Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


NURLU HIRİSTİYANLAR DİNLER ARASI DİYALOG UN DÜNYADAKİ SAHİBİ VATİKAN..

NURLU HIRİSTİYANLAR DİNLER ARASI DİYALOG UN DÜNYADAKİ SAHİBİ VATİKAN..

Türkiye!de ki limanı yani bu işi üstlenen dinler arası diyalog kavramını Türkiyenin gündemine oturtan kurumsallaştıran kendi ismi ile özdeş hale getiren adresi ise FETTULLAH GÜLEN dir..!!! Bu anlamda F.G.demek batının misyonerlik faliyetleri ile gerçekleştiremediğini DİNLER ARASI DİYALOG üzerinden hayata geçirmek İslamın temel rükunlarının içini boşaltarak onun yerine Hıristiyanlığın bakış açısını ve mantığını oturtarak icra etmek demektir.
HAHAM lar PAPAZ lar ve İSLAM menaviyatına kim düşmansa bu türden insanlar ve kurumlarla verilen ortak fotoğraflar iftar yemekleri,o yemeklerde PAPAZ lara okutulan iftar duaları hoş görü ödülleri hep bu amaca yönelik…deyim yerindeyse
HALK LA İLİŞKİLER…PİAR ÇALIŞMASIDIR. Fetullah Gülen! in papaz sız haham sız bir tek fotoğrafını bulmak hiç değilse bu dönem için imkansız gibi bir şeydir.hatta o kadar ki F.G nin kitaplarını açın internet sitesine girin göreceğiniz fotoğrafların verilen demeçlerin %80 i hahamlı papazlı görüntüler ve açıklamalardır.bu sevgi o kadar sahicidir ki patrik Bartalemeos memnuniyetini açık seçik ifade etmiştir.bir toplantıda patriğin F.G ni ne kadar çok sevdiğini ondan razı olduğunu açıkladığı sözleri..
BARTELEMEOS: ben şunu söylemek istiyorum sayın hocamızla birbirimizi çok seviyoruz… Patriğin sevgisi tek taraflı değil elbette.dahası F.G karşılıklı sevginin sırf duygu planında kalmamasını icraata dökülmesini istiyor.
işte F.G nin o toplantıdan sonra gazetecilere verdiği inanılmaz demeç..demeç teki o ifadelere dikkatle bakın.. FETTULLAH GÜLEN:nazari şeyleri söylemek anlatmak kolaydır.bunlar pratikte desteklenirse.gerçekleşir ve istikbal vaad eder.patrik hazretleri bu civanmertliği ve bu centilmenliği yapıyor.kendilerini huzurunuzda saygılarımı sunuyorum…
İşte diyalogçu fettullah efendi ve kin kapısını kapalı tutan patrik hazretlerinin birbirlerine duydukları sevgi ve aşk cümleleri bunlar.biz onları birbirlerine havale ederek devam edelim. Gülen ile hafızalara çakılan resim papa yada patrik bartelemeos la aynı karede buluşulan dolayısıyla ve bu yolla geniş Müslüman kitlelerde meşruiyet zeminine oturtulmaya çalışılan Hıristiyanlık ve Yahudiliktir.
Yani hedef ibrahimi dinler kavramında müdemince olduğu iddasıyla Hıristiyanlığın ve Yahudiliğin önünü açmaktır.bu bilinçli süreç sonunda Hıristiyanlık ve Yahudilik toplumda ama öncelikli hedef olarak gülenin cemaati üzerinde yıllardır uygulanan başka pisikolojik atraksiyonlarında katkılarıyla sözüm ona ak bir çerçeveye oturtulmuştur.geldiğimiz acı noktaya bakınızki bugün F.G nin bir tek ŞAKİRDİNE (din öğreticisi)papazlar hahamlar dini ölçüler içerisinde kötüdür.bu insanlar Hıristiyan yada Yahudi olarak cennete giremez dedirtemezsiniz.onlara göre ALLAH ın rahmeti geniştir ve Hıristiyanda Yahudide cennete girecektir.yani Aristo mantığıyla teslim alınmış haşa ALLAH tan da merhametli bir mantık bu.!! Edison elektiriği üreterek insanlığa en büyük hizmeti yapmıştır.dolayısıyla Edison cennete giremeyecekmidir yani ..
Tartışmalarıyla alıştıra alıştıra yürütülen strateji bugün yerini haham papaz sevdasına bırakmıştır.F.G ve teşkilatı bu inanılmaz kuran ve ölçü dışı noktaya ve bu limanda yaşanan ihanet e aklın ve hafızanın alamayacağı bir din tahrifatı ile oturmuşlardır.mesela F.G nin sağ kolu ve zaman gazetesi yazarı Ahmet şahine göre ehli kitap ile amentüde ittifakımız varmış.!!evet evet yanlış okumadınız F.G nin şakirdi Ahmet şahin e göre ehli kitap ile yani Hıristiyan ve Yahudilerle aynı itikada aynı imana sahibiz.
.bunu söyleyenlerin bir zamanlar belli markalardaki yağları domuz karışmış olabilir gerekçesiyle tartışmaya açtıklarını hatırlatarak bu günlere nasıl bir pisikolojik savaş yöntemiyle hazırlandıklarının altını çizelim Tevhid esasına dayanan islam’la teslis esasına dayanan Hıristiyanlık nasıl oluyorlar da aynı oluyorlar?14 asırlık bir doğru ile Yahudilik ve Hıristiyanlık küfür olmaktan çıkarılarak nasıl bu kadar kolaylıkla aklanıp paklanabiliyorlar.Ahmet şahin hangi ortak Amentüden bahsediyor?1000 yıllık ölürsek şehit kalırsak gazi inancıyla yapılan haç hilal savaşları haçlı seferleri HAZRETİ PEYGAMBERİN hayatı KURAN sahabe şehadet İstanbulun fethi bunlar bir kalemde nasıl silinecek? bunlar için nasıl teferruattır diyeceğiz?

