönetici. Sizler Sitenin Adeletine (kanununa) uyarlarsa mesele yoktur mesele kalmamıştır demektir. Şayet uyulmazsa kalkar. Anlatabildimmi bilmem...

hangi adalet bu bir yandan benim konu kaldırılıyor diğer yandan bu konuda bir islam liderine hakaret ediliyır

Konuyu uzatmaya gerek yok kardesim

Öncelikle yönetcii arkadasimizin belirttigi gibi paylasilan yazi site kurallarina uygun degilse incelenmek üzre kaldirilir..veyahut paylasilan bölüm uygun degilse uygun bölüme tasinir ki bunlardan sizide haberdar ederiz bu hassasiyetlerimiz arasindadir..
Üyelerimizden öncelikle site kurallarimiza saygi ve uyum bekleriz..

kaldirilan yaziniz her ne ise lütfen bölüm moderatörü arkadsaimizla veyahut herhangi bir yönetcii arkadsimizla irtibata gecip konuyu acikliga kavusturma yolunu seciniz.. her yazinin altina kendi görüslerizle yazinizi aramayin..böylece ne üyelerimize ne de diger yöneticilerimize gereksiz vakit kaybi yasatmamis olursunuz..

hangi yaziniz kaldirildi bunu direk bize iletmenizi bekliyoruz..konuyla alakasi olmayan daha fazla yorum olmamasi iciinde bu konuyu simdilik kapatiyoruz..

Sayın Mücahide lütfen bu söyleyeceklerimin hepsini üzerinize alının olur mu?

Öncelikle bu konuyu Deniz adminim ile istişare ettikten sonra yorum yapma iznini alarak açtım. Bunu bilin istiyorum.

Şimdi;
Yönetimi ele alarak tüm yetkili arkadaşlarımı zan altında bırakmışsınız bu çok büyük bir ayıptır. Varsa bir sorununuz bunu direkt olarak açıklasaydınız daha iyi olacaktı. Sorununuz benim görevli olduğum başlıkta olduğundan keşke sadece beni ele alsaydınız! Kaldı ki ortada sorun yok o başka.

Şöyle ki; Mücahide nickli üyenin tüm yorum ve konularını gözden geçirdim. Hiç biri silinmemiş ve kaldırılmamıştır.
Artı sayın üyemiz, "hangi konunuz ya da hangi yorumunuz kaldırıldı" sorusunu da yanıtsız bırakmıştır. Çünkü böyle bir şey yok.
Üstelik bu konu ile yakından alakası olmayan Deniz adminim ve diğer arkadaşlarımı da meşgul ederek vebale girmiştir.

Bir de İslam alimi olarak nitelediğiniz Erbakan'ın "Hoca" lakabını nereden aldığını biliyor musunuz? Bilmiyorsanız açıklayabilirim. Sayın Erbakan Din alimi olduğu için değil, Üniversitede eğitim görevlisi olduğu için öğrencileri tarafından "Hoca" lakabını almıştır.

Söyler misiniz bu "hoca" lakabı Sayın Erbakan'ı eleştirme hakkımızı elimizden almanıza sebep midir? Bence değildir. Nasıl ki Erdoğan'ı eleştiriyorsam bir siyaset adamı olarak, aynı şekilde Erbakan'ı da eleştiririm ve eleştirmeye de devam edeceğim, edeceğiz...

Ve sizin bir çok konunuzda yaptığınız hükümeti eleştiren yorumlarınızı beğenerek okuyordum. Bundan sonra aynı beğeni ile okur muyum bilmiyorum. Çünkü saygı karşılıklıdır. Bir kimse yaptığı saygı ile saygınlık kazanır. Siz yönetime, üyelere, konulara saygı yapacaksınız ki onlar da size saygı ile karşılık versinler...

Herkes aynı şeyi sevmek zorunda değil. Ben tatlı seviyorsam siz sevmeyebilirsiniz. Ben acıyı sevmiyorsam siz sevebilirsiniz. Hepimizden Erbakan'ı beğenmemizi beklememelisiniz. Sonuçta burası Erbakan'ı sevenler forumu değil! Beğeniriz de eleştiririzde. Azıcık politika ile alakadar olmak istiyorsanız -ki konularınız bunu gösteriyor- hoşgörülü olmayı bilmelisiniz...

He bu arada banlanmaktan bahsederek bir acitasyon yapmışsınız ama MOLLA forumun farkını bilmediğinizden böyle yapmışsınız ;) Banlanmadınız.

Forumda ki sorunlarınızı bildirdiğiniz takdirde düzenlenmesi için elimizden geleni yapma taahhüdünü veriyorum. Fakaaat hunharca ve asılsız yere eleştirdiğiniz zaman da aynı şekilde elimizden geleni yapma taahhüdü geçerlidir. BİLGİNİZE!... Bu banlanmaktan daha acıtıcı olur haberiniz olsun ;)

Saygı ile efendim...

buda senin seviyeni gösteriyor işte bu kadrsın sen
yönetim bakalım ben isteseydim bu konuya cevap yazmayı izin verimiydi muamma
senin kadar ben acıtasyon yapmasını bilmiyorum burada biri eleştirilenize cevap verdim diye hemen dikleştiniz neden zorunuza gitti ben burda açıkca hiç yorum yapmamaış tım ancak bu konudaki saçma yorumları görünceye kadar sabrımı zorladınız hoca lakapı nerden geliyor senin bilidpğin çok belli zaten asrın lideri hakkında böyle konuşmanız çok saçma burada yazılanların kaynağını gösterin bende susayım ha asılsızca siz hocamdan özür dilersiniz biter

Evet bu kadarım, bu kadarız ve daha fazlasıyım, daha fazlasıyız... 8)

Yönetim biziz sayın mücahide. Ve sizin gelip o aşağılayıcı cümlelerinizi yazmanız için konuyu açık bıraktık. Yani sizi kale alıp yorum yapmanızı bekledik. Gördük ki daha da acımasız olmuşsunuz.

Demişsiniz ki;

burada biri eleştirilenize cevap verdim diye hemen dikleştiniz neden zorunuza gitti ben burda açıkca hiç yorum yapmamaış tım


Yönetici arkadaşlarımı asılsız yere suçlamış üstelik sorunu çözmeye çalışan arkadaşlarımın yoktan yere vaktini almışsınız. Daha ne olsun. Bölüm moderatörü olarak elbette olaya el atma hakkım var! Emin olun daha acımasız da olabilirim.
Ama şimdilik gerek yok ;)

Ve şu cümlenizi halen daha anlayamıyorum. "Asrın lideri" Bu ne demek yahu? Yakında Evliya yapacaksınız ::)

Sayın Erbakan'ı seviyor olabilirsiniz, buna saygım var. Bizden sevmemizi beklemeniz yanlış. Ayrıca zorlada sevda olmaz ki! ;)

seviyemi daha düşeremem selametle


Siyasi Haberler

MollaCami.Com