Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


hatim

Kur'an_Kerim'i türkçe okuyup bitirmek de hatim oluyor mu?

"Kur'an-ı Kerim'i Türkçe okumak" terimi zaten yanlış bir terimdir, Kur'an-ı Kerim yalnızca orijinalinden okunabilir. Kur'an-ı Kerim Arapçadır, bir başka dile çevrilemez, yalnızca tefsir edilebilir. Tefsiri baştan sona okuyan bir kimse yine hatim yapmış olmayacağı gibi mealden okusa yine hatim olmaz.

Hatim olabilmesi için bir kimsenin Kur'an-ı Kerim'i en az kendi işitebileceği şekilde okuması gerekir, dudaklar kıpırdamalıdır. Bir başkası okurken okuyanı dudakları kıpırdatmaksızın takip etmekle de hatim olmaz yalnızca o kişiye hatim yapmış sevabı verilir.

Kur'an-ı Kerim yüzünden okunursa ve okuyan kendi işitebileceği şekilde okursa hem hatmetmiş olur, dolayısıyla hatim sevabı da alır, Kur'an-ı Kerim'in yüzüne okumaksızın bakmak dahi sevap olacağından Kur'an-ı Kerim'e bakma sevabı da alır.

HZ ALLAH razi olsun hulya ve faruk kardeşlerım bıvesıle bılgımızı arttırmıs olduk..

teşekkürler


Kur'an_Kerim'i türkçe okuyup bitirmek de hatim oluyor mu?


Turkce kurani kerim diye bir sey yok. Bir koyun dusunelim, derisi yuzulmus. Biri gelip sadece deriyi gosterse veya sadece eti gosterse, bu nedir diye sorsa, koyundur dermiyiz?
Elbette hayir. Deridir veya ettir deriz.
Kurani kerimde boyledir. Lafiz ve manasi ile beraber Kurani Kerimdir. Birbirinden ayrilmis olsa, mesela manasini yani cildlerle tefsirini dahi okusa Kurani Kerim okumus olmaz.

Allah razı olsu hepinizden..
cevabı zaten biliyorduk ama
soranlara açıklayıcı bir cevabımız olmuş oldu.. :D

;) ;) ;)SEVGİLİ YUSUF FURKAN KARDEŞİM SORULANLARI CEVAPLAMA ŞEKLİN ÇOK GÜZEL.CENABI HAK İLMİNİ FEYZİNİ ZİYADELEŞTRSN.PAYLAŞIM İÇİN TŞKRLR ;) ;) ;)

Allah razi olsun


Allah razı olsu hepinizden..
cevabı zaten biliyorduk ama
soranlara açıklayıcı bir cevabımız olmuş oldu.. :D

bu zaman için çok iyi bir cevap...


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com