Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Haram yerlerde çalışmak doğrumudur

Her zaman aklımıza takılır sorarlar işte cevabı...

Hocam; teneke kola kutusu, parfüm kutuları, konserve kutusu, bira kutusu imal eden bir fabrikada çalışabilir miyim? Yani bira kutusu üretiminin dini hükmü nedir? Sakıncası olur mu benim için?

Harama vasıta olmak da, aracılık etmek de, dolaylı da olsa destek olmak da haramdır. O bakımdan bu ve benzeri yerlerde ancak aç açık kalırsanız çalışabilirsiniz. Eğer çaresizseniz, doğru dürüst helalinden çalışıp kazanabileceğiniz bir yer buluncaya kadar idare edebilirsiniz. Karşınıza böyle bir imkan çıktığında da, hiç beklemeksizin oradan ayrılırsınız. Allah'a emanet olunuz...(Halis Ece -- sorular.mollacami.com)

Evet güzel konu.

Geçen sene bende işten ayrıldım daha da bulamadım iş kendime uygun.
Benimle ilgili hiçbir sorun yoktu mübalağa etmiyorum kalmam için çok yalvardılar. Çünkü bütün işe hakimdim.
Ne yazıkki Onlarda Ahiret inancı yok. Allahı tanıyorlar ama ibadet yok. İşlerine geldiklerinde anıyorlar Allahı. Ne namaz ne oruç ne ezana saygı hiçbişey yok.
Birkaç olaya şahid olunca da ayrılmalıyım dedim kendime ve nedn ayrılıyosun dediklerinde bi değil birçok sebebi var diyerekten başladım anlatmaya. Sonra gördüki çok ciddiyim beni kararımdan döndüremeycek bişey demedi. Ahiretten söz ettim herşey dünya değil dedim-Tabiki herşey dünya dedi- ve onu duyduktan sonra kalmam aptalca olacaktı. Beni çok seviyorlardı ama benim dinimi sevmeyen ,saygı göstermeyen adam beni de sevmesin yani. (Terfih ettiğim gün ayrılcağımı bildirdim.)


Velhasıl tabiki insanın dinini göz önüne alıpta bir işte çalışması gerekiyor.


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com