Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


“Olmamız gerektiği gibi olalım yoksa oldugumuz gibi yaşamaya başlarız ...”

Süfyan-ı sevri (Rahmetullah'ı Aleyh) bir gün yanlışlıkla kıyafetini ters den giyiyor sokakta karşısına çıkan bir kişi ise onu uyarıyor elbisenizi ters giymişsiniz isterseniz değiştiriverin diyor lakin Süfyan-ı sevri “ben Allah emrettiği için giydim bunu,Allah emrettiği için giydiğim bir kıyafeti kul beğenmedi diye çıkartmam “diyor gerçekten de üzerimize giydiğimiz kıyafeti Allah için giymek gerekiyor çünkü Allah gösterilmemesi gereken ,örtünmesi gereken yerleri emretti. Esasında bu da elbisemizi giyerken bu düşünce ile giymemiz gerektiği sonucunu veriyor bize Üzerimize giydiğimiz elbise Yaradanın kapatmamızı istediği için giyiliyor lakin günümüze bakarsak,giydiğimiz kıyafetlere ne kadar özen gösteriyoruz ve bu özen gerçekten de Allah istedi diyemi yoksa kul yakışmış görsün diyemi ? erkek olsun kadın olsun giydiği kıyafeti Allah için giyen kaç kişi var acaba? Bunu bir eleştiri olarak görmeyelim ama öz eleştiri olarak söylersek dindarım diyen insanlar bile bazen tadı kaçırıyor,bayanlar kapalı oldukları halde dahada güzel görünmenin çabası içerisinde hele erkekler birazda akılları sıra erkek olmanın verdiği bir rahatlık ile hareket ediyor, oysa İslami yaşam tarzını kendisine şiar edinmiş,ben İslam dinine mensubum,İslam teslim olmaktır diyen biri,nasıl olur da tersine bir yaşam tarzına olumlu bakar anlaşılır değil.
Genç erkek arkadaşlarımız giyinişleri ile bir farklılık oluşturması gerekir diye düşünüyorum birisi onu gördüğünde Müslüman olduğu,İslama teslim olduğu anlasın. Bunu derken sarığı cübbesi ile veya elinde bir asa ile sokakta farklılık oluştursun demiyorum ama arkasında da beni öp yazan bir tişört de giymesin demeye çalışıyorum,bayan arkadaşlarımıza gelelim,başlarına örtülen eşarp örtünme olarak çeşitli olabilir misal hemen çene altından bağlana bilir omuzlara iliştirile bilir önemli olan maksat hasıl olsun ama bu maksadı da bilmek gerekir, eşarbı başının arkasında bir kere dolaştırılıp veya saçını topuz yapıp etrafında dolaştırılıp kapanma ile maksat hasıl olmaz,kapanması gereken sadece saç değildir , netice itibari ile İslam düstur üne yakışan bir kıyafet olması gerek,kısa kollu bir gömleğin içinde başını bir eşarp ile kapatmış bir bayan,eşarbı niye taktığını ya bilmiyor yada takmış olmak için takıyor demektir veya namaz kılan bir erkek arkadaşımın üzerindeki tişört de abes t bir yazı veya bir bayan portresi var ise maksat hasıl olmamış bilinçli bir Müslüman olamamışız demektir.
Bazı arkadaşlarımız tesettürsüz gezen bayanlardan veya namaz kılmayan genç erkeklerden iyidir diye söylüyor biz zaten bu tür davranış sergileyen kardeşlerimize kötü demiyoruz ama tüm Müslüman kardeşlerimizin bilinçli Müslüman olmasını istiyoruz ,bu söze de birde şöyle bakalım vücut hatları fazlası ile belli olan bir bayan kardeşimizin tesettür kıyafetlerini taşıması hiç bir şey ifade etmez veya kısa bir şortla sokağa çıkan erkek kardeşimizin durumu da böyle bilinçsiz Müslüman olmak böyle bir şey galiba .
Unutmamak gerekir ki olmamız gerektiği gibi olmaz isek oldugumuz gibi yaşamaya başlarız ...


