Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


cemaat ile kılan namazlarda geç kalınca

cemaat ile kılanan namazda geç kalınca selamdan sonra selam vermeden ayağa kalktığımızda sadece fatiha suresi mi okuyacağız yoksa ilk rekatları kaçırdığımız için zamlı sure okuyacakmıyız...

eğer zamlı sure okuyacaksak imam ikinci rekatta nas suresi okuduysa sehiv secdesi gerekiyor mu..

detaylı bir açıklama yaparsanız memnun olurum..

Diyelimki siz 3.ve 4.rekatlara yetiştiniz. O zaman kılmadığınız ilk iki rekatı sanki tek başına kılıyormuş gibi fatiha ve zammı süreleriyle eda edeceksiniz.Rekatlara yetişmek de o rekatın rukusuna yetişmekle sabit olur. Nas süresi derken imam nas süresi okudu siz farklı bir sure okudunuz bunu kastediyorsanız elbetteki sehiv secdesi gerekmez

Açıklama için teşekkürler.

Sehiv secdesi farzın tehirinde vacibin ise terk ve tehirinde yapılması gerekir. Namaz içerisinde belli bir sıra gütmeden zamm-ı sûre okunduğunda sehiv secdesi gerekmez. Sadece namazın adabına aykırı ve mehruh olur.

Hatta iki rek'atta da aynı zamm-ı sûre okumak da mekruhtur. Yine sehiv secdesi gerektirmez.

bilgi için teşekkürler..

rekata yetişmek için Semi’allahü limen hamideh demeden bizimde rükuya varmamız gerekiyor.. peki bizim rükuya varmadan önce subhanekeyi okumamız gerekli mi çoğu kişi tekbiri alıp hemen rükuya geçiyor..

Subhanekeyi okumak zaten sünnettir. İmam rukûda iken ona yetişip imam rukûdan kalmadan "Subhane Rabbiyel azim" diyecek kadar yani bir tesbih söyleyecek kadar rukû edebildiyseniz o rek'atı kılmış olursunuz.


Dini Sorular ve Cevaplar

MollaCami.Com