Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İki Allah İki Muhammed Alınır mı?

Başlığı görenler irkildiler herhalde.

Ama inanın aynen böyle dedi kalblerinde tasdik varsa bile ikrarlarının tek bir şahidi bulunmayan iki hanımdan biri. Yanındaki arkadaşıyla yaptığı sohbete istemeden şahit oldum. Yeni aldığı evinin boş kalan duvarlarına, eşyalarına uygun objeler! (kendi ifadesi) arıyormuş. Lafza-i Celâl’in ve Resülüllah Efendimiz’in güzel isiminin yazılı olduğu levhaları görünce “tamam bunlar” dedi. “İkişer tane istiyorum.” Başlıktaki ifadeyi tekrar etmek istemiyorum ama hanımın ağzında sakız olmuştu adeta.

Uzun müddet tesirinden kurtulamadım. Böylece anlamış oldum. Ecdadıma "Harim-i İsmet" iken "Harem" iken "Selam" iken bize neden sadece "Ev" ? Anladım ki biz bugün görünürde şahane olsa da hakikatte viranelerde imrar-ı zaman etmekteyiz. Evdir, mabettir, Efendimiz'in fem-i saadetlerinden dökülen incilerin şehadetiyle biliriz ki cennetten bir köşedir. İnsanların gönülleri hayattan mahrum olunca kaşane de virane oluyormuş demek ki!

Zaten duvarlara bu mübarek isimleri asmayı uygun görmezdim. O günden sonra bu tür manzaralar karşısında daha bir kederlenir oldum. Allah ve resülünün bir müslümanın hayatında tezahürü bundan ibaretse eğer ağlasın ehl-i derd, ehl-i vicdan, ehl-i irfan. Gayrete gelsin emr-i maruf için kendini vakfetmiş olanlar. Aşık-ı billah ve resülüllah olanlar, vâsıl-ı ilallah ve Resülüllah olmak isteyenler...


Sizin Makaleleriniz

MollaCami.Com