Bunun hokus pokusu acaba nedir? bu karşılığı içinde yazılı sorulara 1400 yıllık İslam medeniyetinin akaidiile cevaplar vereceğiz ama Ahmet şahinin bu konuda yalnız olmadığının altını çizdikten sonra.Fettullah Gülen şakirdinin Ahmet Şahinin ortaklık ettiği itikadın temelleri kendi üstadına kadar uzanıyor.yani Ahmet şahin in altyapısını oluşturan ve onu cesaretlendiren şey aslında dinler arası diyalogtan da önce aldığı eğitim ve kültürdür.
Emirdağ lahiksaı sayfa 206 da bakınız neler söyleniyor neler..Ehli iman Hıristiyanın ruhanileriyle ittifak etmek ve medarı ihtilaf meseleleri nazara almamak niza etmemek gerektirir çünkü küfrü mutlak hüCum ediyor..şu düsturda yine ulu hakan Abdülhamit hakkında yaşasın zalimler için cehennem diyecek kadar cinnet geçiren ve ölçüsünü yitirmiş aynı adresten geliyor.(SAİDİ NURSİ)..
lemalar sayfa 151..ahir Zamanda İsevilerin dindarları ehli kuranla ittifak edip müşterek düşmanları olan zendekaya karşı dayanacakları gibi şu zaman dada ehli diyanet ve ehli hakikat değil yalnız dindaşı meslektaşı kardeşi olanlarla samimi ittifak etmek belki Hıristiyanların hakiki dindar ruhanileriyle dahi medariı ihtilaf noktaları muvakkaten medarı münakaşa ve niza etmeyerek düşmanları olan mütecaviz dinsizlere karşı ittifaka muhtaçtırlar…dadalı bir üslupla kaleme alınan bu iki yazıda ne deniyor gelin isterseniz önce onu Türkçeleştirelim. 1:Hıristiyanların dindarları ile samimiyetle ittifak edelim.onlarla teferruta taalluk eden farklılıkları öne çıkarmayalım. .. 2:bu ittifakın sebebi ateizme karşı mücadeledir…
Ahmet şahini olduğu gibi onun fikir babasını da (saidi nuris)cevaplandıracağız. Bu ittifakı ve ittifakın gerekçesi olan temellendirilen ateizme karşı mücadele yalanının şifrelerini çözeceğiz.ama Fettullah Gülen ile halkayı tamamladıktan sonra.Şahinin ve üstadının samimiyetle birlikte olmaya çağırdığı amentüde birliktelik için Fetullah gülen acaba ne düşünüyor?gelin şimdide gazeteci Ertuğrul özkökün 04-09-2000 taihli yazısındaki başlıkla değerlendirmek gerekirse Müslüman rahip in konuya ilişkin açıklamalarına bakalım.

İMANIN ŞARTI İKİYE İNDİRİLDİ..

Fettullah Gülenin,” MUHAMMEDE e iman şart değildir “ cümlesinin bilmiyoruz Vatikan kaynaklı olduğunu söylemeye gerek varmı vatikanın dinler arası diyalog sekreterliğine atadığı kardinal rozana dinler arası diyalog kurumunun sahibi olarak diyaloğun gerçekleştirilebilmesi için şu olmazsa olmaz şartları öne sürmüştür..her din mensubu başka dinlerinde doğru olabileceğini kabul edecek her din mensubu sadece tanrıya ve ahrete inandığı takdirde ebedi kurtuluşa ereceğine ve cennete gireceğine inanmayı kabul edecektir..
Peki Vatikan kendisinin sınırlarını çizdiği bu kuralı kendisi açısından kabul etmekte midir?.işte oradan başlayalım.Diyaloğu bir Hıristiyanlık kurumu olarak oluşturanların buna olumlu cevap vermesi elbette mümkün değildir.dinler arası diyalog onlar için Müslümanların dinlerinden soyundurulduğu bir süreçtir o kadar..dolayısıyla söz konusu kural yani tanrıya ve ahrete inanç dışında bir iman şartının olmadığına inanmak sadece Müslümanlar açısından geçerli olacaktır..

