Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Böyle Düşünmeyin...

Böyle Düşünmeyin...



Kararlar hayatımızda önemli yer kaplar.Bir işe başlarken veya herhangi birşeyle ilgili adım atmak için kendi düşüncemiz doğrultusunda kararlar alırız.

Sonunda karar hep bizden çıkar.Ama gerçekten bağımsız mı karar veriyoruz yoksa çevremizde bu kararlarda rol oynuyor mu ?
Evet bence öyle...
Hemde baş rolde.Çünkü düşünsenize mesela yeni bir işe girme planları yapıyorsunuz.Evli olmasanız,çocuklarınız,anne ve babalarınız olmasa belkide bu iş konusunda bu kadarda düşünmezsiniz. ''Bu kadarı bana yeter'' , ''Bu kadarı ilede geçinebilirim'' dersiniz.Ama bide işin diğer boyutunu inceliyelim.Evlisiniz,bakmanız gereken bir eşiniz ve çocuklarınız var.Evinizin ihtiyaçları,çocuklarınızın okul masraflarıda cabası.
Evet işte tam bu pencereden baktığımız zaman anne ve baba olmanın daha doğrusu birilerine bakma sorumluluğunu üstlenmenin ne kadar zor olduğunu görüyoruz.
Hani bazı anne ve babalar vardır ya,dışarıya beyan etmeselerde aslında içlerinden ''Çocuklarıma diğer anne babaların verdiklerini veremiyorum'', ''Onlara yeterince iyi bakamıyorum'', ''İstedikleri oyuncakları,kitapları (vs) alamıyorum'' diyen.
Bence çok tezat iki kavramı yan yana getiriyor böyle düşünen anne - babalar.
Lütfen eğer aramızda böyle düşünenler varsa.Şimdiye kadar hayatlarında yapacakları ama sırf onlar için yapmadıkları,hastalandığında gece yarılarına kadar nöbet tuttukları,Sırf bir lokma fazla yesin diye kendileri yemeyip çocuklarına verdikleri,İstediği oyuncağı olabilmek için iş yerinde fazladan çalıştıkları ,O üzülmesin diye yanlış dahi olsa kendi tabularımızı yıkarak
onların istediği şeylerin yapıldığı, (vs) milyonlarca örnek bulabilmemiz mümkün.
Sonuç olarak burdan çıkabilcek birşey var. Lütfen böyle düşünen anne-
babalar üzerlerine alınsınlar ve aslında ne kadar iyi anne-baba olduklarını unutmasınlar. Ve bundan sonrasın da aynı ilgiyi,vefakarlığı,aynı ince düşünceleri, üzerlerine titreye titreye gösterdikleri sevgiyi çocuklarından beklesinler.


Buda benim bir yazım...
Umarım beğenirsiniz... :)

hayatlarimizi-kararlarimizi karartan iki kavram
DESiNLER... DEMESiNLER...
(afaki mesajini böyle algiladi maide-can...!)

baskalari icin yasamak kadar zararli bisii olamaz insan hayatinda...
müslüman olup müslüman gibi yasamak dururken...!


hayatlarimizi-kararlarimizi karartan iki kavram
DESiNLER... DEMESiNLER...
(afaki mesajini böyle algiladi maide-can...!)

baskalari icin yasamak kadar zararli bisii olamaz insan hayatinda...
müslüman olup müslüman gibi yasamak dururken...!




Kardeşim söyledikeriniz çok doğru tabiki ama benim burda asıl anlatmak istediğim hani bazı anne babalar vardır ya çocukları için ellerinden ne geliyorsa yaparlar ama içlerinde eksik yapıyorlarmış gibi bir duygu olur.İşlerinizi,alacakları her kararı çocuklarına göre ayarlarlar.Kısaca ellerinden gelenin fazlasını yaparlar.
Sonunda da umarım böyle düşünen anne babaların da çocukları anne babalarına aynı şekilde davranırlar.Diyerek bitirdim!
:) Anlatabilmişimdir inş.


Deneme Yazılarınız

MollaCami.Com