Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Her Konuya Aynı Yorumu Yazmak

Her Konuya Aynı Yorumu Yazmak

Yapılan bir iyilik karşısında iyilik yapanı ödüllendirmektir, ona iyiliğinden ötürü memnun olduğunu hissettirmektir teşekkür etmek. Kimi zaman dille olur, kimi zaman yazıyla; ama o teşekkür sahibine özeldir.

Bazı kurumlar belli konularda başarı gösterenlere topluca teşekkür mektupları gönderirler. Mesela bazı belediyelerin sınavda başarılı olan öğrencilere tebrik mektubu göndermesi gibi. Bu mektup sahibi için pek de bir şey ifade etmez. Çünkü formalite icabı gönderilmiştir. Ancak bu tür mektuplar kişiye özel gelmiş olsa belki çok şey ifade eder. Fakat bu da mümkün değildir, o nedenle böyle bir kolaylık tercih edilir.

Yenilen bir yemek çok lezzetli olduğunda yemek yapan kişiye teşekkür etme ihtiyacı duyarız. Her yemeğin tadı farklı olduğundan her defasında da bir farklı teşekkür ederiz. Ya ses tonumuz farklı olur ya da kurduğumuz teşekkür cümlesi… Kısacası formalite icabı bir teşekkür olmayacaksa mutlaka bir farklılık vardır.

Forumda da birbirinden farklı bir sürü kategori olduğundan okuduğumuz her yazıdan ayrı bir haz duyarız. Kimi bizi duygulandırır kimi ise güldürür. Kimi “vay be, bilmediğimiz neler varmış” dedirtirken kimi de “hayır canım, olmaz öyle şey” dedirterek hemen bir tepki oluşturur. Ama her birinden ayrı haz duyduğumuz bir gerçektir. Dolayısıyla her birine de aynı şekilde karşılık vermek her birinden ayrı haz aldığımızı yalanlar.

O hale gelmişiz ki, üstte bir soru var, ve biz onun soru olduğunu unutarak hemen hal-i hazırda bekleyen “teşekkür” ifadesini yapıştırıveriyoruz. Biri çıksa ve “ben bu forumu hiç beğenmedim” dese yine “teşekkür”ümüz imdadına yetişecek.

Teşekkür ederken en azından bir harfini bile farklı yazmak o yazıya mahsus bir teşekkür olduğunun belirtisidir. Çünkü MollaCami’de her konu bir ayrı teşekkür bekler…

:) :) :)
Teşekkürler :P ;D ;)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

ALLAH razi olsun ,düşüncelerimize tercüman oldunuz. +

beni forumlardan soğutan mevzu da buydu işte, her yazıya aynı cevap

güzel ;)


_________________________
thanks for message...

tşkkrlr.......... ;) ;) ;) ;)

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o pess yani...


:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o pess yani...


Haklısınız, hakikaten PES!

bundan sonra hiç yorum yazmasam daha iyi olacak....


bundan sonra hiç yorum yazmasam daha iyi olacak....


Bence "yorum" yazsanız daha iyi olacak. :) Konuyu okuyup da altına "tşkkrlr.......... ;) ;) ;) ;) ;)" yazmış olmak neyi ifade eder?

Ya bilerek, yazıyı küçümseyip dalgaya alarak yazılmıştır...

Ya da yazının sondan bir önceki paragrafında anlatılan duruma düşmüşüzdür...

:)

:)
Güzel ve diğer konulara nazaran bi o kadar da farklı bi konuya değinmişsiniz, elimden geldiğince farklı yorumlarda bulunmaya çalışıyorum ama artık daha da fazla dikkat edeceğim İnşallah... :)
Bizim için bi bakıma güzel bi hatırlatma oldu, teşekkür ederiz...

şimdi şöle bişey var bazan yorumlarda aşırıya kaçtıgım oluyo bunu önlemek için sadece smyllerle tşkkr şeklini geliştrdm kendi kendime...o yüzden bayadır sadece tşkkr edyrm...kendi hatalarımın önüne geçmek için böyle bişy yapıyorm....
yoksa burda oldugu gibi istedgm cevabı yazma hakkına sahip degilmym....insnlrn düşüncelerine saygı duyarım...


Çünkü MollaCami’de her konu bir ayrı teşekkür bekler…


Yazdıklarımız ayna gibi adeta, sahibini resmediyor satırlar. Seçtiğimiz başlıklar, yazdığımız yorumlar, paylaştığımız konular ve tepkilerimiz... Hepsinin içinde bizden birşeyler olmalı. Duygularımız, düşüncelerimiz, bakış açımız, değerlerimiz kısacası yazılarımızın bizi temsil ettiğini unutmamalıyız. Ve bundan daha önemlisi ise bizim neyi temsil ettiğimizi unutmamalıyız.

