Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Yüz kızartan işkenceler




12 Eylül darbesi sonrasında nezarete alınıp işkence görenler akıl almaz uygulamaları anlattı. Milliyet’in haberine göre, mağdur İbrahim Akın, yaralı olduğu halde gazetelerde öldüğünün yazıldığını anlatırken, Reşat Demircan, işkencelerden dolayı 32 yıldır dişlerini fırçalayamadığını kaydediyor

Yüz kızartan işkenceler

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, önceki gün görüşülenen 12 Eylül darbesine ilişkin dâvâda, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın eş ve çocuklarının mal varlıklarının araştırılmasına karar verdi. Erdal Eren’in de aralarında bulunduğu, TBMM kararı olmadan idam edilenlerin yakınlarının müdahillik taleplerini kabul eden mahkeme, duruşmayı 29 Haziran’a erteledi. Milliyet’in haberine göre dâvâya müdahil olmak isteyenler şöyle konuştu:

*İbrahim Akın: Yaralı olduğum halde gazetelerde öldüğüm yazıldı. 86 gün işkence gördüm. Ailem de beni öldü zannetti.

*Reşat Demirçin: Mamak Cezaevi’nde gördüğüm işkencelerden dolayı 32 yıldır dişlerimi fırçalamıyorum. Ölmüş insanların ruhlarının huzur bulması açısından sanıkların mahkemeye getirmelerini istiyorum.

*Recep Şeftalıdalı: Diyarbakır Cezaevi’nde işkence gördüm. Diyarbakır BDP milletvekili Altan Tan’ın babası Bedii Tan’ın işkence ile öldürüldüğünün tanığıyım.

nİsa Tekin: 12 Eylül’den bu yana kara rüyalar görüyorum. Dâvânın açılmasıyla rüyalarım siyah beyaz oldu. Sanıklar mahkemeye getirilip ifadeleri alınırsa bunlar renkli rüyalara dönüşecek.

*Mehmet Uysal: Evren’in mal varlığına el konulmasını ve Cumhurbaşkanlığı sıfatının da kaldırılmasını istiyorum.

*Sabriye Tuncay: Kardeşim Özgünç Tuncay’ı Fatsa’da vurdular. Cenazesini kimsesizler mezarlığında bulduk. Mezarını açtırdık.
Müslüman geçinenlerin kardeşimi küloduyla gömdüklerini gördük. Mezardan çıkarıp memlekete götürüp gömdük. Kardeşim ölünce babam da bitkisel hayata girdi. Biz böyle işkenceler gördük. Kardeşimi ve babamı geri istiyorum.

*İpek Keskin Gür: Kardeşim Orhan Keskin Diyarbakır 5 nolu cezaevinde işkence gördü. Bu insanlık dışı uygulamaları protesto etmek için de ölüm orucunda hayatını kaybetti. Evren’in gözlerine bakarak sormak istiyorum. Kardeşim Orhan, insanların huzur ve güven içinde yaşayacağı bir ülke istiyordu. Babam Orhan gözaltına alındığında 48 derece sıcaklıkta sabaha kadar onu bekledi 40 gün boyunca. Evren’in Diyarbakır 5 nolu cezaevini mutlaka görmesini istiyorum. Cezaevi müdürü Esat Oktay Yıldıran çektirdiği zulümler nedeniyle kemiklerine kadar yargılansın.

*Berfo Kırbayır: Ben anayım. Çocuğumun cenazesini, tabutunu istiyorum. Evren kurşunlansın. Evi yıkılsın. Karşıma çıksın, ‘ben böyle yaptım’ desin. Ölene kadar peşindeyim.


Yeni Asya Gazetesi


Siyasi Haberler

MollaCami.Com