Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ahiretteki gayri muslimleri hali ve O(sav) nun dedesi.

Degerli MC ahalisi,

Mevsu bahis kitap:
Islam tarihi(4 cilt)/ Osmanli Yayinevi

( Tam olarak cilt/sayfasini hatirlayamiyacagim,- galiba cilt2 olsa gerek).
kitapda yaziyor ki:
Bir gun musrikler peygambere sav soruyorlar musriklerin ahiretteki halleri uzeri, ve Muhammed mustafa efendimiz sav diyor ki:
... Evet; dedem Abdulmuttallip de cehennemdedir.[puta tapan/musrik olmasi nedeniyle]
( Tam ifadeyi aklimdan bilemiyom, bilen varsa duzeltsin, sayfa aklimda degil cunku..)

Kitapta bunun aciklamasi yok.[veya ebedi olup olmamasi uzeri]. Elbetteki cok ahlakli biri olan peygamberimizin dedesi (ebedi) cehennemlik olamaz.Diger yandan; hayir, o cennettedir gibi bir ifade kullansaydi musrikler zannedeceklerdi " madem oyle, musrik kalalim, namaz oruc zekat hicbirsey yok" .

Buna benzer diger bir soru: Hayati boyuncu icki, kumar zina herturlu pisligi yapan , fakat iman sahibi, mumin, birisinin mi durumu ahirette daha iyi yoksa hayati boyunca insanligin iyiligi icin calisan, ahlakli bir hiristiyanin mi?

Biliyorum ki Ehli Sunnet itikadina gore " Hiristiyanlar[ki, bu devirde Islamiyetin varligindan haberdarlar] ebedi cehennemliktir." Ebedi cehennemlik o kadar akil almaz buyuk bir facia ki, aklimiz bir alabilse milyonda bir ihtimali bile versek tir tir titrememiz lazim.. :'(

Kesin olan birsey var, oda :Cenabi Hak son derece adaletlidir. ve Kimse ahirette " Hayir, ben bunu haketmedim" veya benzeri seyler diyemiyecek; herkes yaptiginin karsiligini bulacak.

Kesin olan baska bir husus: " Hiristiyanlar da cennete gidebilirler belki." ifadesi ile (dinler arasi diyalog meselesi ) Islamiyet dejenere olur; ici bosalir, cunku [bugunku] Hiristiyanlik ici bos, felsefi bazi degerlerden ibaret bir sekil almis, ve Muslumanlari " Madem onlarda cennete gidebiliyor, namaz vs. bosver" gibi dusuncelere sevk edip " dinde reform" a " amelsiz imana" sevk eder; ki iman tehlikeye girer.

Bu sorularima cevaben " Kalbini bunla mesgul etme; Allah muhakkak adalet sahibidir". den baska bir cevap vermek mumkunmudur?

bu olaydaki mevzu kişi Allah rasulünün amcası ebu talibtir.dedesi islamiyet gelmeden çok önce ölmüştür.Hz.ibrahim dini üzere.Dedesi Allah rasulünü amcası ebu talibe çocukken ölümünden önce emanet etmiştir.herkese hyrlı ramazanlar


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com