Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


"Obama'nın mesajından sonra camiye gittim"

[right]31.01.2009[/right]
"Obama'nın mesajından sonra camiye gittim"
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffrey: "Başkanımız İslam dünyasıyla iyi ilişkiler istiyor"

ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, ABD Başkanı Barack Obama'nın İslam dünyasına verdiği samimi mesajların ardından kendisinin de geçen Perşembe günü Maltepe Cami'ne giderek, vatandaşlarla sohbet ettiği söyledi.

17. Antalya Uluslararası Güvenlik ve İşbirliği Konferansı için Antalya'da bulunan ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Balbey Mahallesi'nde yeni binasına taşınan Türk-Amerikan Derneği Antalya Yabancı Dil Kursu'nu ziyaret etti.

Dernek Başkanı Ali Kemaloğlu ve Dil Kursu Kurucusu Ahmet Yabel Yurtman'dan verilen eğitime ilişkin bilgiler alan Jeffrey, sınıfları da gezerek, öğretmenler ve İngilizce eğitimi alan kursiyerlerle Türkçe ve İngilizce sohbet etti.

''OBAMA'NIN MESAJININ ARDINDAN CAMİYE GİTTİM''


İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklama yapan Büyükelçi Jeffrey, yabancı dil eğitimin uluslararası ilişkilerdeki önemine değinerek, derneğin modern binalarda, başarılı eğitimlerle önemli çalışmalar yürüttüğünü vurguladı. Antalya'daki dil okulunun da son derece modern bir binaya taşınarak iyi eğitim verdiğini anlatan Jeffrey, ''İzlenimlerim çok iyi. Biz bu eğitimlere destek veriyoruz'' dedi.

Gazetecilerin geçtiğimiz perşembe günü Ankara'daki Maltepe camisine gitmesine ilişkin sorularını yanıtlayan James Jeffrey, ''Birkaç gün önce ABD Başkanı Barack Obama, İslam dünyasına bir mesaj gönderdi. Başkanımız Sayın Obama'nın bu mesajı, çok açık ve samimi bir mesajdı. Bu mesajın ardından ben de Maltepe Camisine gittim ve oradaki vatandaşlarla sohbet ettim'' diye konuştu.

''OBAMA, İSLAM DÜNYASIYLA İYİ İLİŞKİLER İSTİYOR''


Obama'nın İslam dünyasına bir İslam ülkesinden sesleneceğine yönelik haberlerle, bu ülkenin Türkiye olup olamayacağına ilişkin soruya da Jeffrey, ''Şimdiye kadar açıklamalarında görüldüğü gibi Sayın Obama, İslam dünyası ile iyi ilişkiler istiyor'' yanıtını verdi.

Büyükelçi, kendisinin İslam dünyasına seslenmesi için Türkiye'yi önerip, önermediğine ilişkin soruya karşılık ''Sayın Obama İslam dünyasına ziyaretler yapacak ama nereye gideceğini henüz bilmiyoruz, bu yöndeki açıklamayı bekliyoruz'' dedi.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile Başbakan Erdoğan arasında Davos'ta yaşanan gerginliğe ilişkin soru üzerine de Büyükelçi Jeffrey, ''Bu olay bitti. Bu konuda dün hem ben, hem de Washington'daki arkadaşlarımız ABD'nin resmi yorumunu açıkladı'' şeklinde konuştu.

''Davos'daki gerginlik Türkiye'nin Ortadoğu'daki ara bulucu konumunu zedeler mi? Dış dünyadaki izlenim nedir'' sorusuna da Jeffrey, ''Biz ABD olarak, Türkiye, BM, AB ülkeleri ve Ortadoğu'daki birkaç ülke ile devamlı çalışıyoruz'' yanıtını verdi.

[right]AA[/right]

Sakın ha başlığa bakıp aldanmayasınız. Bunların inceden işler olduğunu unutmayasınız. Hoş sizler benden daha iyi bilirsiniz. De benimki tekrar kabilinden ;)

Saygılar efendim :)

camiye gidince İMAN etmişmi .O önemli..Camiler turistten geçilmiyor.


Siyasi Haberler

MollaCami.Com