Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kılıçdaroğlu'nun Davos yorumu

[right]31.01.2009[/right]
Kılıçdaroğlu'nun Davos yorumu

"Sinirlerinize hakim olamayacaksanız hiç konuşmayacaksınız"


CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Ben buraya yolumu bulmaya gelmedim, İstanbullulara hizmet vermeye geldim'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Bahçeşehir Üniversitesinde düzenlenen ''Temiz Toplum, Temiz Siyaset'' konulu toplantıya katıldı.

Burada öğrencilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, ''Belediye başkan adaylığını siz mi istediniz, yoksa popüler olduğunuz için mi size önerildi?'' şeklindeki soru üzerine, bugüne kadar hesap uzmanlığı dışında geldiği görevlerin hiçbirine talip olmadığını söyledi.

Belediye başkan adaylığı konusunda da talebin kendisinden kaynaklanmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, kamuoyu yoklamaları, gazetelerdeki haber ve yorumlar değerlendirildikten sonra adaylık önerisinin kendisine yapıldığını anlattı.

Kılıçdaroğlu, İstanbul gibi bir kentte büyükşehir belediye başkanlığını herkesin yapmak istediğini belirterek, ''Umuyorum İstanbullular bu yetkiyi bana verir. Ben de İstanbul'u dünyanın göz bebeği haline getiririm'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''İstanbul'da yolunu bulamaz'' şeklinde açıklamaları olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, ''Ben buraya yolumu bulmaya gelmedim, İstanbullulara hizmet vermeye geldim. Hayatımda hesabını veremeyeceğim hiçbir şeyim yok'' şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın zaman ayırması durumunda İstanbul gerçeğini kendisine anlatacağını kaydederek, Başbakan'ın makam arabalarıyla İstanbul'a geldiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, İstanbul'un Başbakan'ın gördüğü İstanbul olmadığını savundu.

''Sayın Başbakan gelsin İstanbul'u göstereyim. Kentin varoşlarını gidip görelim. İstanbul'da hangi koşullarda yaşanıyor'' diyen Kılıçdaroğlu, ''İstanbul Büyükşehir Belediyesinin son 15 yıldaki 125 milyar dolarlık bütçesinin nereye harcandığını'' sordu.

Bir öğrencinin, ''İstanbul'a belediye başkanı olursanız yapacağınız ilk 3 icraat ne olacak?'' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, büyükşehir belediye başkanlığı yetkisini aldığı takdirde bürokratlardan brifing alacağını belirterek, ''Belediyenin borcu nedir, projeleri neler, maliyetler nereye gidiyor? Bunları açıklayacağım. Vatandaş vergilerinin nerelere gittiğini bilecek'' dedi.

''İSTANBUL'DA YOKSULLUĞU KALDIRACAĞIZ''


Daha sonra İstanbul'un varoşlarının sorunlarını çözeceğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''İstanbul'da yoksulluğu kaldıracağız. Yoksulluk kalmayacak. Varoşlarda yaşayan vatandaşlarımız ikinci sınıf vatandaş değil, onlar İstanbul'un birinci sınıf yurttaşları. Bu sorunu çözeceğiz. Onları birilerinin önünde dilenci konumuna sokmayacağız. Onları teşhir etmeyeceğiz. Her aileden bir kişiyi sigortalı işe yerleştireceğiz, böylece her evde sigortalı olacak.''

Kılıçdaroğlu, bir yönetimin, 15 yılda İstanbul'un metro sorununu çözemiyorsa orada başkanlık yapmaması gerektiğini ifade ederek, 8 yılda İstanbul'un metro sorununun tamamen çözülebileceğini kaydetti.

DAVOS'TAKİ GERGİNLİK


Kılıçdaroğlu, Davos'taki gerginliğe ilişkin görüşünün sorulması üzerine de ''Türkiye'nin bu kadar sorunu varken Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın orada işi olmadığını'' savundu.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na hiç kimsenin haddini aşarak sert söylemlerde bulunamayacağını, ayrıca Başbakan'a, diğer konuşmacılara tanınan süreden daha kısa süre verilmesinin doğru olmadığını anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ama eğer sinirlerinize hakim olamayacaksanız hiç konuşmayacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı sıradan bir yurttaşın konuştuğu gibi konuşamaz. Bizim uluslararası toplantılarda efelik satma gibi bir alışkanlığımız olmaması lazım. Bu hiçbir ülkenin geleneğinde yoktur. Daha da önemlisi bulunduğunuz ortamı terk ettiğiniz anda kaybettiniz demektir.''

Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda öğrencilerden büyük alkış aldı.

[right]AA[/right]

kılçdar oğlu ne demiş.hiç önemsemem ve de okumam.CHP bu milete neler yaptı ecdadım iyi bilir. SSK yı batıran kılıçdar,daroğlan.Tunceliden gelmiş İSTANBULU mu kurtaracak.SSK yı batırdı,ALLAH muhafaza İstanbuldan uzak dursun. :)

Ülkeyi satmak ve batırmaktan iyidir. Tarafsız biri olarak söylüyorum...


Ülkeyi satmak ve batırmaktan iyidir. Tarafsız biri olarak söylüyorum...

KArdeşim lütfen.senden fazla karşıyım senin karşı olduklarına.lakin İyidir dediğin kişi ve camiayı sen iyi tanımıyorsun yoksa o kelime ağızdan kolay kolay çıkmaz.lütfen CHP dedinmi.durup düşüneceksin.zerre miktar biz den yana birşeyleri yok.lütfen dikkat.şakası yok bunun

Ben iyidir demedim ki! Birilerinin avukatı da değilim.

Nasıl söylesem bilemiyorum ::)

Şu an ki hükümet ve yandaşları yanında bunlar; emin olun çamaşır suyuyla yıkanmış vaziyettedirler.
Yoksa kurcalamaya kalksak siyasetin her karesi kapkara :-\

Siyasileri boş verin,Kim dinimize hizmet edenlerle beraberse onlara bakın. :)kardeşine acil şifalar

''Ama eğer sinirlerinize hakim olamayacaksanız hiç konuşmayacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı sıradan bir yurttaşın konuştuğu gibi konuşamaz. Bizim uluslararası toplantılarda efelik satma gibi bir alışkanlığımız olmaması lazım. Bu hiçbir ülkenin geleneğinde yoktur. Daha da önemlisi bulunduğunuz ortamı terk ettiğiniz anda kaybettiniz demektir.''
................

Kılıçdaroğlu Ecevit i örnek alanlardan herhalde. Bush denen adi bir başkanın yanında kambur güvensiz hiçliği sembole eden Ecevit i örnek almakta. Tayyip çok da doğru bir insan değil ama orada dik durarark Türk Müslümanlarını sembole ediyor. Kendine güveniyle cesaretiyle konuşuyor pısırık kalmıyor. Tebrik etmek gerekir yermek değil. Yerilecek mevzular çokkk ancak bu durumda destek vermeliyiz. Orada bizi temsil etti çünkü. Davos a da katılması gerekiyordu ve katıldı da bunda da bir yanlış yok bence.

CHP son zamanlarda maşallah iyi çarşaflıyor:) Konya da şehit olan 15 çocuğumuzun kalmış olduğu kurslara karşı kurs faaliyeti yapcaklarmış. Yanar Döner Baykal daha çok çalmadan oynayacak.

.................

Davos ta ;bence çok normal ve olması gereken bir tepkiydi Başbakanımızın verdiği tepki. Ne bazı yayınların bahsettiği gibi göğe çıkarılacak bir hareket ne de diğer yayınların yerdiği gibi berbat bir hareketti. Evet her yapılan davranışın bir bedeli vardır. Bunu ödeyeceğizdir. Ama dediğim gibi göklere çıkarılacak bir davranışta değildi. Gayet normal ve olması gerekendi. Belki de gecikmiş...

