Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


el öpüp af dileyelim......!

Eğer reis olarak seçilmiş iseniz aile reisi olarak ailenizdekilerden sorumlusunuzdur.

Bana ne yaparlarsa yapsınlar diyemezsiniz.

ve her ailenin bir yaşayış tarzı ve tavrı vardır,
dindar bir aile olabilirsiniz veya tam tersi,ateistte olabilirsiniz,yaygınlaşmış tabirleri ile sağcı ,solcu,liberal,demokrat , faşist,koministte olabilirsiniz,örnekleri çoğaltmak mümkündür,

biz dindar bir aileyi ele alalım;

dindar bir aile olarak hangi dini yaşıyorsanız aile efradınızında o din üzerinde sabit kalmasını istersiniz,aynı şeyi din için istediğiniz gibi politika ,kültür,sanat,ve sosyal sorumluluk projeleri içinde isteyebilirsiniz. Eğer istemiyor/isteyemiyor iseniz aile reisliğini de haketmiyorsunuzdur.

Neden ;çünkü reis olarak aile birliğinizin dağılmadan sınırlarını sevgi,saygı, birliktelik,bağlılık,huzur, mutluluk,ve günümüzde kullanıldığı anlamda değil ama gerçek anlamda hoşgörü içinde KORUMAK sizin en önemli vazifenizdir.

Çocuklarınızı özel okulda okutabilirsiniz ama namaz kılmasan da olur diyemezsiniz.Çocuğunuzu yalıda da otursanız ,gecekonduda da otursanız sabah namazına kaldırmak zorundasınız. Uykusunu değil ebediliğini düşünmek zorundasınızdır.

Hz Ali Efendimizin dediği gibi çocuklarınızı onların devirlerine göre yetiştirmeye çalışmaya mecbursunuzdur...


Eşiniz kör olur ,topal olur, asabi olabilir, güzel olmayabilir,temiz.çalışkan ,dikkatli bir anne, iyi bir mü'minede olmayabilir,hastalıktan kurtulamayan bir meczup ,yatalak bir hastada olabilir, bir ayakbağıdır belki veya tam tersi saliha bir hatun,temiz,düzenli,iyi bir anne, bir canyoldaşı,bir sırdaş,güvenli bir limandır.Her halde ,dininizin size emrettiği gibi o hatuna iyi davranmak,ibadetlerini öğretmek,geçimini sağlamak ve sabretmekle ve ebediliğini sağlamakla mükellefsinizdir.(burda ebedilik cennetlerini kazanma anlamında kullanılmıştır)

Siz reis olabilirsiniz ,takvaca sizden üstünse asıl üstün odur ama bu sizin reisliğinizi değiştirmez.


Şunu diyebilir misiniz;ben müslümanım ama çocuklarım hangi dini seçerlerse seçsinler.Hristiyan veya musevi olabilirler,veya ibrahimi dinlerde buluşup engin hoşgörü ve diyalog içinde bir yol bulabiliriz.Hatta kızım bir hristiyan ile evlenebilir.

Veya siz vatan,millet,bayrak,sancak derken bir çocuğunuz ezilmiş ! haktan ve Haktan çıkarılmış,eylemleri ile vatan toprağını karıştırmış hatta askerde olan diğer oğlunuzu şehit etmiş ,kendilerini çeşitli milliyetlere adamış kardeşlerimizin safına katılmış olabilir.

Acaba bir oğlunuz askerdeyken rahat etsin diye para çıkarırken ,dağa çıkan oğlunuz içinde ne yapalım bu yolu seçti,ezik,eli öpülüp alına konulası pek kıymetli falanca millete yardım ediyor oda deyip onada mı para çıkarırsınız?

Başta bahsettiimiz düzenin korunması için elden ne gelirse yapmaya çalışırken aynı zamanda can ,mal,namus,din emniyetlerine karşıda sorumlusunuzdur.

Ve düzeni sağlamaya çalışırken size topla tüfekle saldırana siz taş atarsanız orada da bir problem var demektir,
siz size verilen görevi yerine getirememiş ve Hakkınıza ve haklılara karşı haksızlık yapmışsınızdır.


abc ailesinde sorumluluğumuz altında olan kimse ben böyle ana-baba-ata istemem,benim anam-babam atam falanca olsun diyemez,dememeli....Aile olma sorumluluğunu da aşılamış olmanız gerekir.

Bu kadar örneği verirken amacım aşagıda yazacaklarımın daha iyi anlaşılması içindir.

Yukardaki örnekleri küçük ölçekten büyüğe vurursak şöyle bir tablo çıkar karşımıza bence;devlet olarak vatandaşınızın can,mal,namus,din ve vicdan hürriyetlerini sağlamak zorundasınızdır.

Sorumlu olduklarınız ,Kürt olur,Laz olur,Çerkez olur,Ermeni olur,Yahudi olur,ateist olur,solcu olur,sağcı olur,liberal,demokrat, kominist olur.Örnekleri çoğaltmak mümkündür.....

Ama Osmanlıda nasıl o kadar çeşitli ve farklı topluluk Osmanlıysa (azınlıklarla birlikte )ülkelerinin,dilini,dinini,
bayrağını,sancağını ,toprağını korumak ,kollamak zorundalarsa ve Kurtuluş savaşında hiçbiri problem edilmeden vatan savunması yapıldıysa bugünde Türkiye Cumhuriyeti ve üzerinde yaşayan ve kabul görülmesi gerekli olan Türkler -Türklük için aynı şey geçerlidir.

Ülkenizi korurken aynı zamanda sorumlu olduklarınız sizin birliğinizi,dirliğinizi,saygınlığınızı bozamazlar.Bu nasıl bir aileyi temelinden sarsarsa bir devletinde bekasını sarsar.

Bir devleti oluşturan unsurlar yasama,
yürütme,yargı için farklı olabilir ama aslı sevgi,saygı,birliktelik duygusu,bir ebediyet yaratma arzusu ve inançtır.


Osmanlının çöküşünü hazırlayan sebepler bugün savunulagelen dili de ayrı olsun,bayrağı da ayrı olsun,toprağı da ayrı olsun hezeyanlarıdır.


Bugün Türkiye için yapılan da aynıdır.

Dilini boz ,dolayısıyle kültürünü boz,

kültürünü boz birliktelik kalmasın,

dinini boz dayanma gücünü aldığı herşey yerle bir olsun ve savunma sistemini iptal et,

ekonomik özgürlüğünü elinden al,bağımlı olsun nefes alamasın,emir alsın ve beklenen sonuş çöküş....


ve gözlerinde biriken timsah gözyaşları arasında ,

gelsin bu ayırımı sağlayan herkesin elini öpmeler......!

diz çöküp af dilemeler.....!

boyun eğmeler......!

biz ettik sen etme demeler.....!


Ben Reissem ve bana güvenenlere karşı sorumluluklarım varsa bana teslim edilen canı,malı,namusu,vicdanı korur,beni ayırmaya çalışanın gözünün yaşına bakmam,


gözünü oyar,

ellerini kırar,

dizlerini büker,

boynunu keser,

anasından doğduğuna bin pişman ederim........


Sizin Makaleleriniz

MollaCami.Com