Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kınalı Kuzular



Nasıl başlasam ne yazsam, bu günlerde kelimeler kifeyetsiz, gözler her an dolu, heceler boğazda yumru… Biz burada yatağımızda yatıp sıcacık çorbamızı içerken onlar yani kınalı kuzularımız başka bir toprakta vatanları için çarpışıyor, belki siz bu yazıyı okurken bir kınalı kuzu daha toprağa düşüyor. Elbet kalmaz kanları yerde, bu dünyada olmadı mutlak ahrette.

Kendinizi hiç şehit anası yerine koydunuz mu? Ya size gelseydi daha birkaç ay önce evlendiğiniz kocanızın şehadet haberi.Ya da nasıl anlatırdınız yavrunuza babasının bir daha gelmeyeceğini? Ne kadar zor değilmi? Ama onlar vatan için verdiler vermekteler canlarını.

Siz hiç şehit evine gittiniz mi? Duvarında asılı olan, o şehidin tabutunu sardıkları, uğruna can verdikleri al bayrağımız. Şehit anası unutmaz kimse unutsun istemez!

Ben bir şehit anası tanıyorum şöyle demişti; " Haberi aldığımda tamam dedim, her şey bitti! Ne güneş doğar ne ay çıkar, ne yemek yerim ne uyurum, tamam dünya durdu... Ama oldu hepsi oldu da şuramda ki yara dağlanmadı. Vatan sağolsun…!"

Şimdi düşünün her şehit haberinde o ananın yarası ne hale geliyor. ALLAH dayanma gücü versin. Şehit yakını olmak zor, ama çok onurludur…

Kimbilir kaç yiğit daha var gözünü kırpmadan bu vatan bu bayrak uğruna canınıı vermeye hazır... Onlara Şehadet şerbetini tatmak nasip oldu, Rabbim geride kalanlara sabır versin….

Şimdi bu yazıyı okuduktan sonra bir düşünelim onların ardından ne yapıyoruz? Mesela namazdan sonra dua ederken aklınıza geliyorlar mı?

Allahım şu an o karlı dağlarda, vatan bayrak toprak için savaş veren, kar soğuk demeden sırtlarında kilolarca ağırlık, yüreklerin de Allah aşkı, vatan sevdası adım adım ilerleyen, anaların kınalı kuzuları, babaların yiğitleri bu vatanın evlatlarına güç kuvvet ver! Yüklerini hafiflet, yollarını açık et. Sen onları muzaffer eyle. Ailelerine gönül ferahlığı ver.

Hz Allah yar ve yardımcıları olsun..

……… ALLAH'A EMANET OLSUNLAR……..


Hz Allah yar ve yardımcıları olsun..
……… ALLAHA EMANET OLSUNLAR……..


amin binlerce kez amin

herzaman dualarımdalar, herzaman kalbimdeler Allah onları başımızdan eksik etmesin

kendinizi hiç şehit anası yerine koydunuz mu?


ne denilebilir ki sözün bittiği ama acının gün ve gün arttığı andır
bu duygu nasıl tarif edilebilir ki nasıl anlatılabilir ki
anlatılmaya çalışılsa kelimeler kifayetsiz kalacak, cümleye nokta koyulamayacak
bunları yazarken bile boğazım düğümlendi içimde tarifsiz bir acı
çok ama çok büyük bir acı
bu acıya nasıl dayanılır ki
Allah o anaların metanetlerini arttırsın
onlara sabır versin

bugünlerde duaya çok ihtiyaçları var
onlar için yasinler, cevşenler, fetihler okumaya gayret edelim

Allah yar ve yardımcıları olsun

tesekkürler

kendinizi hiç şehit anası yerine koydunuz mu? Ya size gelseydi daha birkaç ay önce evlendiğiniz kocanızın şehadet haberi.yada nasıl anlatırdınız yavrunuza babasının bir daha gelmeyeceğini?ne kadar zor değimli.ama onlar vatan için verdiler vermekteler canlarını.

çok doğru haklısınız kardeşim :-\ insan her zaman hatırlamalı sadece ana haberde şehit cenazesi izlerken değil :-\ rabbim hepsinden razı olsun.ailelerinede sabır versin.
Değerli paylaşımınız için teşekkürler anise kardeşim :)

:'( RABBİM vefat eden şehitlerimize rahmet,ailelerine sabrı cemil,suanda vatanımızı koruyan askerlerımıze de güç kuvvet versın.Yardımcıları olsun ıns :'(

cok teşekkurler

Sene 2011 yine aynı ...

Dualarımız kınaları kuzularımıza...


Sene 2011 yine aynı ...

Dualarımız kınaları kuzularımıza...


Aynen. Sanki hiç bitmeyecek bu aci, bu keder, bu gözyaslari...

Rabbim taksiratlarini af eylesin.


Sene 2011 yine aynı ...

Dualarımız kınaları kuzularımıza...


Sizin Makaleleriniz

MollaCami.Com