Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


kağıt peçete kullanmak sakıncalımıdır?

selemünaleyküm kardeşlerim. kağıt peçete kullanmada sakınca varmıdır? bu konu hakkında görüşleriniz nelerdir?

Bu linkde sorunuza cevap bulabilceğinizi sanıyorum. Kardeşlerimiz güzel açıklamalarda bulunmuşlar. İnşallah yardımcı olur size.
http://www.mollacami.net/forum/index.php/topic,5656.0.html

teşekkür ederim kardeşim. bu yönlendirmeni değerlendirip faydalanacağıma ümit ederim. ALLAH (cc) razı olsun.

Estağfurullah kardeşim. İnşallah sorunuzun cevabını bulabilirsiniz.

işallah kardeşim. allah (cc) siz den ve bütün müslümanlardan razı olsun

kullanma kardeşim? :)


kullanma kardeşim? :)


:D Neyi ne kadar anlatsan bildiğinden şaşmıyor insanlar...

BENCE BU BİLDİĞİNDEN ŞAŞMAMAK DEĞİL!

bence bu öğretmen farklılığından gelen yöntem farklılığı,

hani anlatırlar ya,siz daha iyi bilirsiniz,

her öğretmen öğrencisine farklı yollarla ders anlatır ama temel kurallar değişmez,

her öğrenci sadece kendi Hocasını ve sınıfını tanır,

sonuçta amaç diploma alıp mezun olmaktır,

önemli olan öğretmenin dediğinden çıkmadan verilen derse iyi çalışmak ve iyi takip değil midir?

okulun 12 sınıfıda sonuçta temelde aynı ama yöntemde farklı olarak mezun verebilir,

Yanlış mı düşünüyorum acaba ?

Bilmem, doğru mu düşünüyorsunuz? ;)

Cepni kardeş ben de aynı şeyi anlatmak istemiştim ; ama bazı kardeşlerimiz nedense inat edip anlamamakta ısrar ediyor. :D--------Bu güzel açıklamanız için teşekkür ediyoruz. :)

Tamam, siz kazandınız; biz anlamamakta ısrar ediyoruz. İzah eden sizsiniz, sebep ve kaynak göstermeden "hayır kardeşim bu böyledir" deyip cahilliğimizde ısrar eden biziz... ;)

çok değerli kardeşlerim kimi kullanılır der, kimi yanlış der bu böyle devam eder gider. biz en iyisi kendi ruhumuz veya nefsimizi muhakeme edip kendi kararımızı kendimiz verelim. ama bir hatırlatma yapayım; BÜYÜLÜKLERE İTAAT, İLİME TAKVA GEREKLİ. bence her iki arkadaşın görüşü doğrudur. kimseyi kulağından tutup şunu yapacaksın veye yamayacaksın denmez. ancak anlatılır. yapmak veya yapmamak kendi irademize aittir diyorum. allah (cc)'a emanet olun.

edebi yönden ne demek istendiğini anlayacak kapasiteye sahibiz çok şükür,

ve sebep ,kaynak göstermeden 'hayır kardeşim bu böyledir' deyip cahilliğimizde ısrar eden biziz derken de yine bizi cahil yerine koyan ve kelimelerle kazanmaya çalışan sizsiniz,

ki hiç gerek yok,

zira bende size yola bağlı olarak bu tür görüşler değişebilir derken ,bunun böyle olduğunu bildiğinizi düşünmüştüm demek ki bilmiyormuşsunuz ! :)

bi de gülümseme işareti koyunca yazılanlardaki uslup yumuşamıyor bence!

hatta >:(

Anlamazlar cepni kardeşim anlamazlar, kal ilminde takılıp kalmışlar.Bir de insanları aşağılayıcı sözleri yok mu, işte burda kişinin ilmi belli oluyor zaten.Neyse açıklayıcı yorumlarınız için size bir adet takdir hediyemi sunuyorum :)

Sayın YENİCE;

Anlamamakta ısrar ettiğimi zaten söyledim; tekrar tekrar söylemeye gerek yok. Maaşallah çok geniş bir ilminiz var. Takdir ediyorum sizleri, kaynaksız ilim; kendi yorumlarınızla hareket... Bu devirde kendi yorumuyla hüküm vermek kolay değil...

***

Yazıyı herkesin okuyabileceği şekilde yazıyorum; anlatmakta zorluk çekiyorum, alama kapasitesi maksimum olan cepni kardeşimiz ne demek istediğimizi kendince izah ediyorlar.

***

Yola bağlı olarak görüşler değişmez, onları siz değiştirirsiniz. Amel yönünden farklılıklar sadece mezhepler arasında vardır. Verdiğim cevapların her birine bir kaynak, bir gerekçe yazıyorum; fakat sizlerden bunu göremiyorum.

Biliyorum, mensubu bulunduğunuz zatlar bu şekilde hüküm veriyor; o halde verdiğiniz cevabın bir kaynağını bulamıyorsanız o zatın adını yazarsınız, "... şöyle hüküm verdi" diye, diğer arkadaşların da kafasını karıştırmamış olursunuz. Gidip de "kendi yorumum" demezsiniz, zira o yorumu yapabilmek için belli başlı bir şeyler öğrenmek gerekir.

***

Hangi cevabıma, ne sebeple karşı çıktığınızı pekala biliyorum; fakat tekrar belirtiyorum, bu bölümde verilen cevaplar belli bir cemaate/tarikata yönelik cevaplar değildir. Dikkat ederseniz kullandığım kaynaklar temel kaynaklardır.

İlmimizin ölçüsünü koyan sayın YENİCE'den yazdıklarının altına kaynak olarak "YENİCE" yazmasını rica ediyorum ki, kitap kitap araştırmak zorunda kalmayalım "acaba böyle bir durum vardı da yanlış mı biliyoruz" diye.

Bazen düşünüyorum da bir baya en çok yakışan güzel ahlak hangisidir diye!

galiba nezaket......

cepni......


Cemaat ve Düsünceler

MollaCami.Com