Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


27 Nisan da soruşturulmalı

28 Şubat için suç duyuru yaparak soruşturma sürecini tetikleyen HAS Parti, 27 Nisan’ın da soruşturulmasını istiyor. HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, konuyla alâkalı ‘“27 Nisan girişimi açık bir muhtıradır, soruşturulmalıdır” dedi. Bu arada, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, bildiriye ilişkin, ‘’Savcılar bu konuda da ilgili kanunların suç saydığı bir fiil tesbit ederlerse soruşturma başlar’’ ifadesini kullandı.


Kurtulmuş: 27 Nisan da soruşturulmalı
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 27 Nisan bildirisinin ciddî bir muhtıra olduğunu belirterek, soruşturulması gerektğini bildirdi. Kurtulmuş yaptığı açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nin, 27 Nisan e-muhtırası için Ocak 2012’de bir soruşturma başlattığını hatırlatarak, “Soruşturmayı milletimiz için önemli bir gelişme olarak kabul ettiğimizi o günlerdeki açıklamalarımızla duyurmuştuk.


Geçen 3 aylık sürede soruşturmada nasıl bir ilerleme sağlandığınızı bilmiyoruz. Ancak bu soruşturma sürecini de 28 Şubat soruşturma süreci gibi yakından takip edeceğiz” dedi. 27 Nisan’ın, siyasî iradeyi doğrudan hedef seçmiş somut bir muhtıra olduğunu belirten Kurtulmuş şunları kaydetti: “Dolayısıyla ‘27 Nisan muhtıra değildir’ gibi yaklaşımları doğru bulmuyoruz. 27 Nisan muhtırası açıkça siyasî iradeyi ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hedef almıştı. Muhtıra, seçim sonuçlarına da açık müdahale özelliği taşımaktadır.


Dolayısıyla, TSK’nın 27 Nisan girişimi tarihe muhtıra olarak geçmeli ve soruşturulmalıdır. Muhtırayı verenler, girişimlerinde daha ileri gidebilselerdi muhtıra açık bir darbeye dönüşecek, belki de sonuçları 28 Şubat’tan da vahim olacaktı. Bunun için ‘muhtırayı ben yazdım’ diyerek sorumluluğu üzerine alanlar başta olmak üzere dönemin yetkilileri ve varsa siyasî-bürokratik uzantıları bu soruşturma çerçevesinde ifade vermelidir. Ancak bu şekilde gerçekleri görebiliriz. 27 Nisan tüm detaylarıyla aydınlatılmalıdır.”


E-muhtıra yargının inisiyatifinde

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, 27 Nisan bildirisine ilişkin, ‘’27 Nisan ile ilgili bir şikâyet varsa ki mutlaka vardır, ben hatırlayamıyorum, savcılar bu konuda da Anayasanın ve Türk Ceza Kanunu’nun, ilgili kanunların suç saydığı bir fiil tesbit ederlerse başlar’’ dedi. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘’Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması’’ programı için Çorum’da bulunan Arınç, kaldığı otelde gazetecilerin sorularını cevapladı.


Gazetecilerin ‘’27 Nisan’la ilgili yargı sürecinin başlanmasını bekliyor musunuz?’’ sorusu üzerine Arınç, 27 Nisan’da önemli bir olay yaşandığını söyledi. ‘’28 Şubat ile ilgili 9 kişilik tutuklama var. Yargı sürecinin başlaması müşteki sıfatıyla birilerinin şikâyetine bağlı’’ diyen Arınç, şunları kaydetti: ‘’27 Nisan ile ilgili bir şikayet varsa ki mutlaka vardır, ben hatırlayamıyorum, savcılar bu konuda da Anayasanın ve Türk Ceza Kanunu’nun, ilgili kanunların suç saydığı bir fiil tespit ederlerse başlar.


Şu anda böyle bir şey yok ama olmayacağı anlamına da gelmez. Elbette tamamen yargının inisiyatifinde olan bir konu. Türkiye demokratikleşen özgürleşen, darbe ve darbe girişimlerinin olmayacağı düşüncesine hakim kılan bir ülke. Bunları takdirle izliyoruz. Türkiye darbelerden uzak demokratik bir ülke olarak yoluna devam etsin istiyoruz.’’



Yeni Asya Gazetesi


Siyasi Haberler

MollaCami.Com