Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİ HACER EŞUT: Tablet değil, sınıf istiyoruz





Hacer Eşut’un Mecliste başörtülü olarak yaptığı konuşma medyada büyük yankı buldu. Çocuk Meclisi Başkanı Ardıl Hüseyin Algaç, ‘’Türban Meclis’e girdi’’ şeklindeki haberlere değinerek, ‘’Önemli olan insanın başının üzerinde ne olduğu değil, başının içinde ne olduğudur. Biz bu arkadaşımızla gurur duyuyoruz’’ dedi.


Tablet değil, sınıf istiyoruz

9. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi’nin özel birleşiminde başörtülü olarak girdiği Meclis’te konuşan Van’dan Hacer Eşut, Van depreminin ardından eğitimde yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Derslerini konteyner okullarda gördüklerini, bu okullardaki sayının da arttığını anlatan Eşut, ‘’Tablet değil, biz okul, sınıf istiyoruz’’ dedi.

Başörtülü öğrenci Eşut: Tablet değil, sınıf istiyoruz


9. DÖNEM Türkiye Öğrenci Meclisi’nin özel birleşiminde, ‘’Demokratik anayasada eğitim’’ konulu oturum yapıldı. TBMM eski Cumhuriyet Senatosu Salonu’nda düzenlenen toplantıda, Van’dan Hacer Eşut, Van depreminin ardından eğitimde yaşanan sıkıntıları dile getirdi.


Derslerini konteyner okullarda gördüklerini, bu okullardaki sayının da artığını anlatan Eşut, ‘’Tablet değil, biz okul, sınıf istiyoruz’’ diye konuştu. Depremden sonra yapılan yardımlara ve gönderilen mektuplara değinen, bu konuda herkese teşekkür eden Eşut, bunun, kardeşliğin, birliğin bir çığlığı olduğunu ifade etti.


Eşut ayrıca, velilerin de çocuklarının eğitiminin bir parçası olması, bu konuda bilinçlendirilmeleri gerektiğine işaret etti. Başörtülü olarak kürsüye gelen Eşut’un konuşmasının ardından, Meclis Başkanı Ardıl Hüseyin Algaç, ‘’Türban Meclis’e girdi’’ şeklindeki haberlere değinerek, ‘’Önemli olan insanın başının üzerinde ne olduğu değil, başının içinde ne olduğudur.


Bu konuyu laiklikle birbirinden ayıramayanlar; lütfen Atatürk’ün laiklik ilkesini iyi okuyunuz. Biz bu arkadaşımızla gurur duyuyoruz’’ dedi. Öğrenci Meclisi’nin en küçük üyesi olan Kahramanmaraşâ€™tan 13 yaşındaki Fatih Burak Göksu da yeni neslin daha donanımlı ve üretken olması için, yeni anayasada eğitimde fırsat eşitliğine daha fazla ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi. Göksu, eğitimin önündeki siyasal, sosyal ve ekonomik engellerin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.



Yeni Asya Gazetesi


Siyasi Haberler

MollaCami.Com