Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Yeni anayasa yazılmaya başlanıyor

Yeni anayasa çalışmalarında, 1 Mayıs’tan itibaren yazım aşamasına geçiliyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Zamanımızın önemli bir kısmını artık yazım işine ayırmış olacağız. Çünkü belli bir makûl süre içinde bu yazımı yapıp tekrar vatandaşın değerlendirmesine, görüşüne sunacağız’’ diye konuştu.


Yeni anayasa yazılmaya başlanıyor
YENİ Anayasa çalışmalarında, 1 Mayıs’tan itibaren yazım aşamasına geçiliyor. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu toplantısı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni anayasa çalışmalarında gelinen noktayı, ‘’çok iyi’’ olarak değerlendirdi. Çatı kuruluşlarının Türkiye’nin muhtelif yerlerinde yaptığı toplantıların sonuçlarıyla ilgili olarak Koordinatör Prof.


Dr. Güven Sak’ın, Komisyona değerlendirme yaptığını ifade eden Çiçek, ‘’Ne kadar kişi katıldı, katılanların tahsil, yaş durumu, öncelik verdikleri konular, tablolardan ne çıkıyor bunlarla ilgili kapsamlı bir değerlendirme yaptık. Son toplantıyı Cumartesi günü yapacağız’’ dedi.


Her partinin süreçte yararlanmak üzere danışmanların belirlediğini bildiren Çiçek, her partinin danışmanlarla bir toplantı yapacağını, ayrıca kendisinin de danışmanlarla Perşembe günü bir araya gelerek sürecin yol haritası, hangi yol ve yöntemlerle işlerin yapılacağı konusundaki çalışmaya son şeklini vereceklerini söyledi. Komisyon olarak haftaya Cuma günü toplanacaklarını belirten Çiçek, ‘’Yazım sürecini başlatmış oluyoruz’’ dedi.


Çiçek, ‘’metot konusunu belirlediniz mi?’’ sorusuna, ‘’Bunları her partimiz kendisi belirlemiş olacak. Onları ben Perşembe günü birleştireceğim’’ karşılığını verdi. Çiçek, ‘’Dinleme bitti mi?’’ sorusu üzerine ‘’Zamanımızın önemli bir kısmını artık yazım işine ayırmış olacağız. Çünkü belli bir makul süre içinde bu yazımı yapıp tekrar vatandaşın değerlendirmesine, görüşüne sunacağız’’ diye konuştu. ‘’Dönem başına metin ortaya çıkar mı? Yazım ne kadar sürede olacak?’’ sorusuna Çiçek, ‘’Makul süre dedik.


Zaman ilerledikçe belli olacaktır’’ karşılığını verirken, ‘’Cuma günü yazım başlıyor mu?’’ sorusu üzerine ise ‘’Bu sürece ayın birinden itibaren girmiş oluyoruz. Ama yazım deyince bu, mektup yazar gibi bir yazılım değildir. Bunun da kendi içinde bir sürü alt başlıkları var. Siz kaba başlık öyle yazın ama içeriğini biz kendimiz belirleyeceğiz’’ dedi.
Hiçbir güç ve kurum, Meclis’in üzerinde değil


TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 9. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi özel birleşiminin açılışında yaptığı konuşmada ise TBMM’nin, millet iradesinin buluşma ve uzlaşma noktası olduğunu belirterek, şunları söyledi: ‘’Demokrasinin kalbi burada atar. Ülkemizdeki hiçbir güç ve kurum, TBMM’nin üzerinde değildir. Burası milletimizin çare kapısıdır. Burada, ülkemizin bütün renkleri, desenleri ve sesleri buluşur.


Milletin işleri burada görüşülür. Meclis’e sahip çıkmak, özgürlüklere ve bağımsızlığa, hukuka sahip çıkmaktır. Hukuku koruduğumuz müddetçe aramızda çözemeyeceğimiz sorun yoktur. Zaman zaman ara dönemler yaşansa, kesintiye uğrasa da ülkemiz demokrasiyi özümsemiştir.’’



Yeni Asya Gazetesi


Siyasi Haberler

MollaCami.Com