Vatikanın esas hedefi şudur…:H.z PEYGAMBERİ kelimei tevhidden silmek böylece H.Z PEYGAMBER ortadan kaldırılarak İslamın nasıl isteniyorsa o şekilde yorumlanmasının siz onu tahrif etme olarak anlayabilirsiniz önü açılacaktır..Hemen şunu da ekleyelimki MUHAMMEDEN RESULLULLAH ı kelime i şahadetten silen Fettullah Gülen teşkilatlarında bu gün tıpkı kardinal Rozana nın dediği gibi imanın 6 şartı çoktan ikiye indirildi..evet evet yanlış duymadınız yanlış okumadınız..imanın alti şartı çoktan ikiye indirildi.
.öğrenci evlerinde en önemli iman şartları adı altında bir eğitimle insanlar sadece iki iman koşuluna yani ALLAH a ve ahrete inanmaya indirgenmiş bir garip itikada yönlendiriliyorlar…bu yolla akıllarınca HZ.PEYGAMBER e imanı kalplerden silmeye çalışıyorlar..bu noktada yani itikada taalluk eden konularda nurcu geleneğinin bonkörlüğünün büyük hocalarından da kaynaklandığının altını çizelim.
Nur suresi ayet 62…müminler ancak ALLAH a ve RESULÜNE inanmış kimselerdir..FETTULLAH GÜLEN..KURAN AYETLERİ ÇOK SERT..Vatikan İslam dünyasının Hıristiyanlaştırılmasının önündeki en büyük engel olarak İslam’ın şu üç özelliğini göstermektedir.bizzat kardinal Rozanna’nın ifadeleriyle aktarıyoruz..diyaloğun önündeki birinci engel..İslamın hukuki karakteridir.
Üçüncüsü İslam kendisini Yahudilik ve Hıristiyanlığı iptal eden en son din olarak görmektedir…Vatikan işte İslamın bu üç temel vasfından vazgeçmesini diyaloğun ancak bunun ardından olabileceğini ifade ediyor..kardinal rozannanın bu önemli mesajını bakınız Fettullah Gülen nasıl içselleştiriyor ve papayı nasıl selamlıyor..
Fettullah Gülen..” Hoşgörü ve diyalog iklimi “kitabı: “Kuranı kerimde Hıristiyanlık ve Yahudiler hakkında kullanılan ifadelerin çok sert olduğu söylenir geçmiş dönemlerde bazı Hıristiyan ve Yahudilerin apaçık gerçek karşısında gösterdikleri inat ayak diretme ve düşmanlığı ifade etmek için kuranın kullandığı üslup her zamanki Hıristiyan ve Yahudiler içinde kullanılacaktır diye bir şart ve mecburiyet olamaz. Bu tür ayetlerde subuti katiye arandığı gibi delaleti katiye de aranmalıdır.yani o ayetlerin kuran ayetleri olduğu kesin fakat o ayetlerin ilk günden buyana bütün Yahudi ve Hıristiyanları içine aldığı kesin değildir..kanaatime göre kendi tarihsellikleri içinde ele almalı yani her hadiseyi kendi şartları ve konumu içinde değerlendirmek ve bugünkü davranışlarımızda da bugünkü tavırları ele almalıyız…

Copyright © :: Diyalog = Postmodern Misyonerlik :: Interfaith Dialogue = Postmodern Missionary


.bu sevgi o kadar sahicidir ki patrik Bartalemeos memnuniyetini açık seçik ifade etmiştir.bir toplantıda patriğin F.G ni ne kadar çok sevdiğini ondan razı olduğunu açıkladığı sözleri..
BARTELEMEOS: ben şunu söylemek istiyorum sayın hocamızla birbirimizi çok seviyoruz…
Peygamber Efendimiz(s.a.v.) bir hadis-i şerif-in'de ne buyuruyor... Kişi AHİRET'de sevdiğiyle berabardir... herkes birbirini sevmekte özgür tabikide ..

bu konuda yazı yazan herkes gibi -başta ben- eksileri yemişin kardeş,

olsun ,

eksiler Rabbimden olmasın ,

azcık ileri git bak daha neler olacak!

benden uyarması..... ;)


Siyasi Haberler

MollaCami.Com