Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


dp nin büyük hatalari

AKP’nin Büyük Hatâları
Mehmet Şevket Eygi

SİYASET alanında genellikle zalimler kadar mazlumların da suçları olur. 27 Mayıs 1960 darbesiyle tepetaklak edilen Demokrat Parti’yi düşünelim. Evet, o zâlim darbenin mazlumuydu ama kendisinin de on senelik iktidarı esnasında çok zulümleri olmuştu. Demokrat Parti’nin/Adnan Menderes’in başlıca hatâları, zulümleri nelerdi?

1. İleride kendisinin başını yiyecek olan antidemokratik zulüm kanunlarını, meselâ Ceza Kanununun şu meşhur giyotini 163’üncü maddeyi elinde imkan varken kaldırmamıştı.

2. Dönme Ahmed Emin Yalman’ın Malatya’da vurulmasını bahane ederek, yurt genelinde Müslümanlara karşı bir terör fırtınası estirmiş; Necip Fazıl ve Cevat Rıfat başta olmak üzere nice suçsuz Müslüman yazarı hapislerde süründürtmüştü.

3. Milliyetçiler derneğini kapattırmış, hepsi inançlı Müslüman olan temiz gençlik yığınını teşkilatsız bırakmıştı.

4. Mason üstadı Ahmet Salih Korur’u Başbakanlık müsteşarı mevkiine oturtarak ülke idaresinin dizginlerini onun eline vermişti.

5. Meşhur Celal Ökten Hoca, İngilizce Arapça tedrisat yapacak bir kolej açmak istemiş, ona izin vermemişti.

6. Bediüzzaman’ı ve Nurculuk hareketini bir yandan korur gibi görünmüş, öbür taraftan ağır bir baskı altında tutmuştu.

7. Müslüman halk kitlesini bir oy deposu olarak görmüş, onlara karşı popülist bir siyaset takip ederek hoş görünmeye çalışmış, lakin teşkilatlanmalarına, güçlenmelerine izin vermemişti.

8. Merhum Tevfik İleri’nin Maarifte (Millî Eğitim) başlattığı olumlu ve hayırlı çalışmaları durdurtmuştu.

9. Menderes kabinelerinde her zaman birkaç Sabataycı bakan bulunmuştur.

10. Dinî hizmet ve faaliyetleri, 1960’ların son yıllarında radyolardan avaz avaz mevlit okutma seviyesine indirmiş, Müslümanların bilgi, kültür, aksiyon, sanat konusunda gelişmelerine, güçlenmelerine, vasıflı olmalarına yönelik hareketlere ve çalışmalara izin vermemişti.

Tarih tekerrürden ibarettir diyorlar. Bir bakıma çok doğrudur. Bugünkü iktidar partisi, eski Demokrat Parti’nin başına gelenlerden hiç ibret almamışa benziyor.

Son hadiselerde AKP en az yüzde 51 kabahatli ve sorumludur.

Seçimlerde yüzde 47 oy alınca birileri zafer sarhoşluğu içinde kendilerini bekleyen tehlikeleri görememiştir.

Böyle yüksek bir oyla iktidar olur olmaz ilk yapılacak iş tedbir almaktı. Ne gibi tedbirler alınabilirdi?

A. En kısa zamanda tek adaylı dar bölge sistemine geçilir ve halkın çok güçlü, çok vasıflı, çok etkili vekilleri bir dahaki seçimde Meclis’e göndermesinin yolunu açabilirdi. Bunu yapmamıştır. Sebebi: Oportünizm...

B. Ülkenin en vasıflı, en muktedir, en ehliyetli, en tok sözlü, en eğilip bükülmez, en geniş ufuklu, en ileri görüşlü aydınlarının danışman olarak seçilmesi ve onların uyarılarına, raporlarına uyulması gerekirdi.

