Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


gelinlik giymek tavizmidir?

unlu bir cemmat lidderi gelinlik giymeyi taviz olarak nitelendirmis.....bunun bi gunahimi var ki?

Hayır yok. Her halk, ülke, bölge kendi örfüne göre giyinmekte serbesttir. Tesettür sınırları dahilinde.
Gelinlik de böyledir. Bazı yörelerde veya ülkelerde beyaz gelinlik olmaz başka bir şey olur. Yani oranın adetine göre. Ben mübah diye biliyorum.

Hayır yok. Her halk, ülke, bölge kendi örfüne göre giyinmekte serbesttir.


Peki gelinlik bizlerin örfümü? Gelinlik batınındır ama sanki bizim örfümüzmüş gibi giyilir. Ve gelinliği sorgulamak kimsenin aklına gelmiyor. "Evlenen kız gelinlik giyer " kafası mevcut insanlarımızda.Ve hatta gelinlik giymeyene çok tuhaf bakılır "ne biçim gelin" gibisinden...Ben bi kız olarak gelinlik giymicem desem küçük kıyamet kopar heralde. Ama inşaAllah giymicem, çünkü daha güzel bir elbise giyicem .p.D

Bazı şeyler vardır, artık dünyaya yayılmışlardır. Mesela yurt dışında bir zamanlar şalvar modaları vardı. Sanatçısından sıradan halkına kadar herkes kullanırdı. Bu bizden geçmiş bişey.
Mesela takım elbise olayı. Hani artık olmazsa olmaz olmuş. Resmi bir ortamda giyilebilecek en efendi kıyafet halini almış.
Beyaz Gelinlik de böyle olmuş artık diye düşünüyorum. Sadece batının değil, tüm dünyanın geleneklerine yayılmış. Elbette istemeyen giymez tabi.

herkesin takva oldugu noktalar farklidir kimi carsaf giyer kimi pardesu... kimi elbise giyer kimi kapali bi gelinlik.... bu herkesde farkli bence.... bana soracak olursan Alasalar beni, dunden raziyim gelinlik giyemeye ....: ))))))))

:) Allah gönlüne göre versin inşallah. Hayırlısıyla.

evet adet ama kilise adeti, çok güzel de benimsedik maaledef...olmazsa olmaz olmuş hayatımızda..
burda önemli olan düğünün haremlik selamlığa uyularak yapılması...gelini ne giyerse giysin teşhir etmeden...

evet adet ama kilise adeti, çok güzel de benimsedik maaledef...olmazsa olmaz olmuş hayatımızda..

aynen öyle...

biz neden batının kılık kıyafetine uyuyoruz ki? hayır bizim gelenceğimiz değil sevgili zümrüdü anka. Aynen öyle işte kilise elbisesine kendi düğünlerimizde giyiyoruz.

boş işlerle uğraşıp milleti fesada düşürmeyin be


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com