Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Vali'den 'Baydemir sorgulandı' iması

Vali'den 'Baydemir sorgulandı' iması



'Valileri halk seçsin' diyen Osman Baydemir'e, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'tan yanıt: İlkokul mezunu dahi olmayan kişiler karşısında el pençe durarak sorgulandıklarını ibretle izledik...

ntvmsnbc ve Ajanslar
DİYARBAKIR - Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, kentte görev yapan basın mensupları ile iftarda bir araya geldi.

Vali Toprak burada, isim vermeden, avukat olan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in 'Valileri halk seçsin' açıklamasına yanıt verdi.

Toprak, ''Bu ilde seçimle iş başına gelen ve aynı zamanda hukukçu olan kişi ya da kişilerin, ilkokul mezunu dahi olmayan kişiler karşısında, el pençe durmak suretiyle sorgulandığını ibretle izledik" dedi.

"Bu böyle olacaksa, seçimle gelmek ya da gelmemek bir anlam ifade etmiyor" diyen Vali Toprak, "Önemli olan onun karşılığında irademizi, itibarımızı kullanabiliyor muyuz, ona bakmamız gerekiyor. Bir üniversite mezunu ve seçilmiş bir kişinin, ilkokul mezunu dahi olmayan bir kişi tarafından mahkeme kurarcasına sorgulanması hangi irade, hangi itibarı ortaya çıkarıyor. Bunu söyleyenin, buna dikkat etmesi gerekiyor. Bunları biz burada görüyoruz ve yaşıyoruz'' şeklinde konuştu.

Vali Toprak, daha sonra gazetecilerin, 18 Temmuz'da Lice'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunu Diyarbakır dışındaki basın mensuplarının izlemesine yönelik eleştirilerine değinerek, Diyarbakır'daki basın mensuplarından özür diledi. Konunun kendi iradesi dışında gerçekleştiğini belirten Vali Toprak, bunun bir güvensizlik olarak algılanmaması gerektiğini vurguladı.


Siyasi Haberler

MollaCami.Com