Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Obama'nın sürpriz Bağdat ziyareti ve......

Obama'nın sürpriz Bağdat ziyareti

Ziyaret güvenlik nedeniyle önceden duyrulmadı..


Barack Obama'nın G-20 ve NATO zirvelerinin ardından yaptığı Türkiye ziyareti ABD Başkanı'nın son durağı olacağı biliniyordu. Obama'nın İstanbul'dan kalkan uçağının Washington'a doğru yol alması beklenirken rota sürpriz bir şekilde Bağdat'a çevrildi. ABD Başkanı'nın bu ziyereti aslında planlıydı, ancak güvenlik nedeniyle önceden duyrulmadı.

ABD Başkanı sıfatıyla ilk Irak ziyaretini gerçekleştiren Obama, Bağdat'ta Amerikan askerleriyle buluştu. Obama, başkomutanlarını büyük bir alkışla karşılayan Amerikalı askerlere hitaben konuşmasında, Amerikan kuvvetlerinin, demokratik bir ülke olarak ayakta durabilmeleri için Iraklılara gerekli fırsatı sunduğunu, bunun çok büyük bir adım olduğunu söyledi.

Irak'taki misyonları açısından gelecekteki 18 ayın, istikrar sağlanması bakımından çok büyük bir önemi olduğunu kaydeden Obama, "Bu, çok hassas bir dönem olacak" ifadesini kullandı. Barack Obama, askerlerin, görevin yerine getirilmesiyle evlerine dönebileceklerini belirtti.

Irak'ta 5 saat kalan Obama Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile de biraraya geldi.

Bu arada Obama'nın uçağına Kuzey Irak sınırına kadar iki Türk F-16'sı eşlik ederken Irak sınırında Obama'nın uçağını koruma görevini ABD F-16'ları devraldı.


KENDİNİ KARŞILAMA ŞEREFİNE TOP ATILIRKEN OMUZLARI TİTREYEN BAŞKAN ACABA IRAKTA ÇOCUKLARIN BAŞINA BOMBA YAĞARKEN ORDA OLSA NE YAPARDI ACABA................


Siyasi Haberler

MollaCami.Com