Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Allah rasulunu rüyada gören kimse onu gerçekte görmüş gibi olurmu...?

rüyada onu görmek insana neler kazandırabilir.beni gören hakkı görmüştür derken ne demek istemiştir...?

Muhammed Mustafa (sav) efendimizi görmek

Rüyada Peygamber Efendimizi görmek gamdan sonra feraha, borçlu ise borcunu ödeyecegine, tutuklu ise tahliye olunacagina, korkuyor ise emniyete ulasacagina, sikinti ve yokluk içinde ise, hayirli nimetlerin artmasina, zengin ise parasinin ve malinin daha da artacagina, fakir ise ondan kurtulacagina, hasta ise iyilesecegine delalet eder. Peygamber Efendimiz (SAV) bir hadis-i serifinde söyle buyurmustur: “Bir kimse rüyasinda beni görse, o kimse ahirette en yakin bir sifatla sefaatimle özel bir görüsle beni görür.” Baska bir rivayete göre: “Bir kimse uykusunda beni görse, o kimse hakikaten ve gerçekten beni görmüstür.” diye buyurmustur. Hz. Enes’in (RA) rivayetine göre; “Rüyasinda her kim beni görürse, Cehenneme girmez, diye buyurmustur. Yine bir hadis-i serifte de: “Bir kimse rüyasinda beni görürse, o kimse gerçekten ve aynen beni görmüs gibi olur. Çünkü seytan benim seklime girmesi mümkün degildir.” buyurmustur. Rüyasinda Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (SAV)’i görmek, bütün sikintilardan kurtulup feraha çikacagina delalet eder. O’nun mübarek yüzünü gören kimse cennetle müjdelenmis olur.

bundan 4 yıl önce 2 gece üst üste çok güzel bir şeyler gördüm
fakat ondan sonra çok büyük bir imtihana veya cezaya
muhatap kaldık :'( :'( :'( :'(.. o gündür bu gündür hala imtihandayız
ve selamete çıkacağımız günleri bekliyor ve sabrediyoruz :'( :'( :'( :'(..
RABBİM kimseyi tahammülünün üzerinde imtihanlara tabi tutmasın çok zor :'( :'( :'(...sabır acı ama meyvesi tatlımış ,inşallah o meyveyi yemek nasip olur...

Açıklamalarınız için Allah cc sizden razı olsun ideal gençlik kardeşim.
Hak yolcusu kardeşim Rabbim sizin de yardımcınız olsun inşallah imtihanınızın meyvesini en güzel şekilde alırsınız.
Selam ve dua ile...

Allah hepinizden bu sitede iman artırmak için gezenlerden razı olsun..Allah hepinize şefaat eylesin..böyle salih şeylerden bahsedersek inşallah "Allah bizi kandine dost edinir inşallah" ya rabbi....

aminn kardeşlerim o güzel dualarınız için aminn...

açıklamalarınız için teşekkürler ...Allah hepimize nasip eder inşallah

Rüyada Peygamber efendimiz Muhammed aleyhisselamı hakiki şekliyle gören, muhakkak Onu görmüş olur. Çünkü şeytan Onun şekline giremez. Fakat şeytan başka şekle girip görünebilir. Resulullah efendimizi tanımayan kimsenin, bunu ayırması kolay olmaz. İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:

Resulullahın kendi şeklini ve hele rüyada tanıyabilmek, çok güç olacağı meydandadır. Bunun için, rüyalara nasıl güvenilebilir? Âlimlerin çoğunun dediğine uyarak ve Resulullahın yüksek şanına yakışacak üzere, şeytanın hiçbir şekilde, o Serverin ismi ile görünemeyeceğini söylersek, o şekilden emirler almak ve onun beğenip beğenmediğini anlamak, kolay değildir. Melun şeytan, düşmanlığını burada da gösterebilir. Araya karışarak, olmayan şeyi olmuş gibi gösterebilir. Rüya göreni şaşırtır. Kendi sözlerini ve işaretlerini, o şeklin sözleri ve işaretleri imiş gibi gösterir. Resulullah vefat ettikten sonra, bir kimse, uykuda, hisleri çalışmaz iken ve yalnız iken, nasıl olur da, rüyanın şeytanın karışmasından korunduğunu ve onun değiştirmediğini anlayabilir? (1/273)

Resulullahı uygun olmayan bir şekilde görmek, zaten o kişinin bid’at veya günah işlediğini gösterir. Bunun için, rüyada gördüm denerek söylenen, dine aykırı sözlere itibar edilmez.

Bazı âlimler de, (Peygamber efendimizi değişik şekilde görmek, yine Onu görmek olur. Fakat bu, o kişinin dindeki noksanlığına alamettir. Peygamber efendimizi rüyada gerçek şekliyle gören ve mümin olarak ölen herkes Cennete gider) buyurmuşlardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Beni rüyada gören, gerçekten beni görmüştür. Ben her surette görünürüm.) [Deylemi]

(Beni rüyada gören, gerçekten beni görmüştür. Çünkü şeytan benim şeklime giremez. Ebu Bekri Sıddıkı gören de, gerçekten onu görmüştür. Şeytan onun da suretine giremez.) [Hatib]

(Beni rüyada gören, uyanıkken görmüş gibidir.) [İbni Mace]

(Beni rüyada gören, Cehenneme girmez.) [İbni Asakir]


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com