Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Mersin'de çiftçiye gözaltı TBMM'ye taşındı

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi Turgut Dibek, Mersinli çiftçi Mustafa Kemal Öncel’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi öncesi gözaltına alınmasını Meclis gündemine taşıdı.

Dibek, Mustafa Kemal Öncel’in hangi gerekçe ile gözaltına alındığının açıklanması için İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP Milletvekili Turgut Dibek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde şu
soruları yöneltti:

“Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Mersin mitingi öncesi ‘ananı da al git’ dediği Mustafa Kemal Öncel isimli çiftçi vatandaşımız emniyet görevlilerince gözaltına alınmıştır. Hiçbir yasal gerekçe ve dayanağı olmayan bu gözaltı olayı ile ilgili olarak Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yasal işlem başlatıldığını basından takip etmekteyiz. Buna göre Mersinli çiftçi Mustafa Kemal Öncel, Sayın Başbakan’ın Mersin mitingi öncesi hangi gerekçe ile gözaltına alınmıştır? Bu gözaltı olayı Bakanlığınızın bilgisi dahilinde mi yapılmıştır?. Sayın Başbakan’ın miting yaptığı tüm illerde vatandaşların evleri tek tek aranarak mitinge davet edilirken, suç teşkil eden hiçbir eylemi olmayan bu vatandaşımızın gözaltına alınması bir hukuk devletinde görülecek olağan bir uygulama mıdır? Emniyet görevlileri bu uygulamaya Sayın Başbakan'ın diğer illerde yapacağı mitingler öncesi de devam edecekler midir?. Bu vatandaşımızı miting öncesi gözaltına alan emniyet görevlileri hakkında Bakanlığınızca bir idari soruşturma başlatılmış mıdır?” (alıntı)


Siyasi Haberler

MollaCami.Com