Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kılıçkaya: Darbecilerle, darbe yanlıları ayırılmalı

Hukukçular Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kılıçkaya, Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması’nda dikkat edilmesi gereken en önemli hususun, ‘’oyuncularla taraftarları, darbecilerle darbe yanlılarını birbirinden ayırmak olduğunu’’ belirtti.


Kılıçkaya, yaptığı yazılı açıklamada, ‘’28 Şubat’ın demokrasiyi sindirememiş asker ve sivillerin birlikte gerçekleştirdiği bir darbe’’ olduğunu ifade etti. Başlatılan soruşturmanın bu niteliği sebebiyle çok kişiyi ilgilendireceğini, belirten Kılıçkaya, darbe yapmanın, darbeye zemin hazırlayan gayrimeşrû eylemler içinde olmanın suç olduğunu, ancak darbelere taraftar olmanın suç sayılamayacağını savundu.


Açıklamasında, ‘’28 Şubat Soruşturması’nda bizce dikkat edilmesi gereken en önemli husus, oyuncularla taraftarları, darbecilerle darbe yanlılarını birbirinden ayırmak olmalıdır’’ ifadesini kullanan Kılıçkaya, bu ayırıma dikkat edilmemesinin dâvânın amacından sapmasına yol açacağını savundu. Kılıçkaya, medya için de benzer hassasiyetlerin söz konusu olduğunu, organik bir eylem birliği ve ortaklık içinde olmakla, taraftar olmak ve desteklemek arasındaki farkın korunmasını istedi.


Yeni Asya Gazetesi


Siyasi Haberler

MollaCami.Com