Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Hepimiz mollalıyız...

Bu bizim yeni sloganımız olsun. Hoş yeni değil de, gündemi takip etmek açısından söyleyelim. Hatta pankartlar açalım olmaz mı?

HEPİMİZ MOLLALIYIZ


Millet olarak ne kadar çok bağırmaya, çağırmaya ihtiyacımız varmış,ne kadar çok bütünleşmeyi arzuluyormuşuz meğer. Şaşırıyorum.

Hergün, beş vakit minarelerden çağırılan en güzel daveti duyamıyoruz. Rabb'imizin toplanmamız, bütünleşmemiz hatta dertleşmemiz için bizlere bahşettiği güzelliği ya tatmadık bilemiyoruz, ya da önemsemiyoruz. O suyun maddi ve manevi temizliğine gelemiyoruz. Safların verdiği huzuru geri tepiyoruz.

Aç olan komşumuzun ağzının kokusunun farkında değiliz. Anne, baba duası alalı çok olmuş ama olsun daha önemli işler var bir gün el öper gönül alınır. Bir çocuk elimizden tutmuş istekte bulunuyor ama elimizin tersiyle iteliyoruz "İşim var". Ailemizle toplanıp bir yemek sofrasına oturmayalı uzun zaman olmuş ama olsun ne de olsa bir gün toplanılır, şu gündem kaçar mı?

Öte yandan ellerde pankartlarla karma karışık bir toplaşmada, itişe kakışa yürümeye koşmaktan alıkoymuyoruz kendimizi. Konusu ne olursa olsun, önemsiz. Belki elimizde ki kağıtta ne yazdığını biliyoruz, okuyoruz, anlıyoruz, algılıyoruz. Belkide bilmiyoruz ama sürü psikolojisi gereği devam ediyoruz.

Yahu ne oluyor bize? Amacımız ne? Unuttuk mu acaba? Pankart açarak ne kazanabiliriz ki, ne kazandırabiliriz ki?

O açılan pankartlarla gündemi meşgul ederek birilerinin ekmeğine yağ sürüyoruz. Biz dışarıda avaz avaz bağırırken, yürüyüşlerdeyken; tasarlanan ve kabul gören hatta satılanları göremiyoruz bile...

Diyelim ki burada amaç mazlumların yanında olmak, Irak'ta ki ölenlere neden yas tutmadık? Yoksa duymadınız mı o haberi? Tabii ya elimize pankart tutuşturan olmadı ki o gün de "hepimiz Irak'ız" diye bağırırdık. Kaçırdık tüh...

Bir gün hırant ölüyor hepimiz hırant oluyoruz, bu gün Filistin bombalanıyor hepimiz Filistin oluyoruz. İyi güzel de biz tükendiğimizde kim çıkıp yanımızda olacak? Kim hepimiz TÜRKÜZ diyebilece?

Biraz absürt olacak ama fıkravari bir mesaj göndermişti şakacı arkadaşlarımdan biri;
Hırant Dink öldü hepimiz Hırant olduk, Barış akarsu öldü hepimiz rockçı olduk, ya Bülent Ersoy ölürse?...

Hadi hayırlısı...

(deneme yazısı olarak değerlendirilecek bir yazı değil ama gündemi iştigal eden ve içimde tutamadığım mevzu idi. Her zaman dediğim gibi; sözüm meclisten dışarı. Sürçü lisan ettiysem affola)

sözünüz meclisten de içeri olsun bence!

hepimiz Müslümanız denilecek günü iple çekiyorum ben........ :'(

kardelen kardeşime kısmen katılmadığım yer var.Filistin için Irak için ne yapılırsa ne denirse azdır.Belki sokaklara çkıp gazze için yürümedim.Lakin yürüyenleri tebrik ediyorum.seherde dua da edeceğiz.tepkide vereceğiz.GAZA askerimizde olacak.DUA askerimizde olacak .

sevgili kardeleln çok başarılı,harika bir yazı olmuş,eline emegine gönlüne saglık.

ben ölürsem kimse leyya olmasın.bi zahmet.(zaten ben olmayıda başaramazki olacak olan ;D)

bence o kadar öğülecek kadar da değil.beğenebilirsiniz ,ama harikalığını görmedim. ;D

kardelen kardeşime sonuna kadar katılıyorum ve bu konuda güzel bir yazı yazacağım.Bu tür yazıları yazmaya devam edeceğiz.rahatsız olan olsun gerçekler kabullenmelidir...

Yazdığım yazılar, yaptığım yorumlar kendimce düşüncelerimdir. Bunlara katılan da olur, katılmayan da. Saygı duyarım. Açıkça fikirlerinizi beyan etmiş olmanıza sevindim. Okuyan gözlere sağlık...


bence o kadar öğülecek kadar da değil.beğenebilirsiniz ,ama harikalığını görmedim. ;D


Aa lütfen. Övülecek kadar güzel olmasa da harika yazarım 8) :P


kardelen kardeşime sonuna kadar katılıyorum ve bu konuda güzel bir yazı yazacağım.Bu tür yazıları yazmaya devam edeceğiz.rahatsız olan olsun gerçekler kabullenmelidir...


Yazılarınızı takip etmeye çalışıyorum. Yazmaya da devam edin. Ama gerçeklerin kabullenilmesi durumuna katlmıyorum maalesef. Eğer ki gerçekler kabul görseydi dünya cennet misali olurdu ::)
Tabi hal böyle diye susup bir köşeye sinmeyeceğiz. Durmak yok yola devam! Yani yazmaya devam :)

Gerçek kabullenilmesi durumunu açıklayım o zaman.Bazı şeyler vardır o kadar barizdir ki insanlar bunu gördükleri halde görmek istemezler.benim kastettiğim böyle bir gerçek.zaten kimseye düşüncelerimizi zorla kabullendirmek gibi bir derdimiz de yok ; ama bu kadarda görmezden gelinirse(siz bunu dile getirmişsiniz) bunada katlanmam...tekrar teşekkürler...


Deneme Yazılarınız

MollaCami.Com