Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Her sünninin bir mezhebi var mıdır?

İyi günler, ben hanefi mezhebindenim benim anlamadığım hanefiler ayn zamanda sünni oluyor da her sünni illa bu 4 mezhepten birinden olmak zorundamıdır ? Kız arkadaşım bana sürekli sen hanefisin ben sünniyim diyor ve çok takılyor bu soru kafama. O sünni ise bir mezhebi yokmu yani sadece sünnimi ?

kiz arkadasiniz farkli bi akima hizmet ediyor....yada mezhep ne demek bile bilmiyor daha kotu :)

Eğer bir kişi ben sunniyim diyorsa:

Amelde 4 mezhepten biri olması gerekir: Hanefi, hambeli, maliki, şafii..


* * *

Bir kaç köylü oturup kendi aralarında sohbet ediyorlar. falancacıya alevi diyorlar. bize de sunni. aramızdaki fark nedir acaba diye biri soruyor. diğeri cevap veriyor, şimdi biz sünnetliyiz ya o yüzden bize sunni diyorlar herhalde.. onlar da aliye seviyor ondan olsa gerek..

Sunniliği farklı olarak düşünerek özünü bilmeden böyle bir yorum getirmiş olabilir.


Amelde bu 4 farklılık nedeni, ibadetlerde namaz kılarken, oruc tutarken ufak tefek detay farklılıklarıdır. Özde her biri birdir.

Yorumlarınız için teşekkürler. Kız arkadaşım Samsun Çarşambalı eğer bölgeye göre değişiyorsa veya bilginiz varsa. Şimdi bana diyorsunuz heralde kız arkadaşınında mutlaka bir mezhebi vardır veya bir mezhebe uyuyordur ? Bende ona bunu anlatmaya çalışıyorum ama anlatamadım. Onun da ibadetlerinin benden farkı yok. Kuran biliyor namaz biliyor aynı bizde ki gibi. Aynı zamanda oruçta tutuyor herşeyiyle dahil aynı bizde olduğu gibi. ben oda hanefi mezhebindendir diye düşünüyorum ama tam bir sonuca varamadım işte..

Normal olarak HANAFİ olması gerekiyor. Fakat ailesi ve çevresinde bu konuda bilgi verilmediği için bilmiyordur. Gerçekten de bu konuda bilgisiz çok insan var. Bu da normaldir. İlk defa sizden duyuyor olabilir.

evet bende basi kapali bi kadinla karsilastim hanefi mi oda ne dedi yurtdisinda

Vallahi bilmeyen çok insan var yazık doğrusu..

http://www.ihyaforum.com/serbest-kursu/35678-rotary-ve-lions-nedir-amaclari-nedir.html


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com