C. Kokuşmanın samimî olarak mutlaka önlenmesi gerekirdi. İhalelere fesat karıştırılmayacak... Devlet ve Belediye bütçeleri hortumlanmayacak... Nepotizm kapıları kapatılacak yani akraba, yakın dost, hemşehri, asker arkadaşı vs tayinleri yapılmayacak, işlerin başına mutlaka ehil ve layık adamlar getirilecek.

Ç. Bir iktidar için en büyük tehlike yağcılardan, yalakalardan, dalkavuklardan, kemik kapmak isteyen köpeklerden gelir. Bunların kesinlikle yaklaştırılmaması gerekirdi.

İnancı olan vatandaşlar için yazıyorum: Şu husus hiç unutulmamalıdır: Yüce Allah bazen bir zalimi başka bir zalim ile cezalandırır.

İslâm dininin ve ahlâkının birtakım temel değerleri, ilkeleri ve hükümleri vardır. En önemlilerini sayayım: (a) Emanetlerin ehline verilmesi, nâ-ehil olanlara verilmemesi. (b) Kesinlikle ribadan uzak durulması. (c) Doğrudan doğruya ve dolaylı olarak haram yenilmemesi. (ç) İyiliğin desteklenmesi, kötülüğün kösteklenmesi. (d) Riyaset ve iktidar ihtiraslarından kaçınılması. (e) İsraf ve tebzir (savurganlık) yapılmaması, lüks ve gösteriş tuzağına düşülmemesi. (f) Her hâl ü kârda doğruluktan, dürüstlükten, istikametten şaşılmaması. Bunlara uymayanlar zâlim olurlar.

devami okumak icin tiklayin
http://www.milligazete.com.tr/index.php?action=show&type=writersnews&id=17776

teşekkürler...emeğine sağlık..

Mehmet Şevket Eygi yazdıysa mutlaka okunmaya değerdir ;) Adnan Menderes'in Ayasofya'yı da cami olarak hizmete açma yetkisi varken açmadğını duymuştum..
paylaşım için teşekürler Aladin abi..

arapa devrilince akıl veren çok olurmuş... o zamanın şartları bugünkünden bin betermiş. bu ülkede CHP devleti ele geçirmiş gerisi boş laf.. hükümet olmak ve iktidar olmak birşey değiştirmiyor bakın çetelerin eline geçen devlettn anca bu kadar olur ülkenin 4 bir yanında kadrolaşmışlar eee


arapa devrilince akıl veren çok olurmuş... o zamanın şartları bugünkünden bin betermiş. bu ülkede CHP devleti ele geçirmiş gerisi boş laf.. hükümet olmak ve iktidar olmak birşey değiştirmiyor bakın çetelerin eline geçen devlettn anca bu kadar olur ülkenin 4 bir yanında kadrolaşmışlar eee


22 temmuz secimlerinden önce cok ugrastik her platformda , ne olursa ne olacagi gün gibi acikken kim duydu ki, gözler kör kulaklar sagirdi... simdi desekki böyle olmamasi icin söyle yapmadiniz, simdide denilecek bir bahane bulurlar... yoksa chp nin kadrolasmis oldugu, devletin en ücra köselerinde parmaklari oldugunu bilmiyen yok, pekiyi bu hatalari (25 senede ayni zihniyetten 4 parti kapatildi 5 incisi yolda) niye tekrartliyorlar acaba???

ADAMLAR ülkeyi ele geçirmişler başbakanı bile ölümle idamla suikastle korkutabilecek kadar 4 bir yanı sarmışlar...eee


ADAMLAR ülkeyi ele geçirmişler başbakanı bile ölümle idamla suikastle korkutabilecek kadar 4 bir yanı sarmışlar...eee


tamamda be bu eeeee yi anlamadim.... mühim olan kisinin, nerde yasadigini kimlerle oldugunu bilmesi ve ona göre bariscil siyaset üretmesidir... yeni tabir var ya win win ...

musaddık diye biri vardı iranda çok uzunca yıllar evvel bak ne dedi ,,,, 3 dünya halkları kendi ordularınca işgal altındadır.....win win...


Siyasi Haberler

MollaCami.Com