Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Allah benim durumumu kimseye gostermesin

Ben artik 6-7 senedir evliyi(ydi)m. Bir kac gun bundan once karim Internette bir evli erkekle ask yasadigini ve benimle bosanib onunla evlenmek istediyini oyrendim. (Internet yazismalari benim elimde, ozu ise benim elimde oldugunu bilmiyor. Butun bu yazismalarini sildiyini saniyor). Ben bu yasimadek bir kes de olsun zina etmedim ve bir kesin de olsun karisina bakmadim. Nasil oldu da bunlar benim basima geldi, hala anliyamiyorum.
Bizin bir cocugumuz da var. Bu bosanma esnasinda bana hiyanet etdiyi icin ne cocugu ve ne de mulkden pay bile ona vermek istemiyorum. Zaten benden bosanib evli erkekle evlense de bile onun asla mutlu olmayacagini ALLAHA ve axirete inandigim kimi inaniyorum.
Bu durumla ilgili daha genis hadis ve ayeler hakkinda melumat isterim.

:( madem boyle bir sey olmus..artik...ama o cocugun gunahi ne ?o yuzden o cocuga nafaka vermelisinz..o sizin bi parcaniz.. hocalarimiz bu konuyla ilgili cevap yazacaktir.

Kardeşim öncelikle geçmiş olsun gerçekten büyük üzüntü içinde okudum yazılarınızı. :(

Rabbim hakkınızda hayırlı olanı nasib etsin.Eminim ki çok zor sizin için,size ne yazarım da teselli ediyorum bilemeyeceğim ama sizler için inş. dua edeceğim.Rabbim inşaallah eşinizi seçtiği o kötü yoldan döndürür.

Size büyük sabır ve dua düşüyor kardeşim.Bu internet gerçekten zehirli bir ok.Rabbim iyi şeyler için kullanmayı nasip etsin.

Rabbim yar ve yardımcınız olsun inş.

Semra kardeşim sanırım yanlış anladınız evladını ve mülkünden payını hanımına vermeyeceğini kast etmiş kardeşimiz.


:( madem boyle bir sey olmus..artik...ama o cocugun gunahi ne ?o yuzden o cocuga nafaka vermelisinz..o sizin bi parcaniz.. hocalarimiz bu konuyla ilgili cevap yazacaktir.


Ben cocugu karima vermryrceyim ki, nafaka da ayirayim. Cocuga kendim bakarim. Bu hiyanetden sonra kadinlara oyle nifret etdim ki, bundan sonra asla evlenmeyeceyimi ve cocugun annesi de, babasi de kendim olacagina qerar vermisim artik.

Allah sabır versin yardımcınız olsun hoş bir olay değil.
Ama sakin olup ona göre hareket etmek gerekir.Rabbim herşeyi bilen ve duyandır sabredenlerden olun ki karşılığını alabilesiniz belki bir sınavdı sizin için Rabbimi düşünün o ki herşeyi aydınlatandır içinizdeki sıkıntıdan kurtulmanıza yardımcı olsun.
Sizin için dua ediyorum Allah hayırlı şeylerle karşılaştırsın

Allah yardımcın olsun kardeşim
Ben yazabileceklerimi zehirli ok'a yazmıştım

Yezûlü

ALLAH böyle hanımlara akıl fikir versin
tertemiz yuvasını bozuyor,zeka özürlü...
sanada ALLAH yardım etsin azeri74...


Allah yardımcın olsun kardeşim
Ben yazabileceklerimi zehirli ok'a yazmıştım

Yezûlü


Allah yardımcın olsun kardeşim
Ben yazabileceklerimi zehirli ok'a yazmıştım

Yezûlü


ne yazmistiniz ki ::) buraya yazin biz de okuyalim :-\

baya uzun yazmıştım
konu şuan kaldırılmış zehirli ok'tan

ben çok üzüldügümde,canım sıkıldıgında talip kardeşimizin açtıgı bnmde bilgisayarıma kaydettigim bu konuyu okurum.

