Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


erdogan bagimsiz

HADEP’TE BENZERİ YAŞANMIŞTI

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın, anayasanın 69’uncu maddesine göre 5 yıl siyaset yasağı konan bir kişinin bağımsız milletvekili olabileceğini söyledi. Aydın, “Genel seçim-yerel seçim-ara seçim ayrımı yok. Kendisine 5 yıllık siyaset yasağı konan kişi, ara seçime girip, bağımsız olarak milletvekili seçilebilir. Bu konuda hiçbir engel yok” dedi.

Aydın, “Hakkında siyasi yasak konan kişi, bir partinin kurucusu, yöneticisi, denetçisi olamaz ama bağımsız vekil olabilir” dedi. HADEP’in kapatılması davasında hakkında beş yıl siyaset yasağı konulan Hamit Geylani’nin 22 Temmuz seçimlerine bağımsız olarak girdiğini anımsatan Aydın, “Yani bağımsız adaylığa engel yok” diye konuştu.

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=318813

madem böyle bir imkan var ,bukadar tantana niyeydi ... bu ne bicim kanun,ne bicim siyaset... yine bu kaostan (bu kaosu ortaya cikaranlar) kimler köseyi döndü...

gelen ekonomik kriz dünyadaki gelismeler ve türkyiedeki gerginligi görüp mevcut iktidar partisinin gücünü kirmak icin böyle bir yöntem secilmis olunabilir. zaten taban yapmis. daha yüksek oy almasida zor. o oyuda cumhurbaskanligina tepki olarak almisti. kapatalim. erken secime zorluyalim. secim sonrasi zaten tek basina iktidar olamaz. olsada ezici cogunluga sahip olamaz. mevcut degismekte olan anayasa icindeki güclerinide kirmis oluruz..

bu görülen hesap..

bir de Allahin hesabi var. Basbakan da olsa hic kimsenin yaptigi yanina kalmiyacaktir. gözükende bu cihette.

selam sevgi ve dua ile


Siyasi Haberler

MollaCami.Com