Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


çekirge yenirmi.?

çekirge yenirmi.yense haram olurmu. :D

Bu mevzu sizi pek mutlu etmiş olmalı ki sorunuzu soru işareti yerine "kahkaha" ile tamamlamışsınız. Her ne kadar "soru" gibi görünse de "soru" ile bir ilgisi yok.

Peki, çekirge yenir mi?

Yeryüzünde yiyen kimseler mevcut, dilerseniz siz de tadabilirsiniz. ;)

Çekirge yemek haram mıdır?

Çekirge yemek haram değildir. Hatta balık gibi kanı akmayan bir canlı olduğundan kafasını koparmaya da lüzum yoktur.


çekirge yenirmi.yense haram olurmu. :D


tadini bildirirsiniz memnun olurum ;)

:)

:-\ :-\ ::) ;D

6908 - Abdullah İbnu Ömer radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Bize iki hayvanın ölüsünün yenmesi helâl kılındı: "Balık ve çekirge."

6909 - Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalâtu vesselâm`ın zevceleri, çekirgeleri tabaklar üstünde birbirlerine hediye ederlerdi."

3884 - İbnu Ebi Evfa radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm ile beraber (altı veya yedi sefer) gazveye çıkmıştık. Gazve esnasında Aleyhissalatu vesselam`la birlikte çekirge yedik."

Buhari, sayd 13; Müslim, Sayd 52, (1952); Tirmizi Et`ime 22, (1822, 1823); Ebu Davud, Et`ime 35, (3812); Nesai, Sayd 37, (7, 210).

;D ;D siz bilirsiniz yane..mideniz alıyosa afiyet olsun.. ;D ::)

:o
Siz cevabini biliyormusunuz ya :o

medine müdafası kitabın da çekirgenin 4 türlü şekilde yeneceğini yazıyor.

1- pilavla
2- kavurması
3- tavası
4* bunu unuttum

yiyen arkadaşlarım vardı çok lezzetli olduğunu söylüyodu. onun lezzeti hiç bir kuşda yok diyordu. bize de tavsiye ediyodu. ama yeme fırsatımız olmadı. olursa bakarız. tadına.


:o ;) ;D




burda komik olan,

hayret verici olan,

muzipçe olan ne onu anlayamadım ben galiba,

Efendimiz eğer yediyse bir sebebi vardır,

ve siz de yiyebilirsiniz,

ama dalga geçer gibi bilin bakalım çekirge yenir mi? sorusu ve adam sınamaca ,

bir smiley de ben ekleyeyim ,

>:( >:( >:( :( :( :( ??? ??? ???

syn cepniye kesinlikle katılıyorum.nedense bu soru bana pekte gerçekçi meraklı olarak yazılmış bir soru gibi gelmedi.insanların işi gücü var.bildiginiz bişeyi iş olsun diye niçin soruyosunuz çok enteresan.hiçte hoş degil ayrıca.

İDRAK kardeşimizin bu konu hakkında bilgisi vardı ama sanırım bizlere bişeyleri göstermeye çalıştı. Ama bu konunun yeri burası değil. İçinizde kaldıysa ve bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyorsanız serbest kürsü bölümüne açmanız daha doğru olurdu diye düşünüyor ve cepni kardeşimize sonuna kadar katılıyorum.

bildiklerim...bilmediklerimin yanında bir hiç. ;) kardeşlerimizin bu konuya bakış açısını anlamak istedim .konu başka yere kaydı .özür dilerim. :)

gece yarısı padişahı kaldırmış veziri.sormuş padişahım hacca gittinmi,yok demiş,niye sordun .merak ettim. kardeşimizde merak etmiş sormuş.

ben bilmiyodum yendiğini öğrendik teşekkürler kardeşim...

Kardeşimden Allah razı olsun, konu her ne kadar farklı yönlere kaysada kardeşimiz sayesinde bende öğrenmiş oldum, bilmiyordum açıkçası çekirgenin yendiğini. ::)

Şimdiye kadar merak edipte sorup öğrenmek aklıma bile gelmedi. Dün bu soruyu görünce yanımdaki büyüklerime sordum aç kalınınca yenirmiş dediler. Elimizde o kadar çok nimet var ki hiç çekirgenin helal mi haram mı olduğunu öğrenmek aklımıza bile gelmiyor.


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com