Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


28 Şubat operasyonunda 3. dalga

28 Şubat operasyonunda 3. dalga: Fevzi Türkeri'den sonra Yıldırım Türker de gözaltına alındı
28 Şubat soruşturması kapsamında yürütülen operasyonlarda 3. dalga gerçekleştirildi. Evinde arama yapılan eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Fevzi Türkeri, gözaltına alındı.


Saat 14:20 sularında Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Korgeneral Yıldırım Türker'in de gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınan Türkel, polis ekipleriyle oturduğu siteden ayrıldı. Türkel'in gözaltına alındığı sırada yakınlarıyla vedalaştığı görüldü. Gözaltına alınan Türkel, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.


SABAH SAATLERİNDEN BU YANA MEYDANA GELEN GELİŞMELER

Soruşturma kapsamında, İstanbul, Ankara, İzmir ve Kars'ta belirlenen adreslerde başlatınan aramalar saat 08.30'da başladı.

İşte hakkında gözaltı kararı bulunan emekli ve muvazzaf askerlerin isimleri:

E.Orgeneral Fevzi Türkeri
E.Korgeneral Yıldırım Türker
E.Albay Mehmet Aygüner
Albay Atilla Kurtay
Albay Mustafa Köseoğlu
Albay Mehmet Haşimoğlu
Albay Lokman Ekici
Albay Kemal Yakışan
E.Yüzbaşı Tanju Sirmen
E.Başçavuş Şeref Kavalalı
Uzman çavuş Adem Demir


E. Org. Türkeri'nin evinde arama
Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında emekli Orgeneral Fevzi Türkeri hakkında gözaltı kararı çıkartıldığı ve evinde arama yapıldığı öğrenildi.


Emekli Korgeneral Türker
Bugün başlatılan 28 Şubat aramalarında aynı zamanda hakkında gözaltı kararı da bulunan OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Korgeneral Yıldırım Türker'in evinde de aramaların yapıldığı bildirildi.


Albay Yahya Kemal Yakışkan
Muvazzaf Albay Yahya Kemal Yakışkan'ın Milli Savunma Bakanlığı lojmanlarındaki evinde arama yapıldığı duyuruldu. Terör ve organize suçlara bakmakla görevli bir cumhuriyet savcısı, beraberinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Merkez Komutanlığı görevlileriyle birlikte Yıldız'da bulunan Milli Savunma Bakanlığı lojmanlarına geldi. Savcı, beraberindekilerle Yakışkan'ın lojmanlardaki dairesinde arama yapmaya başladı.


4 ilde arama yapılıyor
28 Şubat Soruşturması kapsamında düzenlenen 3. dalga operasyonlarda Ankara, İstanbul, İzmir ve Kars'ta emekli ve muvazzaf askerlerin evlerinde arama yapılıyor. Alınan ilk bilgilere göre Ankara, İzmir ve İstanbul'da 3'er adreste arama yapılıyor.


İstanbul'da evinde arama yapılan askerlerin isimleri şöyle: Albay Atilla Kurtal, Emekli Albay Mehmet Aygüner, Emekli Yüzbaşı Tanju Sirmen.


İzmir'de iki kişi gözaltına alındı. İkisi muvazzaf ve biri emekli üç albayın evinde ise arama yapılıyor. Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir'de üç adrese yapılan operasyonda, iki kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre Narlıdere ilçesinde oturan iki muvazzaf Albay, evlerinde gözaltına alındı. Karşıyaka'da oturan bir emekli albay ise aranıyor. Belirlenen adreslerde aramalar devam ediyor.

İstanbul'da 2 emekli albay gözaltına alındı
Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında İstanbul'da 2 emekli albayın gözaltına alındığı öğrenildi.


Albay ve binbaşı adliyede savcılarla görüştü
Bu arada, sabah saatlerinde bir albay ve bir binbaşının da aralarında bulunduğu bazı subaylar, Ankara Adalet Sarayı'na gelerek, savcılık yetkilileriyle görüştü. Özel yetkili Cumhuriyet Savcıları Kemal Çetin, Yıldırım Bayyurt ve Kubilay Taştan da beraberinde katiplerle resmi otomobillerle adliyeden ayrıldığı görüldü.


Ergüner, sağlık kontrolünden geçirilecek

Emekli Albay Mehmet Ergüner, Çağlayan Adliyesi'ne getirildi. Ergüner, sağlık kontrolünden geçirilecek.

İLK İKİ DALGAYA DAİR AYRINTILAR


Soruşturma kapsamında ilk operasyonda aralarında eski Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de bulunduğu 31 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, Çevik Bir de dahil 18 kişi tutuklanmıştı.

İkinci operasyonda aralarında eski Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın da bulunduğu 11 kişi gözaltına alınmış, Erol Özkasnak'ın da yer aldığı 8 kişi tutuklanmıştı.


Zaman


Siyasi Haberler

MollaCami.Com