Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Aile sofrasında ağız şapırdatmak

Arkadaşlar öncelikle merhaba, size danışmak istediğim bir soru var. Normalde akşam yemeğini geç saatlerde yiyen biriyim. Bu yüzden evdekilerden ayrı yiyorum. Ramazan dolayısıyla, bütün aile haliyle iftarımızı aynı sofrada açıyoruz. Aynı evde kaldığımız dedem iftar sırasında ağızını çok fazla şapırdatıyor. Beni yanlış anlamayın, tiksinti değil mesele ama oldum olası ağız şapırdatmak gücüme gidiyor. İştah falan kalmıyor, biri ağzını şapırdattı mı ağzımdaki lokmayı yutamıyorum.

Dedemin ağız veya diş konusunda bir rahatsızlığı yok. Oldum olası bu huyu var, zevk alıyor şapırdatmaktan. Gençkende yaparmış, yine devam ediyor. Birşeyde söyleyemiyorum ayıp olur diye. Utanıyorum ağzını şapırdatma demeye. Zaten çok alıngan hemen dargınlığa getirebiliyor işi.

Şimdi ayrı sofrada da yesem olmaz. Sizce ne yapmalıyım bu konuda? Bir arkadaşım ayrı sofrada ye diyor ama mübarek ramazan ayında ayrı sofrada yersem günaha girmiş olmazmıyım? Gerçi günah olmasa bile ben çekiniyorum bu durumdan. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden Allah razı olsun.

Böyle durumlarla her zaman karşılaşabiliyoruz. Sabretmek belki size güzel bir mükafaat olarak geriye dönebilir

Şurada 20 gün kalmış sofrada sabredin derim

Aciz hocamın da dediği gibi, sabretmek en güzeli.


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com