Bir tablo gibi düşünürsek herkes kendi resmini çiziyor. Tabloyu yorumlayanlar da haklı olarak gördüğünü ifade edecektir. Bizim tablomuzda "teşekkürler" ifadesi tekrarlanıyorsa, "ben bu resimde sadece 'teşekkürler'i gördüm" diyecektir resmi yorumlayan sanatsever :)

güzel bir konuya değinmişsin kardeşim..

bunu çok yapanlardan biri de benimdir mutlaka ama o konuya değer vermediğimden değil ne yazacağımı toparlayamadığımdan kaynaklanıyor öyle bir an geliyor ki konuya ne yazsam az geliyor düşüncelerimi ifade edemiyorum o yüzden sadece teşekkür yazıp geçiyordum okuduktan sonra yorum yapmazsam acaba bu konu daha önce paylaşılmışmıydı o konuya saygısızlık olmasın diye çelişkiye düşüyorum..
o yüzden teşekkür ,emeğine sağlık , Allah razı olsun..yada bir arkadaştan alıntı yapıyorum

kendim yazmaya kalktığımda 5 dk filan düşündüğüm oluyor ne yazsam diye en sonunda işin içinden çıkamayınca yukardaki gibi yapıyorum...
ama bundan sonra daha itinalı davranmaya çalışırım inş..

tam toparlama yapamadıysam özür dilerim.. kelimeler kifayetsiz kalıyor..

İletişim de büyük yeri olan internet aracılığıyla kişiye özgü alanlarda daha çok bilgi sahibi olunabiliyor, insanlarla iletişim daha iyi noktalara taşınabiliyor vs..

Bununla birlikte doğal olarak konuları okuyan insanlarda arttı. Çünkü neredeyse her ilgi alanıyla ilgili bir site açıldı, ya da genel forumlarda insanların ilgisini çekecek konular konuşuldu. Ancak okumayı seven, onlardan faydalanan insanlarımız nedense, tam tersi bir şekilde yararlandığı yazıdan desteğini esirgiyor.Bir yorum yazmayı çok görüyor.

Acaba yazacak birşeyler mi bulamıyor yoksa “aman canım ne gerek var” mı diyor? Eğer birinci önerme doğruysa, burdan size sesleniyorum konuları takip eden arkadaşlar; ne olursunuz okuduğunuz yazıyı yorumsuz bırakmayın.

Bir iki kelimelik yorum bile konuyu yollayan kişinin ve yazarını mutlu mesut eder, bu mutluluğu çok görmeyin :( Ancak eğer ikinci önerme doğruysa unutmayın o yazıları yazanlar sizlerle bilgilerini paylaşıyor ve katkıda bulunuyorlar.

Birgün bildikleri şeyleri yazmaktan vazgeçip “aman canım ne gerek var, ben biliyorum o bana yeter” derlerse işte o zaman görürsünüz. Şu anda dünyada ki en pahalı şey bilgi.

Millet milyarlarca lira verip abidik gubidik sertifikalar alıyor. Ancak öyle arkadaşlarımız varki siteler camiasında bilgilerini bir yorum karşılığında paylaşıyorlar, hani çoğu zamanda bulamıyorlar o yorumu bile.Tekrar rica ediyorum arkadaşlar,okuduğunuz konulara iki kelimeyi çok görmeyin…

Bu aralar yoğunluğumdan dolayı sitede yollanan konuları yeterince okuyamasamda okuduğum konulara genellikle bir iki kelime bazen uzun uzadıya yorum yazmaya çalışıyorum.

Konuya dikkati çeken farukaktaş kardeşimizede teşekkürler.

Hayırlı cumalar dileğimle dualarda buluşalım...


şimdi şöle bişey var bazan yorumlarda aşırıya kaçtıgım oluyo bunu önlemek için sadece smyllerle tşkkr şeklini geliştrdm kendi kendime...o yüzden bayadır sadece tşkkr edyrm...kendi hatalarımın önüne geçmek için böyle bişy yapıyorm....
yoksa burda oldugu gibi istedgm cevabı yazma hakkına sahip degilmym....insnlrn düşüncelerine saygı duyarım...


güzel kardeşim senin teşekkürüne bir şey demiyoruz..
yazıyı zaten bir teşekkürle geçiiştiriyorsun bari onu da tam ve düzgün yaz da tam olsun yoksa senin teşekkürünün bize bir zararı yok

+burda arkadaşımız zaten bize bir şey ima etmiş bizi kendimize çeki düzen vermemiz için enem konam yazı yazmış emek sarfetmiş
nasıl davranmamız gerektiğini bildirmiş en azından ona saygı olaraktan
teşekkürünü tam ifade etseydin ...

senin cümleleri kısaltman sanki insanı dalgaya alır gibi olmuş onun için hayret ifadesi ile pes demek zorunda kaldım...

her yazının memnuniyyet belirtisi ayrı olur bizlerinde teşekür ettiği konular mutlaka var.. ...

yinede bizlere gönül koyma burda biz bir aileyiz hatalarımız olacak ama haklı ve yerinde olan ikazlarada gücenmiyeceğiz...sürçülü lisan ettiysem aff ola..


Sizin Makaleleriniz

MollaCami.Com