Türk insanı asıl vatanı olan Ötüken den buyana yani 2000 yıldır etik olsun ya da olmasın büyük başarılara imza atmış bir millet. Biz başarılı olunca üstün olunca özümüzü buluyoruz ve coşuyoruz. Bu zamana kadar (herne kadar öyle özükmüyor olsa da şuan bile) diğer milletlere korkuyla karışık sevgi ve saygı duyurmuş bir milletiz. İslam ile tanıştıktan sonra nasıl önceki inançlarımızı yaymışsak bunu devam ettirmişiz. Bu yüzden Yahudilere korku vermişiz. Bu herne kadar Osmanlı Devleti nden sonra azalmış olaylar onların lehinde gelişmeye başlamışsa da hala bize karşı temkinli davranmayı tercih ediyorlar.

Davos da gerçekleşen olayda da bize "Ne sizinle ne de sizsiz" mesajını da verdiler bence. Teşekkürler.


Siyasileri boş verin,Kim dinimize hizmet edenlerle beraberse onlara bakın. :)


Peki, öyle yaparım.

kardeşine acil şifalar


Bizim buralarda "bu konuda daha fazla konuşma, işine bak" ifadesidir bu ama ben öyle algılamadım :)

_________

Sayın güvercin24, taraftar değilim diyorsunuz ama bir sevdiğinizi söylemediğiniz kalmış.

Beni, Türkleri, Müslümanları, Müslümanlığı sembolize eden şahsı ben daha farklı tasavvur ediyordum ama böylesi de oluyormuş!... (bu arada sembole değil; sembolize)

Kılıçdaroğlu - Erdoğan ne fark var ki sanki? Davos'ta el kaldırmakla mı daha çok müslümansı göründü sn Başbakan? Ya da chp iktidarı Kur'an Kursu açılımıyla daha mı fazla islamiyeti kullanır oldu? Bırakın sezarın hakkı sezarın olsun.

Eğer azıcık haber takip ediyorsanız (yandaş medya olmamak kaydıyla) bu denli iyimser olmazdınız inanın!...

He bu arada hiç Davos nedir diye düşündünüz mü?

Biz düşündük ve cevabını da bulduk. Davos dünyada ki tüm ekonomistlerin her yıl düzenli olarak toplandığı bir forum.
Üzerine daha fazla yorum yapmayacağım. Çünkü arife tarif gerekmez. Lakin düşünmenizi istirham etmeden de geçemeyeceğim...

Bizim buralarda "bu konuda daha fazla konuşma, işine bak" ifadesidir bu ama ben öyle algılamadım
.........kardelen kardeşim şahsımı kastettiysen asla öyle birşey düşünmedim.burada herkes özgür, haddimemi kimseye yön vermek :)kardeşin inşaallah sıhhate kavuşmuştur. :)

söz gümüş ise sukut altındır...

söz gümüş ise sukut altındır...


:) Cenab-ı Hakk sözden evvel sükutu hatırlamayı nasip etsin cümlemize....


.........kardelen kardeşim şahsımı kastettiysen asla öyle birşey düşünmedim.burada herkes özgür, haddimemi kimseye yön vermek :)kardeşin inşaallah sıhhate kavuşmuştur. :)


Yanlış anlaşılan bir durum yok zaten değil mi? O an için aklımdan geçeni söyledim o kadar :-[

Kısa zamanda sıhhatine kavuşurmu bilmem ama dualarla ızdırabı azalıyor elbette. Dua\ları\nız için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun ;)




Şu an ki hükümet ve yandaşları yanında bunlar; emin olun çamaşır suyuyla yıkanmış vaziyettedirler.



Degerli kardesim....

1950 öncesinde yasamadiginiz icin cenabi Allah'a sonsuz sükredin.
Aile büyüklerinize veya hocaefendilere bir sorun bakalim, sizin camasir suyuyla yikanmis dediginiz kesimin zihniyeti bu millete neler yasatmis?. Dini mübini islam yolunda mücadele verenleri zindanlarda kimler cürütmüs? Camileri depo haline kimler getirmis, medreseleri meyhaneye kimler cevirmis? Basta oniki adalar olmak üzere ,Batumu, kerkükü, musulu, bati trakyayi, yani vatani asil kimler satmis ? Devleti a-li Osmaniyeyi kimler batirmis?

sorun bakalim...


Siyasi Haberler

MollaCami.Com