Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Türkiye, benzin fiyatlarında dünya rekorunu kırdı

Türkiye, benzin fiyatlarında dünya rekorunu kırdı

Türkiye dün gece itibariyle benzin fiyatlarında tüm zamanların rekorunu kırdı. İşte yeni fiyatlar ve dünyadaki ülke ülke fiyat sıralaması.



Kurşunsuz benzinin litresi dün gelen 4 kuruş zamla 3.49 YTL'ye çıktı.

Motorİn fiyatlarına üst üste gelen zamlardan sonra kurşunsuz benzinin fiyatı da artırıldı. 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı 4 YKr arttı. Yeni ayarlamayla 1 litre benzin 3.49 YTL oldu.

Son zamla birlikte dolar bazında kurşunsuz benzinin litresi neredeyse 3 dolara yaklaştı. Dün itibarıyla 1 litre benzin 2.76 dolar oldu. Türkiye böylece Avrupa'da benzin satış fiyatında birinci sırada yer aldı. Benzin fiyatlarının 3.5 YTL'yi bulmasında yüzde 63'ü bulan vergi yükü etkili oldu. Benzindeki vergi yükü bakımında Avrupa'da ilk 5 içinde yer alan Türkiye'de tüketiciler satın aldığı her 1 litre kurşunsuz benzin için Maliye'ye 2.2 YTL ödüyor.

Yeni zamlı fiyatlar

Yeni zamla Ankara ve İzmir'de BP, Opet ve Shell'de 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı, 3.44 YTL'den 3.48 YTL'ye yükseldi. İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakalarında, 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı, BP, Opet ve Shell istasyonlarında 3.45 YTL'den 3.49 YTL'ye çıktı. Bu arada katkılı 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatında da 4 Ykr artış yapıldı. Katkılı 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı, illere ve dağıtım firmalarına göre 3,37-3,38 YTL arasında değişiyor.

DÜNYA SIRALAMASI

Pompa fiyatında dünya lideri

Ülke Fiyat (Lt/$)


TÜRKİYE 2.72

Hollanda 2.24

Belçika 2.14

Finlandiya 2.13

Almanya 2.11

İtalya 2.08

Portekiz 2.03

Fransa 2.02

Avusturya 1.81

Lüksemburg 1.70

İspanya 1.66

Yunanistan 1.60






Haberaktüel

Durmak yok Yola Devam... :-X

benim halkım yer bu kazığı.benim kardeşime ne kadar kazık atarsak atalım o da bize oyunu ataarr.(R.T.E.)
durmak yok yola devam...


Sadece benzin mi, elektirik zamları da otomatiğe bağlandı. AKP'nin ampulü biraz daha zamlı yanar ya, milletin ampulü nasıl yanar bilmem... Benzin zamlı mı... Ulaşım için alternatif var... Tabanvayla... Durmak yok, yola devam...


durmak yok yola devam :-X:-X

bu işin sonu ne olacak bılmem borçların acısı halkı vuruyor

herşey zamlanırken bankalarda sizden habersiz eve kredi kartı gönderiyor

Bir yerde okumuştum doğum günlerinde kullanıcılarına doğum gunu hesıyesı olarak kredı kartlarını gönderiyorlarmıs.ne hedıye ama..

Bazı bankalar musterısı olmasa bıle ustelık ınsanların hıc bır bankayla alakası olmadan,evıne kadar kısısel bılgıleri dogrultusunda hazır olan kartları yolluyorlarmış insanlar şaşkın :o ben basvurmadım ki, benım bılgılerım ellerıne nasıl geçti ki gibi :o


tabı bızlerde şaşkınız..neredeyse gittikçe kredı kartına mecbur bırakılıyoruz

hatta birinin arabasının arkasında görmüştüm:
bu araba dünyanın en pahalı benziniyle çalışıyor diye

Öyle bi çıkartma varsa ben de alıyım yapıştırıyım arabaya,

Bu araba dünyanın en pahalı benziniyle çalışıyor. Güzel duruyor (ama acı)


Siyasi Haberler

MollaCami.Com