VAHİT KOÇ
15/09/2010

Unutmamak gerekir ki olmamız gerektiği gibi olmaz isek oldugumuz gibi yaşamaya başlarız ... çok teşekkür ederim

Teşekkür ederiz ama bu konu çok işleniyor ve tartışmaya açık, niye?
Konu net değil, Rabbim dar tesettürlüye kızar mı ? Bilmiyorum.
Peki çarşaf giyip her günahı işleyeni affeder mi? (Tesettürlü diye) Bilmiyorum
Asıl takva elbisesini giyene: İşta ona kimse birşey diyemez, niye o kendisini en agır eleştirir de ondan.
Peki o nasıl olacak? Samimi müslüman olmaya karar veren , ama inanın ki onuda cahil şekilciler eleştirir.
En iyisini Rabbim bilir .

sevğili kardeşim bu konu tartışmaya açık değil esasında önce şunu belirtelim istersen "Rabbim dar tesettürlüye kızar mı ? Bilmiyorum."tesettür kapatmak oldugu için dar tesettürlü cümlesi olamamış zaten hem dar giyinip veya şöyle diyelim islami ölçülerce uygun olmayan kıyafetleri giyip hemde tesettürlü olunamaz
"Peki çarşaf giyip her günahı işleyeni affeder mi? (Tesettürlü diye) Bilmiyorum"
birde tesettürlü olan bir bayan zaten olması gerekeni yapıyor bunun için her ğünahı affedilir cümlesi de olmaz şimsi ben namaz kılıyorum akşam da biraz içeyim nasılsa sabah namazını kıldım düşüncesi yanlış olur bir bayan için tesettür olması gereken bir şey zaten
yazımızdada sadece bayanlar değil erkek kardeşlerimizede öz eleştiri yaptık tabi bunun içerisinde hepimiz varız
yazımızı okuyup düşüncelerinizi paylaştığınız için tşk ederim

Dedim tartışmaya açık o kadar çok şey var ki...
Önce belirtelim , müslüman ama iman etmemiş ?? O ne demek ? Babasının. nişanlısının, eşinin istegi ile kapatıyor.
Öyle ise , normaldir kıyafetinin ölçüsünü dikkate almaya bile eleştirmeye uyarmaya bile deymez.
Takva dedim, yani imana yol almaya çalışan Rabbinin emrini uygulamaya ugraşan onu zor bulursunuz ve eleştirenler ancak cahiller olur.(bir zamanlar camide oturuşumu kınayan gibi, iyiki bilen bir hoca hanımı vardı da onu susturdu).
Kadınları bilirim, erkekleri bilemem.
Tesettür kime? Erkeğin gözüne görünme, onları tahrik etme ! Oysa ne garip ???
Rabia r.a 'ın dedigi gibi 9 iple bir köpegimi baglıyamıyorlar, oysa kadın bir iple dokuz köpegi baglıyor.
Rabbim kadını koruyor, yanlışı önlemek istiyor yoksa tesettür Rabbime değil.
(gülüyorum hallerine, namazda dikkat edip kapanmaya sonra açılana Kime kapanıyorlar anlasana!)
Kadınlar da haklı, tek emelleri hayırlı(Paralı) kismet yakalamak, başka neleri var ki?
Kadına süs eşyası, dünya nimeti diye bakılırsa normal.
O insan değil ki! Çocukken hocaya gönderilmez, ilkokuldan sonra koca bekler kapıda... Ne beklenir daha ondan Allah aşkına!
Pencerelerimiz farklı, siz inanan dinini ögreten , yaşayanlar açısından bakıyorsunuz.
Ben öğretmeyen, yaşamayan, aile değil çevrede var açısından bakıyorum.

Kısaca başa dönelim Önce: İman fitilini yak!
Bak bakalım, TAKVA elbisesi (kalpten geçen düşünceye hayale bile engel koyan) giyene sözün mü var.!


Sizin Makaleleriniz

MollaCami.Com