Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Gadir-i Hum olayı ve ayeti

Peygamberimizin son veda haccından dönerken gerçekleşen Gadir-i Hum olayı gerçekten varmıdır ?

"Ey Peygamber, Rabbinden sana indirileni tebliğ et. Eğer (bu görevini) yapmayacak olursan, Onun elçiliğini tebliğ etmemiş olursun. Allah seni insanlardan koruyacaktır." (maide 67)

soru 1. Gadir-i Hum olayından önce inen bu ayette peygamberimizden(s.a.a.) tebliğ edilmesi istenen şey nedir. peygamberlik döneminde namaz oruç hac zekat ... gibi her şeyi tebliğ eden peygamberden(s.a.a.) Allah daha önce tebliğ etmediği neyi tebliğ etmesini istiyor?

soru 2. Bu önemli şey nedir ki tebliği edilmese peygamberlik görevi ni yapmamış sayılacak?

soru 3. peygamberimiz(s.a.a.) tebliğini yapınca Allah onu kimlerden koruyacak kim ona zarar verecek ki Allah onu korusun ?


bu 3 soruya cevap verirseniz sevinirim Allah razı olsun

"Ey peygamber, Rabbinden sana indirileni tebliğ et. Eğer yapmazsan (Allahın) elçiliğini tebliğ (ve ifâ) etmiş olmazsın. Allah seni insanlardan koruyacakdır. Şübhesiz ki Allah kâfirler güruhunu muvaffak etmez."

Şiilerin kendince delil olarak gösterip aaa bakın burada peygamberden tebliğ etmesi gereken bişi varmışta o yapmıyormuş, Allahta o yüzden onu azarlıyor ve tebliğ et diye ayet indiriyor diyorlar..

1. Eğer peygamber Allahın emrettiğinin dışında birşey yapacak ya da gizleyecek olsa zaten o peygamber olarak seçilmezdi. Ya da allah başkasını peygamber yapacak vs olacak olsa arada birilerini önce yapıp sonra diğerini göndermezdi.. Bu tam bir saçmalık ve fiyaskodur. Oldu olacak bütün halifelerin listesini de tutuştursaydı...

2. Bu ayet aslında kuranı kerimin tamamlandıgının işaretidir.

3. bu ayette şöyle bir yorum da getirilebilir. "Emri bil maruf nehyi anil münker" eğer ayet ey peygamber diye değil.. ey inanlar olsa idi cok büyük sorumluluk ve vebal altına gireceklerdir. bütün inanlar üzerine kuranı kerimi tebliğ etme insanları iyiliğe yönlendirip kötülükten men etme görevi verilmiş olunacaktı. Aslında peygamber efendimiz üzerinden bütün müslümanlara Allah tarafından bize indirilen kuranı kerimi tebliğ etmemiz isteniyor. Eğer bunu yapabilirsek mükafaatının büyüklüğü işaret edilmekte. Bu kuran hizmetlerini yapan kullarının da kötü niyetli fitne guruhundan da Allah tarafından korunacağı müjdelenmektedir..

Buna başka bir misal Teheccüd namazıdır.

“Ey Resûlüm. Gece vakti de uyanıp, sadece sana mahsus fazladan bir ibadet olarak teheccüd namazını kıl. Umulur ki Rabbin seni övülmüş bir makam olan en büyük şefaat makamına çıkarır.” İsra Sûresi: 79.

İnanlara farz olmasada kıldıkları namazın mükafaatı çok büyüktür..


Doğrusunu Allah bilir


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com