Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kafayı yeme noktasına geldim !

selamun aleyküm allah rızası için yardım edin daha önceki konuda belirttiğim gibi abdeste niyet edemiyorum kafayı yiyecem ömer nasuhinin büyük islam ilmihalinde abdest'e niyet sünnettir yazıyor.fakat internette istanbul müftü yardımcısı olan yusuf kavaklının videolarını izledim abdest bir ibaddettir ibadet niyetsiz olmaz diyor abdest almaya gidiyorum bazen 20 dakika niyet etmeye uğraşıyorum kafayı yiyeceğim ne olur yardım edin çok çaresiz durumdayım ne olur..

ya uf bence o kadar kafaya takma namasa gidiyorsun o niyet deilmidir

Değerli kardeşim,

ABDESTİN FARZLARİ 4 tür.

1- YÜZÜNÜ YIKAMAK
2- KOLLARINI (DİRSEKLERİYLE BERABER) YIKAMAK
3- BAŞININ DÖRTTE BİRİNİ MESHETMEK, yani elini su ile islatarak başına sürmek
4- AYAKLARINI (TOPUKLARIYLA BERABER) YIKAMAK

Evet kardeşim bildiginiz üzere farzları yerine getirdiğiniz zaman abdestiniz sahihtir.
Gelelim niyete. Sünnetlerin en başında niyet gelir. Elbette niyetin de sevabı tartışılmazdir. Lakin sizin niyet hususunda belirttiğiniz üzere bazı sıkıntılarınız var. Bunu da aşmak icin çaba gösteriyorsunuz. Bu gösterdiğiniz çaba da bir ibarettir. Hatta cihaddir. Bunu elbette birgun aşacaksiniz. Ama bir sınır koymak zorundasınız. (Kendinizi bu denli kasıp uzmemeniz icin belli bir vakit ornegin 15 dakika niyet etmek icin kendinize zaman verin. Bunu yapamadığınız zaman artık niyet etmeden abdestinizi alın. Ve ben elimden geleni yaptım. Rabbim bana niyet etmiş sevabımı verecektir diyin. Allah'ın izniyle yakın zamanda kurtulursunuz bu durumdan.
Allahdan kolaylık vermesini diliyorum. Selametle kalın.

sanırım ısrarla niyetim olmadı deyip tekrar tekrar niyet ediyor olmalısınız. elinizi yıkayıp niyet ederken burna su verirken niyet etmedim deyip tekrar niyet ediyor olmalısınız buna benzer oluyor sanırım.

sorununuzun içinde çok dalgın olmak, kafayı toparlayamamak ve unutmaya olan meyil olmalı.. bir nevi kısır döngüye giriyor olmalısınız.

yapacağınız iş abdest öncesi derin bir nefes alıp abdeste konsantre olmanız olmanız gerekiyor. sadece abdeste adapte olmalısıınız ve asla geri dönmemelisiniz. şüphe etseniz bile sonuna kadar gidiniz. bitsin. ve gerekirse tekrar bittikten o-sonra bir tane daha alın ama 3.yü almadan lavobadan ayrılır..

ne olursa olsun ben bunu bitircem şüphe devam ederse yarıda kesmek yerine tam aldıktan sonra belki 2. bir abdest alabilirim de..

Şeytandan gelen vesveselere karşı nasıl daranacağı-mızı Rasûlullah (s.a.v) Efendimiz şöyle öğretmiştir:

"Şeytan sizden birisine gelir ve: "Yeri kim yarattı, göğü kim yarattı, şunu kim yarattı, bunu kim yarattı?" diye sorar. Kul da hepsine: "Allah yarattı" diye cevap verir. Sonunda: "Peki, Allah'ı kim yarattı?" diye kalbe bir soru atar. İçinde böyle bir soru bulan kimse, onun şeytandan olduğunu bilsin, hemen soruya son versin, Eûzu besmele çekip Allah'a sığınsın ve: Ben Allah'a ve O'nun peygamberlerine iman ettim desin.

Euzü besmele çek şeytanı kov,kelime-i Şahadet getir her uzuvda, imanını tazele,bitirdikten sonraki şüpheleri umursama evelallah abdestin kabül olmuştur,aynı bahsettiğin şekilde bir arkadaşım vardı,sen söyleyince o aklıma geldi,lavaboda yarım saat abdest alırdı,döner döner olmadı der tekrar alırdı,şeytan tüm kozlarını oynar ibadet yapmaman için,bunu düşün ve tereddütü aklından at

ALLAH TELALA(C.c) Hepinizden Razı Olsun Söyledikleriniz İçimi Ferahlatıyor..

Alparslan Kardeşim Sorun Olmadı Diye Tekrar Baştan Almak Değil Abdeste Başladımmı Evelallah Götürüyorum Ama Abdeste Bi Başlayabilsem Başlayamıyorumki Niyetden Dolayı..
Fatihan Kardeşim Vesvese Değil Gibime Geliyor Abdeste Gitmeden Evvel 10 Kere Eüzü Besmele Çekip Gidiyorum Abdeste Başlarkende Çekiyorum Netice Aynı..

neden niyet edemiyorsunuz öyle görünüyor ki kimse durumunuzu tam anlamamış biraz daha açsanız acaba namaz kılmak hususunda tembellik mi var yoksa şüphe mi var

neden niyet edemiyorsunuz öyle görünüyor ki kimse durumunuzu tam anlamamış biraz daha açsanız acaba namaz kılmak hususunda tembellik mi var yoksa şüphe mi var


Hayır Kardeşim Bende ALLAHIMA Sonsuz Kere Şükürler Olsun Namaza Abdeste Kalma Konusunda Üşengeçlik Yok YA ALLAH Der Kalkarım Evellah Bende Takıntı Hastalığımı Var Anlamadım Gitti Olay Şundan İbaret " Eüzübillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim Niyet Ettim... Eüzübillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim Niyet Ettim... ,, Niyet Ettimden Sonrasına Geçemiyorum Bir Türlü Geçsemde Sanki Niyetim Olmamış Gibi Hissediyorum Çok Karışık Ama Son Günlerde Sizin Verdiğiniz Cevaplar Olsun Okuduğum Yazı Ve İlmihaller Olsun Baya Bi Azaldı ELHAMDÜLİLLAH !

olsada olmada o telefffuz çıktıktan sonra DURMAK YOK YOLA DEVAM..

niyet dedikten sonra devam etmelisin. bunun için yavaş yavaş söyle ve durmadan devam et.. ve tekrara odaklanma


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com