Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


tarikat derslerini yaparken KISIYE AGIR GELEBILIR MI?

ben ya hasir degildim , yada cok agir geldi cok ofke nobeti su isan oldu ilk etapta insanlara karsi simdi gecti..... sonra asiri dine dusup agir gelmeler oldu bi takim degisiklikler..gordugum yanlisliklar ve ogrendigim seylere dayanamamalar gibi.... boyle birsey olmasi mumkun mu?

ben ya hasir degildim , yada cok agir geldi cok ofke nobeti su isan oldu ilk etapta insanlara karsi simdi gecti..... sonra asiri dine dusup agir gelmeler oldu bi takim degisiklikler..gordugum yanlisliklar ve ogrendigim seylere dayanamamalar gibi.... boyle birsey olmasi mumkun mu?


Kitapçı kardeşim sizin sorunuza cevab sadece alttaki kırmızı işaretli kısımdır.Diğer kısmlarıı girizgah olsun diye yazdım.


"Bir eserde okumuştum, bir şeyh diğerine söyler.
—Sizin oralarda eğitilecek kimse varsa gönderin eğitelim ders verelim.
Diğer şeyh ona;
-Bizim buralarda herkes şeyh oldu sizde eğitilecek kimse varsa gönderinde biz eğitelim. Der.
"

Bir kişi bildiği ve öğrendiği her şeyi herkesle paylaşması doğru bir şey olmadığı kanaatindeyim. İslama da uygun düşeni “bilmesi gerektiği kadarını” öğrenmesi aynı ölçüde bilgilendirme yapmasıdır. Kişi mürşidi ile arasında kalması gereken evrad ve ezkarı ve özellerini herkese ifşa etmemelidir. Nasıl ki bir tabibe gidince mahremiyete dikkat edıliyor ise aynı hassasiyeti mürşidi ile görüşmeleri konusunda göstermelidir.

Ehliyetli ve emin ellerden alınan dersler yine bu kimselerce ya da yetkililerince takip edilmelidir. Müridin eline bir kâğıt verip takibini yapmamak bir tabibin hastasına sadece bir reçete yazıp göndermesi hastanın akıbetini merak etmemesi gibidir. Allah dostları mürşidler bunu böyle yapmaz.

Bu yola girmekten maksat uçmak ya da kaçmak olmamalıdır. Havada uçmayı, suda yürümeyi marifet bilip Allah’a (celle celaluhu) yakın olmak zannetmemelidir. Allah a (celle celaluhu) Yakın olmak ayağını seccadesinden kaldırmadan ,alnını secde koyarak.Kurana, sünnete ve bu yolun ehlini takip edip Kul gibi yaşamakla olur.

Dozajı doğru ayarlanmayan ya da o kimseye verilmesi gerekmeyen bir ilaç tehlikeli sonuçlar doğurduğu gibi.Kontrolsuz yapılan zikirde de insanda amaçlanmayan hallerin görülmesine sebep olabilir.Böyle durumlarla karşılaşan kimse durumunu dersini aldığı zata bildirmelidir.

Özellikle ve önemle şurasını arzedeyim.

Hanemize misafir geleceği zaman temizliğine gösterdiğimiz özeni,gönül hanemizin temizliğine de göstermemiz lazımdır ki sıkıntılarımız da azalsın ve yok olsun.

Vel hasıl Şemseddin sivasi hazretlerinin buyurduğu gibi,

Sür çıkar ağyarı dilden, ta tecellide Hak,
Padişah konmaz sarâya, hane mamur olmadan .

Sanirim dozaji dusurmeliler...cunku Benim bide rahatsizligimdanda kaynaklaniyor... Benim rahatsizligimdaki insanlar namaz kilmaya korkuyor..cunku rahatsizlanmadan once bu kisiler namaz à baslamislar birden korku hasil olmus ... Ben inatlasiyorum namazi kiliyorum elhamdulilah...korkularla uzun sure basbasa kaldim allahin yardimi inadimla gecti buyuk bir cogunluk...tessekur ederim Allah razi olsun


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com