Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Demirel ve Çiller konuşmalı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bir TV programının canlı yayınında 28 Şubat soruşturması ile alâkalı olarak, “Hem Sayın Çiller’in, hem de Sayın Demirel’in, bu sürecin her ânına vâkıf olan kişilerin konuşmaması bana göre fevkalâde bir eksiklik olur. Onların konuşması lâzım. 28 Şubat’ın karanlığında olan bitenleri birinci ağızdan Türkiye kamuoyuna anlatmaları, Türk milletine anlatmaları bana göre bir görevdir” dedi.


Bekir Bozdağ: Demirel ve Çiller konuşmalı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 12 Eylül davası ve Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması’nın adli süreçler olduğunu vurguladı. Bozdağ, bir televizyon kanalının canlı yayınına katılarak, gündemdeki konulara ilişkin soruları cevapladı. Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturmasına ilişkin dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller’in konuşması gerektiğini söyledi.



Bozdağ, şöyle devam etti:’’Ben bir siyasetçi olarak, bir vatandaş olarak hem Sayın Çiller’in hem de Sayın Demirel’in bu kadar önemli bir dönem, bu kadar Türk kamuoyu tarafından yakından bilinen, takip edilen ve sorgulanan bir dönemle ilgili bu dönemin içinde birinci derece görevlerde bulunan ve bu sürecin her anına vakıf olan kişilerin konuşmaması bana göre fevkalade bir eksiklik olur.


Onların konuşması lazım. Basına konuşabilirler, televizyonlara konuşabilirler, herhangi bir toplantıda konuşabilirler veya anılarında bunu yazabilirler. Ama mutlaka 28 Şubat’ın karanlığında olan bitenleri birinci ağızdan Türkiye kamuoyuna anlatmaları, Türk milletine anlatmaları bana göre bir görevdir. Çünkü Türkiye’nin önündeki yılları sağlıklı yürümesi açısından, demokrasimizin kökleşmesi, bir daha böyle karanlık dönemlerin yaşanmaması açısından o dönemde yaşanan olayların bunu en yakından yaşayan ve kamuoyunun bilmediği pek çok perde arkasına bilen, yaşayanlar tarafından Türkiye kamuoyuyla paylaşılmasında büyük bir gereklilik vardır.


Onların üzerinde bu anlamda tarihi bir sorumluluk vardır. Aksi takdirde kamuoyu yargılayacaktır. Bir yandan mahkeme devam ediyor ama öte yandan da Türkiye kamuoyu konuşulmayan konularla ilgili, açıklanmayan konularla ilgili belki suçlayacaktır, belki başka bir noktaya gidecektir. Bunların olmaması için de Sayın Çiller’in de Sayın Demirel’in de olup bitenlere dair söyleyecekleri elbette vardır. Olduğuna da inanıyorum. Bunların Türk kamuoyuyla paylaşmaları onların takdirinden ziyade Türk milletine Türkiye cumhuriyetine ve bizim geleceğimize dair boyunlarının borcudur diye düşünüyorum. Umarım bu borcu yerine getirirler.’’


Yeni Asya Gazetesi


Siyasi Haberler

MollaCami.Com