Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


estetik

Bir hanim esinin istegi ve zorlamasi uzerine estetik yapabilirmi? Namahreme gosterip gostermemesi farkedermi?

Boyle Bir hanim esi varsa sayet once su ayeti o adama okutmak lazim:

(Şeytan ALLAH-ü Teala'ya karşı);Elbette senin kullarından belli bir nasib edineceğim.Onları mulaka saptıracağım,muhakkak onları(boş)kuruntulara düşüreceğim,kesin olarak onlara emredecğim de,ALLAH'ın yarattığını değiştirecekler dedi.Kim ALLAH'ı bırakıpta seytanı dost edinirse,elbette apaçık bir ziyana düşmüştür.(Nisa Suresi 118-119.ayetler)

Linkteki yazıyı okumanızı tavsiye ederim.

[i]Kaş ve tüy yolma, dövme yaptırma, dişleri seyreltip inceltme; [i]Halis Ece

Sonuc olarak kesinlikle estetik yapamaz diyebilmiyiz. Hz.Allah bazi hususlarda esinin zorlamasi uzerine cevaz vermis.Bu hususdada bir istisna olabilirmi?

Sonuc olarak kesinlikle estetik yapamaz diyebilmiyiz. Hz.Allah bazi hususlarda esinin zorlamasi uzerine cevaz vermis.Bu hususdada bir istisna olabilirmi?


“... şeytan dedi ki: '... onlara emredeceğim de Allah'ın yaratışını değiştirecekler.” (Nisâ, 4/118-119)

Linkteki yazıyı okudunuz mu?

Evet okudum.Ama sorumun cevabini tam olarak alamadim.Estetigin haram olduguna suphemiz yok.Ama mesela orucdada eger kocan buyuk sorun yapiyorsa yemegin tadina bakmaya izin verilmis.Iste boyle bir istisna bu hususdada olabilir.Yani estetik yapmadigi takdirde bosanacaklarsa?
Nasilki kocasi bosamamasi icin, namazini terk edemez,tesetturunden taviz veremezse, velevki bosasin estetik yaptiramaz diyebilirmiyiz?


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com