Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Çelik’ten ‘Birkaç Mehmet’ savunması

Çelik’ten ‘Birkaç Mehmet’ savunması

"Birkaç Mehmet şehit oldu diye Meclis toplanmaz" açıklaması tepkilere neden olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, sözlerinin çarpıtıldığını savundu. İstifa ve özür gerektiren bir durum olmadığını söyleyen Çelik “Şehitlerin ailelerini rencide edecek bir ifade kullanmadım” dedi.

ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, eleştirilere neden olan “Birkaç Mehmet şehit oldu diye PKK’nın gündemi oluşturmasına izin vermeyiz” şeklindeki sözlerine açıklık getirdi.

Bir televizyon kanalında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hüseyin Çelik, sözlerinin çarpıtıldığını savundu.

İstifa çağrılarına tepki gösteren Çelik, “İstifa ve özür söz konusu değil. Sözlerimin arkasındayım” dedi.

AK Parti'li Çelik, şu ifadeleri kullandı:

“Ben gündemi PKK’nın belirlemesine karşı çıktım. Meclis her zaman toplanabilir. Şehitlerin ailelerini rencide edecek bir ifade kullanmadım. Bu sözlerimi çarpıtanlar şeref ve ahlaktan nasibini almayanlardır.”

TEPKİLERE NEDEN OLDU
Hüseyin Çelik, CHP’nin terör ve Suriye konusunu görüşmek için Meclis’in toplanması yönündeki çağrısını reddetmişti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, “Gerekli olursa bu meclis toplanmalıdır. Ama PKK bomba patlattı diye, bir yeri bastı diye, birkaç Mehmet'i şehit etti diye, her gün PKK’nın Türkiye’nin gündemini oluşturmasına müsaade etmemeliyiz" demişti.

Çelik'in bu sözleri başta sosyal paylaşım siteleri olmak üzere muhalefetin ve sivil toplum kuruluşlarının tepkilerine neden olmuştu.


Siyasi Haberler

MollaCami.Com