SABIR
Allâhü Teâlâ sabredenleri bir çok güzel vasiflarla övmüstür. Kur’ân-i Kerîm’de yetmisden fazla âyet-i kerîmede sabirdan bahsetmis, iyilik ve derecelerin çogunu sabrin meyveleri kilmis, her iyilige belli basli ve mahdût mükâfât verdigi hâlde, sabrin mükâfâtini hudûtsuz verecegini beyan etmistir. Sabir üç türlüdür.
1- Tâate devam etmek,
2- Günâhlari terk husûsunda kararli olmak,
3- Musîbetlere katlanmak, sikâyet etmemek.
Sabir, yüksek ve güzel bir sifattir. Peygamberlerin sifatidir. Kur’ân-i Kerîm'de Allâhü Teâlâ sabreden kullarini medhetmistir. Nitekim Zûmer Sûresi’nin 10. âyetinde (meâlen): “...Ancak sabredenlerdir ki ecirlerine hesâbsiz erdirilir.” buyuruyor. Hadîs-i serîfte buyruldu ki:
“Sabredenlere kiyâmette o kadar sevab verilir ki, mîzansiz ve hesâbsiz, yagmur yagar gibi ihsânlara kavusurlar. Dünyâda sihhatli yasayip keder görmeden ölen kimseler, onlari ve sevâblarini görünce; Keske dünyâda iken vücûdlarimiz makas ile parça parça olsaydi da; biz de simdi, bunlar gibi sevâblara kavussaydik derler.” Yine bir hadîs-i serîfte: “Musîbetlere sabir, tâatlere devam etmek nurdur.” buyurulmustur. Bakara Sûresi’nin 155. ve 156. âyet-i kerîmelerinde meâlen;
“...Sabredenleri müjdele. Onlara bir musîbet geldigi zaman onlar, biz Allâh içiniz (yânî Allâhü Teâlâ’nin mahlukuyuz, kullariyiz) Ve yine biz elbette ona dönecegiz derler.” buyuruldu.
Ebû Hûreyre (r.a.)’nin rivâyet ettigi bir hadîs-i serîfte Resûlüllâh Efendimiz (s.a.v.) söyle buyurdular: “Güçlü insan baskalarini güreste yenen degil, kizginlik aninda kendisine mâlik ve irâdesine sâhip olandir.”
Hadîs-i serîfte; “Bir musîbet zamaninda, ‘Inna lillâhi ve Inna ileyhi raciûn’ diyene, Allâhü Teâlâ o musîbet yerine bir murâd ve ona karsilik ihsânda bulunur.” buyuruldu


ama şunuda düşünün daha kötüsüde olabilridi.bir kaçtane çocugunuz olup bıraksaydı,yani ne biliyim daha kötü şeyler olmadan farkedilmiş.hiç degilse karakterini ögrenmiş oldunuz.daha kötü şeyler olmadan.
Rabbim yardımcınız olsun.dualarımız sizinle.bu olay neden bnm başıma geldi diye düşünürseniz işin içinden çıkamassınız kardeşm.şunu unutmamak gerekirki,her şetde bir hayırvardır.Cenabı Hak hadisi kudsisinde ne buyuruyor,''siz bir şeyi çok istersiniz ama bilmessinizki sizin için onun sonunda şer vardır.ama bir şeyide hiç istemessiniz bilmessinizki sizin için en hayırlı olan odur.''bize düşen rabbimizden sevgilimizden,sevdicegimizden gelen,her türlü sıkıntı dert ve kedere ondan geldigi için gülümseyerek bakmakve boyun bükerekten razı olmaktır kaderimize.yoksa isyankar kullardan oluruz.çok şükür bilinçli insanlarız bir çogumuz..her şeyin sahibi bilen ve gören Allaha sıgınıp,bol bol evradu ezkarla bu sıkıntıyı atlatmaaktır inşllh kardeşim.Rabbim yar ve yardımcınız olsun.


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com