Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Sakın ha DOLARLARINIZI Satmayın...

Sakın ha Dolarlarınızı satmayın

Gördünüz ya dolar yükselmeye başlayınca telaş başladı zenginlerin dillidüdüğü medyada. Bir de aralarından birini vatandaş kılığına sokmuşlar. Ne diyorlar, dolar hazır yükselmişken hemen dolarlarını satıp ytl olarak faize yatırın. Faizin getirisi yüksek. Niye böyle diyorlar? sene sonu geldi. Dışarıdan aldıkları boçları ödemek için 120 milyar dolar bulmaları lazım. 5 sene önce dışarıdan getirdikleri 120 milyar doları 1.100 ytlden bozdurup bono ve borsaya yatırdılar. Şimdi doları yükseltmemek için halkı yanlış yönlendiriyorlar satın diye. Sakın satmayın. Tayyip 5 senedir böyle kıyak çekti onlara. Ucuz dolar getirtip yüksek faiz vererek. Onların getirdiği dolarlarla kapattı cari açığı. çoğu bankanın döviz açığı var. Firmaların da. Beş senedir beş kuruş kazanmadınız dolarlarınızdan. şimdi kazanma zamanıdır, dışardan dolar bulmaları için ya yeni kredi alacaklar ya da ihracat yapacaklar. kredi bulmaları zor. Çünkü hem daha önce borç aldılar onlardan hem de onlarda da kriz var,kendi
lerinin de nakte ihtiyacı var. İhracat yapmaları da zor çünkü avrupa ve Amerikada resosyon var. Yani tam anlamıyla kapana kısıldılar.

Özelleştirmelere de gerekli talep olması beklenmiyor dışardan. Nitekim Nükller santral için 6 firma teklif aldığı ahlde sadece bir firma teklif verdi.Halkbank ve Ziraatın özelleştirmesini ertelediler. Milli Piyangoya da teklif gelmesi zor bu krizde.

Çöküş başladı. Millet dolara talep edecek,elindeki ytl mevduatını tutmak isteyen bankalar mecburen faiz yükseltecek. Dolar da tutulamayacak artık. Bu da dolarla borçlanan firma ve bankaların iflası demek. Bu krediler devlet garantili olduğu için hükümetin de iflası sözkonusu. Hem dolar hem faizler aşırı yükselecek.

İki gün evvel TRT de kobilerin başkanı feryat ediyor. Ne olur hükümet doları sabitlesin,dışardıdan borç aldık,zaten ekonomi durgun,şimdi bir de dolar yükselirse hepten batarız diye.

Aslında bu kriz kaçınılmazdı Türkiye için. 5 yıl sonra gelmesi bekleniyordu. amerikadaki kriz sadece öne aldı.
Niye? Çünkü cari açığı karşılamak için sadece ülkenin satılmayan % 40 ı kalmıştı. O da satıldıktan sonra cari açığı karşılayacak döviz getirecek başka satacak şeyi kalmayacaktı da ondan.

Sakınha dolarlarınızı satmayın,5 yılda kazandıklarının bir kısmını veriversin zenginler. Hepsini cebe atmak olur mu?

Hükümet bu nedenle merkez bankasına piyasadan dolar alımını durdurttu. Ama talebi karşılamıyor piyasadaki dolar. Belki piyasaya dolar verecek ama o da riskli. Bu da merkez bankası dolar rezervinin erimesi demek olur ki o çok riskli. Yani sizin anlayacağınız iki ucu ... çomak. Neresinden tutarsan tut elinde kalacak. selamlar.


Siyasi Haberler

MollaCami.Com