Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Namazın son oturuşunda (kâde-i âhire) tahiyyat duasını okuyacak kadar beklemek farzdı

"Namazın son oturuşunda (kâde-i âhire) tahiyyat duasını okuyacak kadar beklemek farzdır." hükmünü açıklar mısınız? Son oturuşta insan bir süre sessiz mi oturmak zorunda?

Namazların sonunda teşehhüd miktarı oturmak da, namazın bir farzı ve bir rüknüdür. Buna Ka'de-i Ahire (son oturuş) denir. İki rekatli namazlarda olan tek oturuşa da ka'de-i ahire denir. Sabah namazında olduğu gibi.

Teşehhüd miktarından maksad, "Tahiyyat'i" okuyacak kadar bir zamandır. Kişi son oturuşta tahiyyat okuyacak kadar beklemesi farzdır. Bu esnada Tahiyyatı okuması da vaciptir. Salli ve barik dualarını okuması da sünnettir. Kişi bu bekleme esnasında Tahiyyatı ve diğer duaları okumasa dahi namazı geçerli olsa da Tahiyyatı okumadığından vacibi terk etmiş ve günah işlemiş olur.

Tahiyyatı okuyacak kadar beklemekten kasıt, biraz durup daha sonra tahiyyat duasını okumak anlamında değildir. Oturur oturmaz tahiyyat duası okunabilir.

Sorun ki! Cevap Bulasnz... - Makaleler: "Namazn son oturuunda (kde-i hire) tahiyyat duasn okuyacak kadar beklemek farzdr." hkmn aklar msnz? Son oturuta insan bir sre sessiz mi oturmak zorunda?


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com