Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


CHP “4+4+4”ü Anayasa Mahkemesine taşıyacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4+4+4 eğitim kanunu ile ilgili Cumhurbaşkanı gereğini yapmazsa Anayasa Mahkemesi’ne gideceklerini söyledi.


Kılıçdaroğlu, İnönü Savaşlarının yıl dönümü törenleri için geldiği Eskişehir’de bir gazetecinin zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanunun Meclis’ten geçmesini hatırlatması üzerine şunları söyledi: ‘’Hiç kimse sorumluluktan kaçmamalıdır. Herkes bulunduğu makamın sorumluluğunu vermek zorundadır.


Siyasî iktidarların beklentilerine uygun karar vermek Cumhurbaşkanı’na yakışmaz. Cumhurbaşkanıları, ülkeyi ve ülkenin geleceğini temsil eder. Sayın Cumhurbaşkanı’nın da sorumlulukları vardır. Umuyorum Cumhurbaşkanı, belli bir sorumluluk içinde hareket eder. Bu ülkede bizim, Anayasa Mahkemesi’ne gitme hakkımız var. Eğer anayasaya aykırı düzenleme varsa, hukukçular bu konuda karar verirse elbette Anayasa Mahkemesi’ne gideceğiz. Bu da en doğal hakkımız.’’



VATANDAŞ NEFES ALMADI

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin doğalgaz ve elektrik fiyatındaki artışa ilişkin sorusu üzerine, şöyle konuştu: ‘’(Ekonomiyi çok iyi yönetiyoruz) diyorlar. ‘Türkiye bütün dünyaya örnek’ diyorlardı, ‘ekonomide bir sorun yok’ diyorlardı. Nasıl bir örnektir ki bu. Türkiye, daha vatandaş nefes almadan zam yağmuruyla karşı karşıya. Elektriğe, doğalgaza... Bakın üç hafta geçti, üç haftada akaryakıta üç kez zam geldi. Diyecekler ki: Petrol, doğalgaz bizde yok. Biz bunları ithal ediyoruz.


Fiyat arttıkça biz de bunları fiyatlara yansıtıyoruz. Peki diğer ülkeler neden böyle değil? Dünyanın en pahalı mazotu, benzini, doğalgazı bizde. Diğer ülkelere de yansıyor. Önemli olan şudur; zamma sarılmadan ülkeyi yönetmek. Siz zamma sarılarak, zammı çözüm görerek ekonomiyi yönetmeye kalkarsanız, bunun faturası ağırlıklı olarak vatandaşa çıkar. Önümüzdeki süreçte vatandaş zammı hissedecektir. Vatandaş, daha zammı hissetmedi, evlerine faturaları gitmedi.


Yeni Asya Gazetesi

CHP hala bu ülkede Devlet ve kısmen TSK ve kısmende Yargı ve Medya patronudur..
Anayasa Mahkemesini de hala Arkabahçesi sanıyor...


Siyasi Haberler

MollaCami.Com