Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


12 Eylülcüler kürtajı da oldu bittiye getirdiler




Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kürtaj tartışmaları için, “Tartışmaları sağlıklı götürmek lâzım. Türkiye’de kürtaj konusu bir 12 Eylül darbe yasasıyla oldubittiye getirilmiştir. Biz yaşam hakkından yanayız” ifadelerini kullandı.

Bakan Akdağ: 12 Eylül kürtajı da oldubittiye getirdi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ”Türkiye’de kürtaj konusu bir 12 Eylül darbe yasasıyla oldubittiye getirilmiştir” dedi. Recep Akdağ, kürtaj ile ilgili bilimsel bir heyetle çalışma başlattıklarını bildirdi. Bakan Akdağ, Türk toplumunun büyük bir bölümünün kürtaja karşı olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Akdağ, ‘Dünya Tütünsüz Günü’ adlı programa katılmadan önce, gazetecilere, son günlerde kamuoyunu meşgul eden kürtaj konusu ile ilgili açıklamalar yaptı. Kadınların büyük bir bölümünün buna karşı olduğunu vurgulayan Akdağ, “Elbette anne sağlığını tehdit eden bir sorun varsa, doğacak bebeğin bir sorunu olacaksa elbette buna karşı değiliz ve bunları tartışılır buluyoruz.

Bunları bizler bilimsel uzmanlar ve araştırmalarla tartışacağız, daha sonra Bakanlar Kurulu’na götüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de her insanın aile hekiminin olduğunu da ifade edene Akdağ, her vatandaşın her ailenin modern planlamaya uyması gerektiği uyarısında bulundu. “İşin özeti budur.” diyen Akdağ, “Tartışmaları sağlıklı götürmek lâzım, tekrar söylüyorum Türkiye’de kürtaj konusu bir 12 Eylül darbe yasasıyla oldubittiye getirilmiştir.

Biz şahsen sayın başbakanımız da ben de burada yaşam hakkından yanayız, kadının seçim hakkını savunanlar da var o halde bu tartışmalar devam edecek ve bu süreci sağlıklı şekilde sonlandıracağız” görüşünü dile getirdi. Sezeryanın normal doğumun yerine geçtiğine dikkat çeken Akdağ, “Sezaryen bir ameliyattır. Bir defa bunu yaptığınız zaman müteakip doğumları da bu şekilde yapmalısınız” şeklinde konuştu.


Yeni Asya Gazetesi


Siyasi Haberler

MollaCami.Com