Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Gül: Bu Meclis yeni anayasayı mutlaka yapmalı

Türkiye’de siyasetin en önemli gündem maddesinin yeni anayasa olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Bu Meclisin yeni anayasayı muhakkak yapması gerekir. Yeni anayasanın yapılamaması için hiçbir neden görmüyorum. Yeni anayasa demokratik ve özgürlükçü olmalıdır, kısıtlayıcı olmamalıdır” dedi.

Bu Meclis anayasayı mutlaka yapmalı

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, “Bu meclisin yeni anayasayı muhakkak yapması gerekir. Yeni anayasanın yapılamaması için hiçbir neden görmüyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül’e Çankaya Köşkü’nde yüz yüze soru sorma fırsatı tanıyan, “Cumhurbaşkanına Sorun” programının ikincisi düzenlendi. Vatandaşların oylarıyla belirlenen 10 soru sahibi, Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Gül ile tanışıp sohbet etme ve sorularını doğrudan iletme imkânı buldu.

Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen 10 soru sahibi, Atatürk Müze Köşkü’nü gezdikten sonra çekimlerin yapılacağı salona alınarak Cumhurbaşkanı Gül ile tanıştı. Konuklarıyla tek tek ilgilenen Cumhurbaşkanı Gül onlarla sohbet etti. Sorularını aracısız olarak Cumhurbaşkanı Gül’e soran katılımcılar, farklı konularda dilek, düşünce ve taleplerini de dile getirdi.

“ÖZGÜVEN İÇİNDE BU ANAYASAYI YAPMALIYIZ”
Cumhurbaşkanı Gül, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Halil Tuncer’in “Son seçimlerde millet yeni anayasa sözü aldı. Ancak partiler arası bir mutabakat sağlanamadı. Millet yeni bir anayasa yapılmasını sabırsızlıkla bekliyor. Sizce bu dönemde yeni bir anayasa yapılacak mı? Yeni anayasadaki kırmızı çizgileriniz nelerdir?” şeklindeki sorusuna şu cevabı verdi: “Türkiye’de siyasetin en önemli gündem maddesi yeni anayasadır. O anayasayı yapmak için en uygun zaman olduğuna inanıyorum. TBMM güçlü bir meclistir ve Türkiye’deki önemli siyasî akımların hepsi burada temsil ediliyor.

Dolayısıyla meşruiyeti çok sağlam olan bir meclis. Bu meclisin yeni anayasayı muhakkak yapması gerekir. Yeni anayasa çalışmasına büyük bir katılımın olmasından dolayı mutluyum; yani bir köşede bir anayasa çalışması yürümüyor. Yeni anayasanın yapılamaması için hiçbir neden görmüyorum. Yeni anayasa demokratik ve özgürlükçü olmalıdır, kısıtlayıcı olmamalıdır. Büyük bir imparatorluk mirası üzerinde oturan bizler, özgüven içinde bu anayasayı yapmalıyız.”

CUMHURBAŞKANI GÜL’ÜN ÜÇ DİLEĞİ
Sivas’ta ziraat mühendisliği yapan İbrahim Işıklan ise diğer sorulardan biraz farklı olarak, “Sayın Cumhurbaşkanım, sizden kabul olunacağı garantisi ile dünyamız, ülkemiz ve kendiniz için üç dilek dilemeniz istense ne dilerdiniz?” şeklindeki sorusuyla sıralamaya girdi. Cumhurbaşkanı Gül’ün cevabı ise şöyle oldu: “Bu da güzel bir soru. İnsan dünya için barış ister. Dünyayı tanıyan insanlardan biri olarak savaşlar, zulümler, açlık ve benzeri sebeplerden dolayı dünyada var olan huzursuzluğun bitmesini isterim. Daha somut olarak da komşumuz Suriye’nin hür ve demokratik bir düzene kansız ve acısız bir şekilde geçmesini çok arzu ederim.


Türkiye için tabiî ki huzur isterim; her şeyin başı huzurdur. Türkiye’nin en önemli meselesi, bir taraftan Kürt meselesi ve bu çerçevede bir taraftan da terör meselesidir. Bunların muhakkak hallolması ve birlik-beraberlik içinde olmamız lâzım. Türkiye’nin kardeşlik müktesebatına uygun şekilde gelişmiş, demokratik bir ülke olarak yoluna devam etmesi ülkemize çok büyük bir huzur ve güç kazandıracaktır. Herkesin huzurlu olmasını isterim ve hiç kimsenin hayatını kaybetmesini istemem. Üçüncü olarak da, konumumuz ne olursa olsun hepimiz insanız, bireyiz. Ben de herkes gibi kendim, ailem ve tüm yakınlarım için hayırlı bir gelecek, sağlık ve huzur dilerim.”


Siyasi Haberler

MollaCami.Com